Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tähän usein kuulee vedottavan, kun puhutaan vaikka eläkkeiden leikkaamisesta. Oman käsitykseni mukaan sodan jälkeisen Suomen rakensi sodan käynyt sukupolvi, ja suuret ikäluokat siirtyivät aikuistuttuaan lähes valmiiseen pöytään. Esimerkiksi eläkkeille, oppivelvollisuudelle, äitiysavustuksille ja lapsilisille oli luotu lait ja järjestelmät jo ennen 1950-lukua. Julkisten palvelujen laajeneminen toi työpaikkoja, sodan jälkeen teollisuus ja kaupankäynti kasvoi jne. Puhumattakaan siitä, että maa ihan konkreettisesti rakennettiin sodan jäljiltä uudestaan.

Eli mitä niin merkittävää suuret ikäluokat saivat aikaan n. 1965-1995, että voivat ottaa kunnian tämän maan rakentamisesta?

  • ylös 4
  • alas 1

Kommentit (5)

Vierailija

Sodan kokenut sukupolvi rakensi rintamamiestalot, maksoi sotakorvaukset ja jakoi pois maataan, jotta rajan taakse jääneiden alueiden evakot, suomalaiset, saattoivat rakentaa myös rintamamiestaloja Suomeen. He hoitivat myös lapsensa, siis suuren ikäluokan, itse. Sodan kokeneet viljelivät maata pientiloillaan, jos eivät asuneet kaupungeissa.

Kaupungistuminen kiihtyi, kun suuret ikäluokat aikuistuivat. Suurten ikäluokkien lapsille kyllä luotiin päiväkotisysteemi 70-luvulla ja sodan käyneet sukupolvet tuupattiin vanhainkotiin, jollei heistä ollut apua esim lastenhoidossa. Kaupunkiin muutto ja Ruotsiinkin muutto lisääntyi. Maalla asuva sodan käynyt sukupolvi antoi lapsilleen, jotka opiskelivat isommalla paikkakunnalla, aina mukaan kassillisen leipää, kasviksia, voita, munia yms itse viljeltyä ja jalostettua ruokaa. Hyvä oli kaupungissa maalta tulleen opiskella. Itsekin saattoi tehdä töitä opintojen ohessa. Sodan käynyt ikäluokka kaiken valmisti aikuistuville lapsilleen, jotka valmistuivat hienoihin ammatteihin!

Suurella ikäluokalla ei ollut halua tehdä montaa lasta, koska palkkatyö oli niin tärkeää. Osa toki teki vain työtä, eikä opiskellut, kun pää ei riittänyt. Rikastuttiin, inflaatio söi velat ja luotiin eläkejärjestelmä, jolla maksettiin pienen sodanjälkeisen luokan pienet eläkkeet: Itse tahdotaan isot eläkkeet, jotka pitäisi maksaa nykyisten työssäkäyvien, heitä pienemmän ikäluokan, joka okin tarkoitus jättää ilman eläkettä.

Suuri ikäluokkahan ei synnyttänyt tarpeeksi veronmaksajia! Nykyään työssä käyville ei eläkettä riitä! Voidaan maksaa terveydenhoito ja eläke vain vanhemmillemme! Suuret ikäluokat tahtovat jättää perintöä lapsilleen, jotka ovat pätkätyöläisiä. Tarjolla on täysin remontoitavassa kunnossa olevia kiinteistöjä, asunto-osakkeita ja mökkejä, mahdollisesti jopa muuttotappiopaikkakunnilta! Osa kuluttaa kaiken omaisuutensa pois jo eläissään!

Vierailija

Mikään ei ole turhempaa kuin sukupolvisodan lietsominen. Se ei johda yhtään mihinkään. Siinä olet kyllä oikeassa, että Suomen varsinaiset rakentajat ovat ennen sotia syntyneitä. Suurien ikäluokkien asema perustuu valitettavasti demokratiaan, pitäisikö siitä sitten luopua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mikään ei ole turhempaa kuin sukupolvisodan lietsominen. Se ei johda yhtään mihinkään. Siinä olet kyllä oikeassa, että Suomen varsinaiset rakentajat ovat ennen sotia syntyneitä. Suurien ikäluokkien asema perustuu valitettavasti demokratiaan, pitäisikö siitä sitten luopua.
Demokratia tarkoittaa samoja mahdollisuuksia kaikille. Nyt muutamat ikäluokat ovat saaneet syödä leivän lastensa ja lastenlastensa suusta. Tämä on totuus eikä se kiustämällä tai loukkaantumisia muuksi muutu.

Vierailija

Tekivät kuuspäiväistä työviikkoa, äitiyslomat todella lyhyitä, ostuvat asunnon säästöillä, maksoivat korkeita lainakorkoja, hoitivat asiansa ja maksoivat veroja.

Nykypolvi haluaa kaiken muiden rahoilla, edes opintolainaa ei nosteta kun muiden velvollisuus on elättää.

Vierailija

Ap. opettele historiaa. Ei sodan jälkeen lapset istuneet älypuhelimien, tablettien tai tietsikoiden ääressä. Lapset oli ihan kaikessa työnteossa mukana, pienemmät lapset suoristeli vasaralla käytettyjä nauloja uusiokäyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla