Apua leipojat! Miten teen moussen kinuski-ja vaniljatuorejuustoista?
Hei!
Täällä uusavuton, Googlea koko eilen illan selannut " leipuri ". Pitäisi täytekakun väliin tehdä täytteitä, ja menin ostamaan kinuski-ja vaniljatuorejuustot.
Miten näistä saa erilliset mousset? Varmaan kermaa pitää olla, mutta paljonko liivatetta? Kiitos valtavasti neuvoista jo etukäteen! Olen niin huono leipomaan, mutta pakko yrittää kakku leipoa. Googlesta löytyi vain sellaisia, missä kinuskikastike, jonka avulla tehdään se mousse. Luulin pääseväni helpommalla ostaessani nuo tuorejuustot...
Kommentit (9)
Pälkähti... mutta liian myöhään. Pieni vauva, niin ei yhtään aivot pelitä...
t. ap
Kokeileppa perus moussereseptiä ja siihen vatkailet noi seaksi. Rakenne muuttuu tuorejuustoissa aika paljonkin, että en itse uskaltaisi rueta räpläämään..
Hmm.. mitään ei ole vielä ainakaan menetetty :D Toki tuorejuustosta ei saa moussea, joka ei maistuisi "juustokakulta", jos sen pitäisi samalla maistua myös siltä kinuskilta. Voi olla ettei maistu kinuskiltakaan, koska tuorejuustoissa maut mielestäni aika esanssisia..
Mutta ite käyttäisin purkin tuorejuustoa(n.200g?) ja siihen 2dl kuohu/vispikermaa (ehkä vispi, vähä "raikkaampi" maku tuorejuuston kanssa). Siis vatkaa kerma, lisää juusto, sokeriakin luultavasti tarvii. Riippuen minkälaisen kakun teet, voi olla ettet tarvii liivatetta ollenkaan. Tuorejuustot on jo valmiiks niin paksuja, että moussen rakenne tulee olee jo valmiiks paksua, joka vielä vähä kovettuu jääkaapissa.
Onnea yritykseen, eiköhän se onnistu! :)
Vielä nelonen huutelee. Laita molempiin väleihin jotain suht hapanta marjaa, tarvii nimittäin jotain raikasta. Esim upota mousseihin (kun ovat kakun välissä) tuoreita vadelmia ennen kun nostat seuraavan kerroksen päälle. Vielä saa suomalaisiakin kaupasta. Ja voi olla että mousseihinkin kannattaa lisätä muutama tippa (!! tarkoitus ei ole maistua sitruunalta) sitruunamehua, että maistuu raikkaalta.
Valitettavasti liityn pessimistien joukkoon, myös siitä syystä, että jos ainut kinuskin ja vaniljan maku tulee noista tuorejuustoista, niin kermavaahdon lisäyksen jälkeen sitä haluttua makua ei ole kuin häivähdys jäljellä.
Helpointa taitaisi nyt olla vaan käydä siellä kaupassa uudestaan, ja suunnata esim. kuivatavarahyllylle, sieltä löytyy mm. toffeemoussea (ainakin BlåBandilla on) paketissa, sekoitetaan vaan maitojuomaan ja avot, valmista tuli.
Jos kuitenkin sulla on kermaa jo kotona ja yrität saada niistä jotain ilman kaupassa käyntiä, niin sanoisin että purkki kermaa vaahdoksi, purkki tuorejuustoa (notkista se todella hyvin ennen sekoitusta, ehkä lisää tilkka maitoa tms!) ja 3 liivatelehteä voi olla ok. Kaksikin voisi riittää, mutta 4 on jo liikaa. Ja jos sulla on jotain toffeekarkkia tai vaikka Dajmia kotona, niin jauha sitä mukaan. Ja vaniljasokeria siihen vaniljavaahtoon mukaan.
Itse tein juuri mascarponesta, kermavaahdosta ja puolukkasurvoksesta kakun väliin moussen ja laitoin siihen 3 liivatetta. Hyvin jähmettyi.
Jos sitä kinuskin makua siihen mousseen haluat, niin kyllä se melkein jo vaatii sen kinuskin keittämisen. nuo valmiit "mousset" esim. Blå Bandin on ihan järkyttävän teollisen makuisia. Mieluummin näkisin vähän enemmän vaivaa ja tekisin sen kinuskin itse. Vaniljamoussen sekaan laittaisin esim. vadelmia, ettei tule liian imelää.
Esim. kinuskikissan sivuilta löytyy helpot ohjeet molempiin mousseihin.
Eikö päähäsi pälähtänyt ensin googlettaa reseptit ja ostaa ainekset sen mukaan?