Mikä vika, kun jauhelihapihveistä valuu uunissa punaista nestettä pellille?
Siis se "pulppuaa" siitä päältä ja valuu pellille.
Väärä lämpötila? Vääränlaista lihaa?
Kommentit (8)
Oletko kuitenkin peruskoulun käynyt? Jokusen kerran sielläkin on tehty jauhelihapihvejä...
Sä et nuijinut niitä tarpeeksi kovaa.
Se on ihan normaalia, ei mitään vikaa.
T: Kokki
Jos käsin tekee sen taikinan, ei sitä jauhelihaa tarvi ottaa lämpiämään paljoakaan aikaisemmin. Se lämpiää siinä käsin sekoittaessa ja pihvien pyörittelyssä.
Ei kovinkaan terveellistä seisottaa jauhelihaa pöydällä.
Kuumempi uuni niin pinta palaa kiinni ennen kuin sisus alkaa kiehua ja valua.
Eikos olisi paljon parempi ja nopeampi paistaa pihvit pannulla tai grillata? Miksi Suomessa tehdaan melkein kaikki ruoka uunissa?
Se on lihasnestettä ja sitä tietysti tulee pihvin päältä aina, kun sitä kypsennetään.
Kannattaa ottaa jauheliha vähän aikaisemmin huoneenlämpöön. Jos se on ihan jääkaappikylmää, niin se vuodattaa herkemmin lihasnestettä ja pihvistä tulee kuivempi.