Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paistinpannusta en ymmärrä sellaista vanhaa asiaa, että ennen

Vierailija
17.08.2017 |

Esim. mummoni kypsensi ruokaa paljon paistinpannulla (lihapullat, silakat ym. kalat, kastikkeet) ja sama kunnon rautapsnnu toimi aina vaan. Nykyisin tehdään vähemmän ruokaa pannulla (lihapullat ja silakjapihvit uunissa ym. ) ja silti pannu ei kestä Kin max reilun vuoden, vaikka on ties kuinka hieno pannu.
Miksi alunperinkään myydään moisia tefloneits tai keraamisia? Eihän ne ole kuin kaatopaikan täytettä!

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos ennen myytiin paistinpannu (valurautaa) sun mummolle 1 kpl á hintaan 40 euro nykyrahassa, ja sitä käytti vielä äitisikin vs nyt sä ostat pannun joka vuosi hintaan á 80€....

kumpi on parempi pannutehtaalle?

Vierailija
2/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pointti tulikin. Kunhan tuosta tefloninrähjäkkeestä aika jättää niin ostan valuraudan, vaikka se sitten tarkoittaisi sitä, että painon vuoksi ranteesta poksahtaisi jänteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on vielä käytössä isoäitini valurautapannu, missä hän teki maailman parhaat lihapullat! Pannu oli vanha jo mun ollessa pieni.

Vierailija
4/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös valurauta paistinpannuun pidä sitten laittaa reippaasti rasvaa ettei pala pohjaan?

Vierailija
5/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei silakkapihvejä voi tehdä uunissa.

Mun valurautapannu on perintökalu ja ostettu 1982.

Vierailija
6/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on kuolleen mummoni valurautapannu käytössä. Teflonit ovat ruoan lämmittämistä varten ei paistamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikös valurauta paistinpannuun pidä sitten laittaa reippaasti rasvaa ettei pala pohjaan?

Tietty.

Vierailija
8/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikös valurauta paistinpannuun pidä sitten laittaa reippaasti rasvaa ettei pala pohjaan?

Valurautapannut pitää rasvapolttaa kerran-pari vuodessa, käytöstä riippuen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei silakkapihvejä voi tehdä uunissa.

Mun valurautapannu on perintökalu ja ostettu 1982.

Kyllä voi paistaa. Teen aina uunipellillisen kerralla. Hyvää tulee ja ilman ylimääräistä rasvaa.

Vierailija
10/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflonit ja alumiinipannut menee nopeasti pilalle, mutta säästäähän paistamisessa rasvaa. Valurauta voi kestää vuosikymmeniä mutta nykyihmiset haluaa paistaa mahdollisimman vähäisessä rasvassa. Kannattaa muistaa höyryttimet ja mikrot, paistinpannujen valmistajat ei muuta tuotteitaan kestävimmiksi ennenkuin ihmiset äänestää jaloillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokaisessa taloudessa tulee olla kaksi pannua. Valurautapannu lihan paistamiseen, ja pinnoitettu pannu kevyempään paistamiseen ( kala, munakkaat, letut, kasvikset ym. )

Pinnoitettua ei saa kuumentaa tyhjänä eikä käyttää muita kuin puisia välineitä. Silloin pinnoitus pysyy hyvänä. Valurautapannun voi kuumentaa niin kuumaksi kuin tarvitsee ja sitä voi raapia metallisella lastalla paistaessa, että pohja pysyy hyvänä.

Vierailija
12/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikös valurauta paistinpannuun pidä sitten laittaa reippaasti rasvaa ettei pala pohjaan?

No, kun ei tarvitse! Jos on kunnollinen pannu, se paistaa yllättävän vähällä rasvalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiliteräs on parempi kuin valurauta. Ei ole huokoinen ja vähän kevyempi käsitellä.

Vierailija
14/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et ole kuullut käsitettä "Suunniteltu hajoaminen" ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse paistan lähes kaiken teräspannulla (kattilarautaa). Toisena pannuna on hiiliteräksinen.

T: kokki evp

Vierailija
16/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perintöpannu on paras! Ja teflonkin kestää useamman vuoden, jos hellaa ei pistä koskaan ihan täysille sen kanssa.

Vierailija
17/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikös valurauta paistinpannuun pidä sitten laittaa reippaasti rasvaa ettei pala pohjaan?

Lyhyesti. Ei.

Pisemmin: Jos rasvapoltto on onnistunut, pieni sipaisu riittää, jos sitä tarvitsee ensinnäkään. Hämmentävä omakohtainen havainto. Liha ja makkara ei tartu, kananmunaa en ole vielä kokeillut.

Vierailija
18/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pointti tulikin. Kunhan tuosta tefloninrähjäkkeestä aika jättää niin ostan valuraudan, vaikka se sitten tarkoittaisi sitä, että painon vuoksi ranteesta poksahtaisi jänteet.

Koitapa hiiliteräspannua, on kevyempi  ja hyvin rasvapoltettuna toimii kuin unelma.

Vierailija
19/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teflonit ja alumiinipannut menee nopeasti pilalle, mutta säästäähän paistamisessa rasvaa. Valurauta voi kestää vuosikymmeniä mutta nykyihmiset haluaa paistaa mahdollisimman vähäisessä rasvassa. Kannattaa muistaa höyryttimet ja mikrot, paistinpannujen valmistajat ei muuta tuotteitaan kestävimmiksi ennenkuin ihmiset äänestää jaloillaan.

Minä en pelkää rasvaa mutta pelkään sitä pannun pesemisen vaikeutta. Ja vaikka kuinka pannun pesisi vain harjalla ja vedellä niin ärsyttää se pannun pohja, enkä halua laittaa huonosti pestyä pannua puhtaiden astioiden pinoon kaappiin, kun tilaa on hyvin rajallisesti.

Vierailija
20/20 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiliteräspannu joka rasvapoltetaan viiteen kertaan pellavasiemenöljyllä. Pinnasta tulee kuin lasia ja aina vain paranee seuraavien ruokien rasvasta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi yhdeksän