Ostin kalliin hiiliteräspaistinpannun, en saa kunnollista pintaa siihen mitenkään.
Kommentit (23)
Vierailija kirjoitti:
Kauanko oot käyttäny sitä?
Pari viikkoa. Oon joutunut jo usein hinkkaa siitä palaneet jutut pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauanko oot käyttäny sitä?
Pari viikkoa. Oon joutunut jo usein hinkkaa siitä palaneet jutut pois.
Siis kiinni jäänyt ruoka pois teräsvillalla.
Vierailija kirjoitti:
Miksi et ostanut valurautaista?
Koska hiiliteräs on käytännössä kaikilta ominaisuuksiltaan parempi.
Miten olet pannua ottanut käyttöön?
Vierailija kirjoitti:
Miksi et ostanut valurautaista?
On mulla sellainenkin, mutta hiiliterästä kehuttiin niin paljon että päätin kokeilla. Mulla menee teflonpannut muutamassa kuukaudessa rikki vaikka en käytä mitään metallista. Ilmeisesti paistan liian kuumalla niiden kanssa. Nyt en enää viitsi hankkia teflonpannua.
- AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi et ostanut valurautaista?
Koska hiiliteräs on käytännössä kaikilta ominaisuuksiltaan parempi.
No niin näyttäs olevan... 😒
Jos et käytä rasvaa niin tietenkin palaa. Rasvakammoisille sopii vain teflon tai keraaminen pannu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi et ostanut valurautaista?
Koska hiiliteräs on käytännössä kaikilta ominaisuuksiltaan parempi.
No niin näyttäs olevan... 😒
Ei valurauta ole yhtään sen parempi jos ei sitä osaa käyttää. Paljon huonompi siinäkin, itse asiassa, sillä huokoisena siihen tarraa paska vielä paljon lujemmin.
Vierailija kirjoitti:
Teitkö rasvapolton silavalla?
En.. ajattelin että rapsiöljy olisi riittänyt. - AP
Rakastan teräspannua, mutta se vaatii sisäänajon. Ihmettelin itsekkin aluksi, miksi ruoka tarttuu kiinni, mutta pannu tarvitsee kivi pinnan joka tulee luonnostaan kalkista ja mineraaleista, kunhan sitä vain käyttää.
Jos tuntuu, että pannu ei toimi ollenkaan, niin hiero pinta kauttaaltaan hiekkapaperilla ja jatka käyttämistä.
Toisaalta - paljonko käytät lämpöä pannun alla - ja maltatko paistettavan ottaa paistopintaa itseensä, ennen kuin alat paistosta kääntelemään - silloin tuote irtoaa pannusta itsestään.
Se luonnollinen pinta muodostuu pannuun ajan kanssa, mutta lähtee pois jos paistat jotain happamia tai teet kastikkeita (esim tomaattiset jutut). Itse käytän hiiliterästä nimenomaan paistamiseen ja ruostumatonta pannua kastikepannuna (lue yleispannu), joka käy myös raakaan paistamiseenkin.
T: työkseen ruoan kanssa toimiva
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teitkö rasvapolton silavalla?
En.. ajattelin että rapsiöljy olisi riittänyt. - AP
Riittää se, tai oikeastaan ei tarvi sitäkään. Kannattaa vaan paistaa kaikkea rasvaista siinä kunnes se pinta alkaa muodostumaan, äläkä hinkkaa millään villalla sitä pintaa siitä pois. Vettä pannuun kiehumaan paiston jälkeen jos on jotain kovin kiinni, sitten taas ohut öljy pintaan kun pannu on kuivannut.
Käytä alussa runsaammin öljyä, ettei pala kiinni. Jos onnistut joka kerta polttamaan ruoat pohjaan ja joudut jynssäämään sen puhtaaksi, niin et saa ikinä sellaista hyvää pohjaa, joka estäisi tarttumisen seuraavalla kerralla. Ruoka tarttuu kiinni ja kärvähtää sellaisiin kohtiin, joissa ei ole öljyä tai vanhaa pinnoitetta. Positiivista on se, että pannu paranee vanhetessaan, vaikka nyt olisikin vaikeaa saada se käyntiin... ;)
Paljonko maksaa kallis hiiliteräspannu?
Vierailija kirjoitti:
Jos tuntuu, että pannu ei toimi ollenkaan, niin hiero pinta kauttaaltaan hiekkapaperilla ja jatka käyttämistä.
Toisaalta - paljonko käytät lämpöä pannun alla - ja maltatko paistettavan ottaa paistopintaa itseensä, ennen kuin alat paistosta kääntelemään - silloin tuote irtoaa pannusta itsestään.
Se luonnollinen pinta muodostuu pannuun ajan kanssa, mutta lähtee pois jos paistat jotain happamia tai teet kastikkeita (esim tomaattiset jutut). Itse käytän hiiliterästä nimenomaan paistamiseen ja ruostumatonta pannua kastikepannuna (lue yleispannu), joka käy myös raakaan paistamiseenkin.
T: työkseen ruoan kanssa toimiva
Edellisen kirjoittaja komppaa, mutta en ole huomannut pannun pinnan kärsivän tai katoavan, happamista aineista(tomaatti, olut jne) kunhan se tekeytyy kunnolla. En ole vuosiin käyttänyt muita, kuin teräs tai valurauta pannuja. Ihmettelen miksi säästän vielä tefloneita jotka on jäänyt käytöstä pois. Aluksi ihmettelin teräspannua ja se oli poissa käytöstä kun en ymmärtänyt sitä, mutta nykyään käytän sitä enimmäkseen. Merkki oli joku Bulhaup tai sinnepäin.
Onnistunut rasvapoltto vaatii tosiaan vähän vaivaa ja ehkä, kuten omalla kohdallani, useampiakin yrityksiä.
Eli, sivele pannun pohjalle todella ohut kerros rasvaa, silavaa suosittelen, ja todellakin esim. sormenpäällä sivellen - ei suinkaan ruokaöljyä pullosta lorotellen. Hätäisesti levyllä käyneeseen lämpimään pannuun silava leviää helposti. Sitten pannu levylle, levy päälle ja saa antaa kärytä kymmeniäkin minuutteja. Käsittelyn voi toistaa, kunhan antaa pannun jäähtyä välillä. Liikoja rasvoja voi pyyhkiä lämpimältä pannulta talouspaperilla - älä nyt kuitenkaan kuumalta pannulta yritä.
Pannun jäähdyttyä, voi sormenpäätä pohjalla pyörittelemällä kokeilla onko pinta liukas. Jos sormi liukuu hyvin, niin käyttöön.
Eihän pannu tuonkaan jälkeen ole aina hetivalmis vastaanottamaan paistettavaa, vaan jotain rasvaa käyttö vaatii. Ja toisinaan hyvän käsinpesun vain kuumalla vedellä, ja aina pesun jälkeen kunnon kuivaus ja taas sipaisu rasvaa.
Netistä löytyy varmaan parempiakin ohjeita, kuin tämä.
Nimimerkillä : Ikionnellinen valurauta pannun omistaja, jolla on keraaminen niitä kertoja varten, kun ei ehdi tai jaksa valurautaista huoltaa.
Miksi ostit kalliin, ne on kaikki samaa kamaa, kalliit ja halvat, kuluvat yhtä nopeasti ja tulee jälkiä vaikka kuinka varos. Kokeile vaikka öljyä siihen, mieluiten oliiviöljy.