Paistinpannusta en ymmärrä sellaista vanhaa asiaa, että ennen
Esim. mummoni kypsensi ruokaa paljon paistinpannulla (lihapullat, silakat ym. kalat, kastikkeet) ja sama kunnon rautapsnnu toimi aina vaan. Nykyisin tehdään vähemmän ruokaa pannulla (lihapullat ja silakjapihvit uunissa ym. ) ja silti pannu ei kestä Kin max reilun vuoden, vaikka on ties kuinka hieno pannu.
Miksi alunperinkään myydään moisia tefloneits tai keraamisia? Eihän ne ole kuin kaatopaikan täytettä!
Kommentit (20)
Pointti tulikin. Kunhan tuosta tefloninrähjäkkeestä aika jättää niin ostan valuraudan, vaikka se sitten tarkoittaisi sitä, että painon vuoksi ranteesta poksahtaisi jänteet.
Mulla on vielä käytössä isoäitini valurautapannu, missä hän teki maailman parhaat lihapullat! Pannu oli vanha jo mun ollessa pieni.
Eikös valurauta paistinpannuun pidä sitten laittaa reippaasti rasvaa ettei pala pohjaan?
Ei silakkapihvejä voi tehdä uunissa.
Mun valurautapannu on perintökalu ja ostettu 1982.
Minulla on kuolleen mummoni valurautapannu käytössä. Teflonit ovat ruoan lämmittämistä varten ei paistamista.
Vierailija kirjoitti:
Eikös valurauta paistinpannuun pidä sitten laittaa reippaasti rasvaa ettei pala pohjaan?
Tietty.
Vierailija kirjoitti:
Eikös valurauta paistinpannuun pidä sitten laittaa reippaasti rasvaa ettei pala pohjaan?
Valurautapannut pitää rasvapolttaa kerran-pari vuodessa, käytöstä riippuen.
Vierailija kirjoitti:
Ei silakkapihvejä voi tehdä uunissa.
Mun valurautapannu on perintökalu ja ostettu 1982.
Kyllä voi paistaa. Teen aina uunipellillisen kerralla. Hyvää tulee ja ilman ylimääräistä rasvaa.
Teflonit ja alumiinipannut menee nopeasti pilalle, mutta säästäähän paistamisessa rasvaa. Valurauta voi kestää vuosikymmeniä mutta nykyihmiset haluaa paistaa mahdollisimman vähäisessä rasvassa. Kannattaa muistaa höyryttimet ja mikrot, paistinpannujen valmistajat ei muuta tuotteitaan kestävimmiksi ennenkuin ihmiset äänestää jaloillaan.
Jokaisessa taloudessa tulee olla kaksi pannua. Valurautapannu lihan paistamiseen, ja pinnoitettu pannu kevyempään paistamiseen ( kala, munakkaat, letut, kasvikset ym. )
Pinnoitettua ei saa kuumentaa tyhjänä eikä käyttää muita kuin puisia välineitä. Silloin pinnoitus pysyy hyvänä. Valurautapannun voi kuumentaa niin kuumaksi kuin tarvitsee ja sitä voi raapia metallisella lastalla paistaessa, että pohja pysyy hyvänä.
Vierailija kirjoitti:
Eikös valurauta paistinpannuun pidä sitten laittaa reippaasti rasvaa ettei pala pohjaan?
No, kun ei tarvitse! Jos on kunnollinen pannu, se paistaa yllättävän vähällä rasvalla.
Hiiliteräs on parempi kuin valurauta. Ei ole huokoinen ja vähän kevyempi käsitellä.
Et ole kuullut käsitettä "Suunniteltu hajoaminen" ?
Itse paistan lähes kaiken teräspannulla (kattilarautaa). Toisena pannuna on hiiliteräksinen.
T: kokki evp
Perintöpannu on paras! Ja teflonkin kestää useamman vuoden, jos hellaa ei pistä koskaan ihan täysille sen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Eikös valurauta paistinpannuun pidä sitten laittaa reippaasti rasvaa ettei pala pohjaan?
Lyhyesti. Ei.
Pisemmin: Jos rasvapoltto on onnistunut, pieni sipaisu riittää, jos sitä tarvitsee ensinnäkään. Hämmentävä omakohtainen havainto. Liha ja makkara ei tartu, kananmunaa en ole vielä kokeillut.
Vierailija kirjoitti:
Pointti tulikin. Kunhan tuosta tefloninrähjäkkeestä aika jättää niin ostan valuraudan, vaikka se sitten tarkoittaisi sitä, että painon vuoksi ranteesta poksahtaisi jänteet.
Koitapa hiiliteräspannua, on kevyempi ja hyvin rasvapoltettuna toimii kuin unelma.
Vierailija kirjoitti:
Teflonit ja alumiinipannut menee nopeasti pilalle, mutta säästäähän paistamisessa rasvaa. Valurauta voi kestää vuosikymmeniä mutta nykyihmiset haluaa paistaa mahdollisimman vähäisessä rasvassa. Kannattaa muistaa höyryttimet ja mikrot, paistinpannujen valmistajat ei muuta tuotteitaan kestävimmiksi ennenkuin ihmiset äänestää jaloillaan.
Minä en pelkää rasvaa mutta pelkään sitä pannun pesemisen vaikeutta. Ja vaikka kuinka pannun pesisi vain harjalla ja vedellä niin ärsyttää se pannun pohja, enkä halua laittaa huonosti pestyä pannua puhtaiden astioiden pinoon kaappiin, kun tilaa on hyvin rajallisesti.
Hiiliteräspannu joka rasvapoltetaan viiteen kertaan pellavasiemenöljyllä. Pinnasta tulee kuin lasia ja aina vain paranee seuraavien ruokien rasvasta.
No jos ennen myytiin paistinpannu (valurautaa) sun mummolle 1 kpl á hintaan 40 euro nykyrahassa, ja sitä käytti vielä äitisikin vs nyt sä ostat pannun joka vuosi hintaan á 80€....
kumpi on parempi pannutehtaalle?