Tstaziki
Mitä tohon stazikiin tulee kurkun ja avokaadon lisäksi?
Kommentit (10)
Eikä alkuperäiseen kuulu avokadoa. Ja Google on kaveri hei ":)"
Okei, mut mitä siihen tulee? Kurpitzaa?
Turkkilaista jugurttia. Se kannattaa tosin valuttaa huolella, esim. 12h. Laita siivilään harsokangas tai ohut puuvillaliina, kaada jugurtti siihen, kulho alle ja jääkaappiin. Ylimääräinen neste valuu pois eikä jää sitten lillumaan salaatin päälle.
Kurkkua raasteena.
Pari lehteä minttua raikastaa kivasti.
Vähän valkosipulia.
Kurkkuraastekin kannattaa valuttaa. Laita siivilään yöksi ja jokin paino päälle.
Kurkkua, valkosipulia, sitruunamehua, tilliä, ja tietty jugurttia, ja minttua voi laittaa kans jos haluaa.
Säästä ne avokadot guacamoleen.
Vierailija kirjoitti:
Turkkilaista jugurttia. Se kannattaa tosin valuttaa huolella, esim. 12h. Laita siivilään harsokangas tai ohut puuvillaliina, kaada jugurtti siihen, kulho alle ja jääkaappiin. Ylimääräinen neste valuu pois eikä jää sitten lillumaan salaatin päälle.
Kurkkua raasteena.
Pari lehteä minttua raikastaa kivasti.
Vähän valkosipulia.
Kurkkuraastekin kannattaa valuttaa. Laita siivilään yöksi ja jokin paino päälle.
Mä aina kiireessä poistan kurkun keskiosan ja raastan sitten niin ei tarvitse valuttaa.
Se on Tsatsiki ja siihen tulee paksua maustamatonta jogurttia (turkkilainen on hyvää, muukin käy), kurkkua raasteena, minttua, valkosipulia ja sitruunan mehua. Mausteeksi suolaa ja pippuria. Eikä tarvi mitään muuta valuttaa kuin kurkusta puristelet vedet pois.
Kermaviilistä saa myös nopean kastikkeen.
Ei oo pakko laittaa minttua eikä tilliä ny ainakaan. Kyproksella laittavat tilliä, mut Kreikas onneksi ei.
Se on stazikiin!