Miksi suomalaiset eivät tykkää kirsikasta ja kookoksesta
Jotenkin tuntuu että keskimääräinen suomalainen ei pidä kirsikan makuisista tuotteista (esim. suklaat, juomat ym.) ja niitä on niukasti tarjolla, toisin kuin vaikka Saksassa jossa kaupat on täynnä kirsikkatuotteita. Sama juttu tuntuu olevan kookoksen kanssa. Itsehän rakastan molempia joten en ymmärrä miksi. Oletteko huomannut samaa juttu?
Kommentit (50)
Kyllä minä ihan hyvin ymmärrän, etteivät kaikki muut pidä samoista jutuista kuin minä.
Kirsikka on hyvää. Se kirsikkaesanssi, jota moniin tuotteisiin tungetaan, on kamalaa. Kookos esimerkiksi myslissä on hyvää, samoin kookosmaito, mutta hyi s*****a jos kookosta on tungettu jonnekin suklaan sisään, ei pysty syömään.
Olen huomannut, miksei Suomen mäkkäreistä saa Dr Pepperiä?
Ihan samaa olen harmitellut monta vuotta. Itse tykkään ihan hirveästi sekä kirsikasta että kookoksesta, mutta harmillisen vähän mitään on tarjolla. Sitten, jos joskus löytyy jotain kirsikkatuotteita, ne on sokeroitu sellaisiksi, etteivät maistu muuta kuin makealta.
Kirsikka sellaisenaan, tuoreena, on hyvää, missään muussa muodossa ei. Kookoskin menee kokosmaitona mutta hiutaleet pilaa leivonnaiset tai suklaan.
Mä tykkään. Harmittaa kun hyviä kookosjugurtteja on tosi vähän tarjolla.
Kirsikka on outo, sinne joukkoon mahtuu liian kirpeitä "sattumia". Itse en tykkää happamasta, enkä kirpeästä. Kirsikat eivät ole tasaisenmakuisia. Sen pieni kivi on hankala. Isompi kivi olisi helpompi poistaa ajoissa.
Kookos tuoksuu ja maistuu pahalle. Jotenkin yli-imelälle ja voimakkaalle. Se dominoi muut tuoksut. Itse en pidä voimakkaista hajuista, en pidä kookoksen tuoksuisista voiteista, enkä halua mitään kookoksen makuista lautaselleni.
Vierailija kirjoitti:
Kirsikka on hyvää. Se kirsikkaesanssi, jota moniin tuotteisiin tungetaan, on kamalaa. Kookos esimerkiksi myslissä on hyvää, samoin kookosmaito, mutta hyi s*****a jos kookosta on tungettu jonnekin suklaan sisään, ei pysty syömään.
Kun mun näppiksestä... tuore kirsikka on ihan älyttömän hyvää, mutta se p****a, mitä suklaaseen ja leivonnaisiin työnnetään on jotain aivan käsittämöntä kuraa, samoin coctailkirsikat, voiko kauheampaa olla? Sama kookoksessa, tuore kookos ja tuore kookosmehu on hyvää, ne esanssit on jotain aivan järkyttävän pahaa. Kookoshiutaleet pullan päällä *hrh*
Koska jokaiselle suomalaiselle n.27v-> on syötetty lapsena kakussa niitä saatanan oksettavia vihreitä ja punaisia "kirsikkapalloja" siitä muovirasiasta, joista ei kukaan makuaistin omistava henkilö voi pitää.
Aito, tuore kirsikka naaaaam, sitten kaikki muut ällötykset hyi yrjö.
Koska ne on pahoja. Ananas taas ei kuulu pitsaan.
Kirsikasta tykkään tuoreena ja liköörikonvehdissa, mutta missään muussa muodossa en. Kookoksesta tykkään, jos maku ei ole liian voimakas. Kookos ei ole pahaa, mutta jokin siinä pistää vastaan kun alkaa olla "liikaa".
Ben&Jerryn Cherry Garciakin poistui jo aikoja sitten kaupoista täällä. En ala mitään! ☹️
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut, miksei Suomen mäkkäreistä saa Dr Pepperiä?
Eikä keskikaljaa. Kummallista, jos minulta kysytään. Mistä mahtaa johtua?
Aloittajalle: Muuta maahan, jossa saa mielestäsi. Miksi et?
Aidon kirsikan maku on nannaa, teennäinen kirsikkaesanssi on jotain ihan hirveää. Eli olisiko syy osittain siinä? Suomessa ei kirsikoita kauheasti kasvatella viljelmillä, toisin kuin etelämpänä Euroopassa.
Vittuku ugandalaiset ei tykkää salmiakista.
Onkohan niin, että jos tykkää kirsikasta, tykkää myös kookoksesta ja jos ei voi sietää yhtä, ei siedä toistakaan? :) Minä en välitä kirsikasta kuin tuoreina, mutta kookosta en tykkää käyttää ollenkaan. Saksassa on paljon kirsikanviljelyä, joten on luonnollista, että siellä sitä on myös paljon elintarvikkeissa.
Vierailija kirjoitti:
Mä tykkään. Harmittaa kun hyviä kookosjugurtteja on tosi vähän tarjolla.
Jogurttia voi tehdä itekin.
Kiroan samaa asiaa joka viikko.