Entiset vegaanit/kasvissyöjät!
Kuinka kauan olit vegaani, miksi aloitit ja miksi palasit normaaliruokavalioon?
Kommentit (21)
Ikävuodet 13-19. Ryhdyin kasvisyöjäksi ideologisista syistä ja lopetin kun ymmärsin etten voi yksin pelastaa maailmaa :(.
Olin kasvissyöjä ikävuodet 19-39. Nyt olen 40 ja syön välillä kalaa ja kanaa, pääosin kuitenkin kasvisruokia edelleen. Aloitin, koska teurastus ja raadonsyönti + eläinten kohtelu ällötti ja suretti ja niin tekee kyllä vieläkin. Laiskuus ja arjen helpottuminen sai kuitenkin vähän lipsumaan.
Olin kasvissyöjä ikävuodet 19-35. Raskausaikana söin neuvolan ohjeiden mukaan sekaruokaa ja palasin vauvarallin jälkeen lakto-ovo-kasvissyöjäksi, josta lasten allergioiden vuoksi luisuin veganismiin. Siitä sitten vegaanina viime kevääseen saakka. Siitä eteenpäin lehmänmaitotuotteita silloin tällöin syövänä vegaanina koska minua alkoivat sapettamaan fanaattiset ihmiset Facebookin vegaaniryhmissä. Niissä oli jatkuvaa kissanhännänvetoa ja viimeinen niitti oli varmaan kun alettiin määrittelemään ettei ihminen voi olla vegaani jollei äänestä vasemmistoliittoa tai vihreitä. Minun äänestyskäyttäytymiseni on yksityisasia enkä pidä mistään ryhmien sanelupolitiikasta.
Että sellainen vegaaniprovo tänään. Viidessä minuutissa löytyy monta palstalaista, jotka kaikki eri syistä ovat luopuneet veganismista :-DDD
Voi sinua reppanaa. Pullottaako otsasuonet yhtä paljon kuin eilen? Mites verenpainelukemat tänään?
Vierailija kirjoitti:
Prosessoidut vegetuotteet olivat myrkkyä vatsalle, vatsa ei kestänyt lainkaan. Proteiininpuute iski myös, olen allerginen palkokasveille (soija pavut jne) ja se rajasi proteiininlähteitä niin paljon. Plus rahat loppui turhan nopeasti.
Minua ihmetytti monissa vegaanituotteissa se, että ne sisältävät tärkkelyssiirappeja vegaanista parmesaania myöten.
Toinen minua ihmetyttänyt asia olivat niin sanotut "muotivegaanit". He ovat valmiita tuhoamaan merten eläimet käyttämällä paljon tekokuituisia vaatteita ja nahkajäljitelmätuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Prosessoidut vegetuotteet olivat myrkkyä vatsalle, vatsa ei kestänyt lainkaan. Proteiininpuute iski myös, olen allerginen palkokasveille (soija pavut jne) ja se rajasi proteiininlähteitä niin paljon. Plus rahat loppui turhan nopeasti.
Minua ihmetytti monissa vegaanituotteissa se, että ne sisältävät tärkkelyssiirappeja vegaanista parmesaania myöten.
Toinen minua ihmetyttänyt asia olivat niin sanotut "muotivegaanit". He ovat valmiita tuhoamaan merten eläimet käyttämällä paljon tekokuituisia vaatteita ja nahkajäljitelmätuotteita.
Jokainen voi katsoa peiliin ja analysoida jokaisen käyttämänsä tuotteen hiilijalanjäljen, ilmastovaikutukset ja eläinystävällisyyden.
Aloitin vegaaniruoan rahansäästösyistä, olin vegaanina noin kaksi kuukautta ja lopetin koska ruoka oli vain liian pahaa. Kaikki ne maitotuotteiden ja lihojen korvikkeet, yökötys.
En ollut vegaani vaan lakto-ovo ikävuodet 15-28. Muutama vuosi sitten otin kalan takaisin ruokavalioon, lihaa en syö vieläkään.
Mitä kummaa?
Kuinka keinokuiduista tehdyt vaatteet liittyvät johonkin kaloihin tms?
Pitäisikö käyttää krokotiilin nahkaa ja turkiksia jotta meret pelastuisivat?
Talvisin ei oikein pärjää ilman vaatteita.
Vierailija kirjoitti:
Aloitin vegaaniruoan rahansäästösyistä, olin vegaanina noin kaksi kuukautta ja lopetin koska ruoka oli vain liian pahaa. Kaikki ne maitotuotteiden ja lihojen korvikkeet, yökötys.
Unohdin mainita, että ei siinä edes säästänyt rahaa, korvikkeet on kalliita.
En ole ollut vegaani. Tykkään syödä normaalia ruokaa, en kamalia korvikkeita.
Syön kaikkea normaalia kuten nautaa, possua, hirveä, broileria, peuraa, poroa, katkarapuja, lohta, siikaa, ahventa, nieriää, tonnikalaa, juustoa, kermaa, maitoa, jogurttia, rahkaa, kananmunia ja hunajaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloitin vegaaniruoan rahansäästösyistä, olin vegaanina noin kaksi kuukautta ja lopetin koska ruoka oli vain liian pahaa. Kaikki ne maitotuotteiden ja lihojen korvikkeet, yökötys.
