Mitä ruokia valmistatte peruna-sipulisekoituksesta?
Kommentit (51)
Savukinkkusuikaleita, ruokakerma ja peruna-sipuli -sekoitus, kaikki sekaisin uunivuokaan ja 200c ja n.tunti. Helppo kinkkukiusaus on valmis :)
En oo monesti käyttänyt, mutta joskus olen tehnyt kikhernekiusausta chocochilin ohjeen mukaan. Todellista laiskan/kiireisen päivän ruokaa, tosin uunissa täytyy pitää melkein tunti.
Kaupan valmista en ole käyttänyt vuosiin. Itse kuorin ja suikaloin kiusauksiin. Kerran kun viitsii vaivan nähdä niin ei tule enää pakastettua käytettyä. Niin paljon parempaa tuore.
Niin huonosti eivät asiani ole, etten jaksaisi ostaa perunoita ja sipuleita ja silputa niitä ihan itse. Mutta minä olenkin sellainen kummajainen, joka leikkaa leivästä ja juustosta viipaleita ja yleensäkin ostaa tuotteita, joita ei ole valmiiksi pureskeltu ja melkein nieltykin.
Laatikkosafkoja. lisään sekaan kermaa ja lohta + jotain vihannesta. Tai lohen tilalla meetvurstia.
Joskus tulee tehtyä kinkkukiusausta. Nopea ja helppo arkeen. Muuhun en ole keksinyt käyttöä.
Tuota sekoitusta, kylmäsavulohta, mausteet ja purkki kermaa.... maailman nopein kalakiusaus.
Vierailija kirjoitti:
Kaupan valmista en ole käyttänyt vuosiin. Itse kuorin ja suikaloin kiusauksiin. Kerran kun viitsii vaivan nähdä niin ei tule enää pakastettua käytettyä. Niin paljon parempaa tuore.
Riippuu ihan vuodenajasta. Esim. talvella-keväällä pakasteissa on enemmän ravintoarvoa, ei ne perunat ja sipulit tuoreita ole kuin osan aikaa vuodesta.
Siitä saa hyvät kermaperunat. Valkosipuli ja kermat vaan messiin.
Ihan kaikkea mahdollista olen sotkenut niiden kanssa, broilerisuikaleita, kalaa, sieniä. Ei toki kaikkea samalla kertaa ;)
Kinkkukiusaus, salamikiusaus, kasviskiusaus, broilerkiusaus...
Vierailija kirjoitti:
Niin huonosti eivät asiani ole, etten jaksaisi ostaa perunoita ja sipuleita ja silputa niitä ihan itse. Mutta minä olenkin sellainen kummajainen, joka leikkaa leivästä ja juustosta viipaleita ja yleensäkin ostaa tuotteita, joita ei ole valmiiksi pureskeltu ja melkein nieltykin.
Sanotaan vaikka näin, että vaikka olen nuori ihminen kärsin valitettavasti reuman sukuisesta sairaudesta. Tästä syystä aina välillä on erityisesti peukalon nivelet kipeät. Siinä vaiheessa se valmiiksi siivitettu leipä ja juusto on päivän pelastus. Myöskään siinä vaiheessa ei tule mieleenkään alkaa pilkkoa ja kuoria perunoita. Minulla on myös kaveri joka saa ihottumaa käsiin kun yrittää käsitellä raakaa perunaa. Myös hänelle nuo pn helpotus kun tekee laatikkoruokia
Kiusauksia: Kerman lisäksi broileria, kinkkua, tonnikalaa tai lohta, mausteita ja toisinaan vielä kasviksia. Uunissa yleensä 2h.
Nyyttejä: Folion/filotaikinan sisään lisäksi tuorejuustoa, kinkkua tai pekonia ja vähän mausteita. Uuniin tai grilliin.
Keittoon, vielä pussi pakastekeittojuureksia ja pakastekalapaloja niin ei tarvita mitään tuoretta, ei kuorimista tai pilkkomista! Vettä ja liemikuutio, keitä kypsäksi.
Itseni suurinta herkkuruokaa on janssoninkiusaus.
Muut ei meillä syö eli jäänyt vähiin tekeminen, mutta helppo kunnostaa janssonin fileet jne
Ja joo tiedän mätää kalaa..
Vierailija kirjoitti:
Niin huonosti eivät asiani ole, etten jaksaisi ostaa perunoita ja sipuleita ja silputa niitä ihan itse. Mutta minä olenkin sellainen kummajainen, joka leikkaa leivästä ja juustosta viipaleita ja yleensäkin ostaa tuotteita, joita ei ole valmiiksi pureskeltu ja melkein nieltykin.
Ae että oot aheruus..
Mietin vaan kun neljältä pääsen töistä, puoli viis olen kotona ja alan niitä perunoita ja sipuleita kuoria ja pilkkoa, että moneltahan meillä ruoka ois valmis 🤔🤔
Taidan kuitenki käyttää arkena vähän noita pussijuttuja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaupan valmista en ole käyttänyt vuosiin. Itse kuorin ja suikaloin kiusauksiin. Kerran kun viitsii vaivan nähdä niin ei tule enää pakastettua käytettyä. Niin paljon parempaa tuore.
Riippuu ihan vuodenajasta. Esim. talvella-keväällä pakasteissa on enemmän ravintoarvoa, ei ne perunat ja sipulit tuoreita ole kuin osan aikaa vuodesta.
Ihan maun perusteella viitsin nähdä vaivan. Ravintoa ei perunassa ja sipulissa kovin ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin huonosti eivät asiani ole, etten jaksaisi ostaa perunoita ja sipuleita ja silputa niitä ihan itse. Mutta minä olenkin sellainen kummajainen, joka leikkaa leivästä ja juustosta viipaleita ja yleensäkin ostaa tuotteita, joita ei ole valmiiksi pureskeltu ja melkein nieltykin.
Sanotaan vaikka näin, että vaikka olen nuori ihminen kärsin valitettavasti reuman sukuisesta sairaudesta. Tästä syystä aina välillä on erityisesti peukalon nivelet kipeät. Siinä vaiheessa se valmiiksi siivitettu leipä ja juusto on päivän pelastus. Myöskään siinä vaiheessa ei tule mieleenkään alkaa pilkkoa ja kuoria perunoita. Minulla on myös kaveri joka saa ihottumaa käsiin kun yrittää käsitellä raakaa perunaa. Myös hänelle nuo pn helpotus kun tekee laatikkoruokia
Kuorin aina perunat kertakäyttöhanskojen kera.
Ja koneella helppo suikaloida
Vierailija kirjoitti:
?
Janssonin kiusausta teen usein:
- voitele vuoka, lado pohja täyteen peruna-sipuliseosta.
- avaa anjovispurkki ja viipaloi anjovis pieniksi paloiksi.
- heittele pieni määrä pieniä anjovispaloja ensimmäisen kerroksen päälle.
- lado uusi kerros ja peruna-sipuleita ja heittele loput anjovispalat sinne tänne.
- kolmannen kerroksen päälle kaada kokonaan anjovisliemi ja 2 dl kermaa, sekoita vähän ja laita uuniin paistumaan.
- mitään muita mausteita et välttämättä tarvitse, älä ainakaan lisää suolaa, sillä anjovikset ovat tosi suolaisia.
Jauhelihakiusausta! Vielä kun tekee siitä mehevää kermalla sekä kuorruttaa juustolla niin on todella hyvää.
En käytä sitä lainkaan.