Maha ihan kuralla/turvonnut joka päivä. Keksikää vaihtoehtoja lounaaksi ruisleipien tilalle!
Eli syön joka päivä lounaaksi ruisleipää töissä. Nyt ajattelin kokeilla jos maha paranisi, jos jätän tuon leivän pois.
Mutta mitä tilalle? Haluan lounaaksi tuollaisen helpon evään, minkä voi syödä vaikka autossa, työpöydän nurkalla, tai missä vaan. Tuo ruisleipä on ollut niin helppo välissä vaan juustoa. Ja sitä saa kunnolla pureskella. En halua mitään pirtelöitä tai keittoja , vaan purtavaa. Ja helppoa, mikä ei sitten jää kiireessä syömättä kokonaan.
Kommentit (12)
Koitappa pakastaa leipä ensin ja sitten sulattaa uudelleen.
Itselläni maha ei kestä ruisleipää sellaisenaan, mutta pakastimen kautta käytettynä jostain syystä ei turvota.
Jotain muuta leipää kuin ruisleipää? Gluteenitonta? Mulla ei ole ollut mahavaivoja sen jälkeen kun lakkasin syömästä ruisleipä-
Olisiko (esim. kana)salaatti liian hankala? Sekaan voi laittaa vähän krutonkeja. Tosin "leipäähän" nekin on...
Mulla vatsavaivat helpotti kun vaihdoin ruisleivän 100% kauraleipään. Tosin en syö sitäkään joka päivä... Voisitko syödä vaikka banaania, rahkaa, salaattia tms sen leivän sijasta?
Osta gluteenittomia kauraleipiä, itsellä lakkasi turpoilut sen siliän tien.
Kiitti vinkeistä, pitää kokeilla vaikka kauraleipää ja banaaneja. Ja pakastaa ruisleipä ensin.
Tosin nyt on niin kylmää että salaattikin säilyisi vaikka autossa, mutta ei vielä jäätyisikään.
Kokeilepa Ohrarieskaa, oma vatsani sietää sitä. Ei myöskään kaura sovi.
Älä ainakaan tuota kananmunaa evääksi ota - karsee haju ja möyrii vatsassa.
Ostin jotain Hannun gluteenittomia tummia täysjyväjälkiuunipaloja. Söin niitä 3, kohta näkee miten vatsan käy, vai selviääkö loppupäivän ilman farkkujen availua.
Käy ihan ekana keliakiatesteissä. Ja jos kaipaat enemmän ruisleivä kaltaista leipää, niin tattarileipä on aika lähellä.
Kaalisoppaa