Unohdin mainita, että ei siinä edes säästänyt rahaa, korvikkeet on kalliita.
Eihän niitä korvikkeita ole pakko ostaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloitin vegaaniruoan rahansäästösyistä, olin vegaanina noin kaksi kuukautta ja lopetin koska ruoka oli vain liian pahaa. Kaikki ne maitotuotteiden ja lihojen korvikkeet, yökötys.
Unohdin mainita, että ei siinä edes säästänyt rahaa, korvikkeet on kalliita.
Onneksi vegaanisesti voi syödä myös ilman keinotekoisia kalliita korvikkeita.
Vierailija kirjoitti:
Mitä kummaa?
Kuinka keinokuiduista tehdyt vaatteet liittyvät johonkin kaloihin tms?
Pitäisikö käyttää krokotiilin nahkaa ja turkiksia jotta meret pelastuisivat?
Talvisin ei oikein pärjää ilman vaatteita.
Keinokuituvaatteista irtoaa mikromuovia, joka ei hajoa tai jää vedenpuhdistuslaitoksiin vaan kulkeutuu vesistöihin. Esim. planktoneliöt syövät muovihippusia kun luulevat niitä ruuaksi. Vielä ei tiedetä kuinka ylös ravintoketjussa mikromuovi kulkeutuu ja millaisia haittavaikutuksia sillä on eri ravintoverkkotasoilla.
Nahka ja turkis eivät muuten ole myöskään mitään luontoystävällisiä tuotteita, ihan jo niiden käsittelyyn käyettyjen aineiden takia jotka käytännössä estävät maatumisen kokonaan tai erittäin pitkiksi ajoiksi.
Olin kasvissyöjä 6,5 vuotta. Ryhdyin kasvissyöjäksi nähtyäni dokumentin Meat (1976).
Otin kalan takaisin ruokavaliooni nähtyäni tiededokumentin, jossa väitettiin, että kalanrasva on erittäin hyödyllistä ihmisen aivoille, lähes välttämätöntä.
Pari vuotta sen jälkeen katselin kerran, kun silloinen miesystäväni söi naudan sisäfileepihviä ja minun alkoi tehdä mieli sitä. Seuraavana päivänä ostin itselleni pihvin ja söin sen. Siitä lähtien olenkin taas ollut sekasyöjä, tosin syön kasvispainotteisesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Prosessoidut vegetuotteet olivat myrkkyä vatsalle, vatsa ei kestänyt lainkaan. Proteiininpuute iski myös, olen allerginen palkokasveille (soija pavut jne) ja se rajasi proteiininlähteitä niin paljon. Plus rahat loppui turhan nopeasti.
Minua ihmetytti monissa vegaanituotteissa se, että ne sisältävät tärkkelyssiirappeja vegaanista parmesaania myöten.
Toinen minua ihmetyttänyt asia olivat niin sanotut "muotivegaanit". He ovat valmiita tuhoamaan merten eläimet käyttämällä paljon tekokuituisia vaatteita ja nahkajäljitelmätuotteita.
Jokainen voi katsoa peiliin ja analysoida jokaisen käyttämänsä tuotteen hiilijalanjäljen, ilmastovaikutukset ja eläinystävällisyyden.
Niinhän jokaisen pitäisi tehdäkin. Pahin on kyllä muotiveganismin ja konmarittamisen yhdistelmä. Huhhei kuinka he osaavat kuluttaa paljon!
Olin vegaani 15-27 - vuotiaana, kunnes maailmalla huomasin, että se on länsimaista hyvinvoivien pellejen hapatusta. Nykyään syön vain luonnon kalaa ja riistaa sekä mahdollisimman lähellä tuotettuja kasviksia.
Vierailija kirjoitti:
Mitä kummaa?
Kuinka keinokuiduista tehdyt vaatteet liittyvät johonkin kaloihin tms?
Pitäisikö käyttää krokotiilin nahkaa ja turkiksia jotta meret pelastuisivat?
Talvisin ei oikein pärjää ilman vaatteita.
Tekokuituisista vaatteista, kengistä ja laukuista irtoaa esim. pyykätessä vesistöihin muovihiukkasia, jotka kulkeutuvat merenelävien ja myös takaisin sinun omaan jiuomaveteesi jne.
Minä voin pukea tänäkin talvena mummoni turkin ja käyttää häneltä jääneitä nahkaisia laukkuja ja vöitä. Turkkeja voi muodistuttaa aivan kuten suutari voi ommella laukkuihin overcross-kantoremmin. Eli ei niitä turkis- ja nahkatuotteita todellakaan tarvi mitenkään maaduttaa. Ennen vanhaan käytettiin turkkien rippeetkin vielä kenkien pohjallisina jos niistä ei enää muuta saanut tehtyä.
Prosessoidut vegetuotteet olivat myrkkyä vatsalle, vatsa ei kestänyt lainkaan. Proteiininpuute iski myös, olen allerginen palkokasveille (soija pavut jne) ja se rajasi proteiininlähteitä niin paljon. Plus rahat loppui turhan nopeasti.