Mitä tehdä ylimääräisestä turkkilaisesta jogurtista?
Olisi n. kilo turkkilaista jogurttia, joka pitäisi hyödyntää kokkauksessa.
Miten sinä käyttäisit sen?
Kommentit (52)
Heitä mukaan marjoja, hieman sokeria ja pari liotettua liivatetta niin saat kivan hyydykkeen jälkiruoaksi.
lakkahilloa sekaan. herkkua
tai raastettua kurkkua ja valkosipukia, salaatinkastike
Vierailija kirjoitti:
Söisin sen. Vähän kermaa sekaan.
Mä en näe tätä visiota. Siinähän on sellainen semihapan maku. Kerman kanssa? En jotenkin näe että tykkäisin. Mutta kiitos silti ehdotuksesta. :)
ap
Sillä voi korvata kananmunan lihapulla/mureketaikinassa monissa leivonnaisissa käytetään rahkaa/piimää/jugurttia/kermaviiliä. Onko mennyt vanhaksi vai miksi pitää käyttää kokonaan ruoanlaitossa?
Vierailija kirjoitti:
lakkahilloa sekaan. herkkua
tai raastettua kurkkua ja valkosipukia, salaatinkastike
Tämä voisi olla. Mutta mitä muuta joukkoon? Pitäisikö taittaa vähän sokerilla? Sitruunaa?
ap
Vierailija kirjoitti:
Heitä mukaan marjoja, hieman sokeria ja pari liotettua liivatetta niin saat kivan hyydykkeen jälkiruoaksi.
Miten kaukaa marjat, sokeri ja liivate pitää heittää?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Söisin sen. Vähän kermaa sekaan.
Mä en näe tätä visiota. Siinähän on sellainen semihapan maku. Kerman kanssa? En jotenkin näe että tykkäisin. Mutta kiitos silti ehdotuksesta. :)
ap
Kerma poistaa sitä hapanta makua. Tosin mun suuhun se ei maistu happamalle, syön sitä ihan paljaaltaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Söisin sen. Vähän kermaa sekaan.
Mä en näe tätä visiota. Siinähän on sellainen semihapan maku. Kerman kanssa? En jotenkin näe että tykkäisin. Mutta kiitos silti ehdotuksesta. :)
ap
Olisiko niin, että tarvitset silmälasit?
Piimäpohjaiset marja-tai omenapiirakat on hyviä. Taikinaan voi käyttää jogurttia.
Vierailija kirjoitti:
Sillä voi korvata kananmunan lihapulla/mureketaikinassa monissa leivonnaisissa käytetään rahkaa/piimää/jugurttia/kermaviiliä. Onko mennyt vanhaksi vai miksi pitää käyttää kokonaan ruoanlaitossa?
Ei ole vielä vanhaa mutta tuo on sitä todella rasvaista ja hirvittää syödä sitä ihan pelkkänä jogurttina niin isoja määriä. :D Hetki suussa ja ikuisesti lanteilla, u know.
ap
Smoothieen, lettuihin, vohvelitaikinaan, pannukakkuun, rahkan sijaan piirakkaan, sämpylätaikinaan, mausta kylmäksi kastikkeeksi esim kalan kanssa, sekoita hunajaa, pähkinöitä ja hedelmiä jurttiin ja syö aamiaiseksi/välipalaksi/iltapalaksi.
Syön joka ilta iltapalana. Makeutan vaahterasiirapilla ja lisään marjoja tai hedelmänpaloja.
Joskus tein kanaruokaa itämaisin maustein, mausteet sekoitettiin jukurttiin ja kana marinoitiin siinä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sillä voi korvata kananmunan lihapulla/mureketaikinassa monissa leivonnaisissa käytetään rahkaa/piimää/jugurttia/kermaviiliä. Onko mennyt vanhaksi vai miksi pitää käyttää kokonaan ruoanlaitossa?
Ei ole vielä vanhaa mutta tuo on sitä todella rasvaista ja hirvittää syödä sitä ihan pelkkänä jogurttina niin isoja määriä. :D Hetki suussa ja ikuisesti lanteilla, u know.
ap
Ööö, jos aiot sen kilon syödä anyway jossain muodossa, niin tulee ne lanteille kuitenkin :D
Voikohan sitä käyttää juustokakussa? Kuitenkin maku aika eri kuin maitorahkassa. Molemmat kyllä hapanta, mutta mun mielestä tässä turkkilaisessa on vähän sellainen vuohenmaku mukana, minkä pelkään maistuvan sitten läpi.
ap
Tee siitä lisää turkkilaista yogurttia. Lämmitä maito ja anna sen jäähtyä 40 C tai vähän alle. Lisää yogurttiymppi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa. Ole tarkkana hygienian kanssa ts älä saata käsistäsi tai hengityksestäsi muuta kasvustoa yogurttiisi. Käytä puhtaita astioita. Ota taas ymppi, kun yogurtti käy vähiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sillä voi korvata kananmunan lihapulla/mureketaikinassa monissa leivonnaisissa käytetään rahkaa/piimää/jugurttia/kermaviiliä. Onko mennyt vanhaksi vai miksi pitää käyttää kokonaan ruoanlaitossa?
Ei ole vielä vanhaa mutta tuo on sitä todella rasvaista ja hirvittää syödä sitä ihan pelkkänä jogurttina niin isoja määriä. :D Hetki suussa ja ikuisesti lanteilla, u know.
ap
Eihän sitä kerrallaan paljoa syödä, ei se äkkiä pilaannu. Eikä lihota, siinä ei ole sokeria. Vähärasvaiset sen sijaan näkyy lanteilla.
Sitä voi käyttää rahkan sijaan rahka-voi-taikinassa, lisätä sämpylöihin, murekkeeseen tms.