Milloin 7,5kg pakastekinkku olisi hyvä ottaa sulamaan?
Kommentit (11)
Ai perhana myöhässä olet! Itse otin 5,5 kg kinkun tiistaina jääkaappiin kun lauantai-iltana paistetaan. Äkkiä jääkaappiin ja sitten ajoissa pöydälle
Vierailija kirjoitti:
Milloin meinaat paistaa sen?
Jouluaaton vastaisena yönä
Minä ostin viime lauantaina ja vein parvekkeelle. Lämpötila 0-+5. Tarvittaessa sulatetaan loppu huoneenlämmössä. Paistetaan vasta joulupäiväksi.
Nyt. Sulamista voi nopeuttaa pesemällä kinkku kiehuvalla vedellä.
Vierailija kirjoitti:
Ai perhana myöhässä olet! Itse otin 5,5 kg kinkun tiistaina jääkaappiin kun lauantai-iltana paistetaan. Äkkiä jääkaappiin ja sitten ajoissa pöydälle
Jääkaapissa sulatetaan ja se tosiaan ottaa aikansa. Useamman päivän. Mutta ei sitä tarvitse huoneenlämpöön ottaa. Ei siitä ole mitään hyötyä paistamisen kannalta.
Eikä se mitään haittaa, vaikka kinkku olisi keskeltä vähän kohmeessakin uuniin mennessään.
Olisin eilen viimeistään ottanu jääkaappiin. Mutta etköhän sä pärjää jos nyt laitat sinne ja varmistat vaan että se sisälämpötila on tarpeeks korkee kun tunget uuniin ja siihenhän huoneenlämpö auttaa turvallisen nopeesti.
Vierailija kirjoitti:
Minä ostin viime lauantaina ja vein parvekkeelle. Lämpötila 0-+5. Tarvittaessa sulatetaan loppu huoneenlämmössä. Paistetaan vasta joulupäiväksi.
Niksipirkka neuvoi, että ota kinkku sulamaan jääkaappiin niin säästät sähkölaskussa. (Mahdollisesti jopa 5 centtiä) :)))
Eilen! Mieluummin toissapäivänä....