Onko teillä jokin oma niksi/niksejä joilla saatte makaronilaatikosta erityisen hyvää?
Kommentit (36)
Jauhelihan joukkoon pekonia, pinnalle reilusti juustoraastetta.
Me tehdään sillä kari aihisen ohjeella ja se on huippuhyvää! Googlesta löytyy
Keitän makaronit maidossa. Teen punaiseen maitoon.
Teet laatikon syvälle pellille ja paljon juustoraastetta päälle.
Lihaliemi munamaidon tilalle, pinnalle pepperoonia ja juustoa.
Koskenlaskija sulatejuusto munamaidon tilalle
Munamaidon joukkoon ketsuppia/mutti tomaattisosetta tuubista reilusti ja 1/4 tl valkopippuria, pekonia jauhelihan joukkoon ja päälle korppujauhoja
Makaronilaatikko paranee kun sen lämmittää pannulla kuumalla levyllä ei mikrossa
Laitan jauhelihan laatikkon maustettuna mutta raakana. Laitan lihakerroksen keskelle vuokasyvyyttä.
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihan joukkoon pekonia, pinnalle reilusti juustoraastetta.
Samoin. Koskenlaskijaa myös joskus.
Otan sen uunista vähän ennen kuin munamaito on täysin jähmettynyt. Pidän sellaisesta erittäin kosteasta makaroonilaatikosta.
Raastan joukkoon porkkanaa ja kesäkurpitsaa :)
Siis paistan 400g jauhelihaa ja sipulin, keitän 400g makaronia puolikypsiksi, eaastan kolme isoa porkkanaa ja puolet kesäkurpitsasta. Sekoian kaikki vuoassa. Kaadan päälle munamaidon, jossa 5dl maitoa, 3 munaa, suolaa, paprikamaustetta, currya, sipulimaustetta, mustapippuria ja valkosipulijauhetta.
Tää on hyvää :)
Tää on parasta ikinä:
noin 1,8 litraa vettä
lihaliemikuutio
400 g makaronia
400 g jauhelihaa
170 g koskenlaskija sulatejuustoa
Kiehauta vesi ja lihaliemikuutio.
Lisää makaroni ja keitä noin 10 min.
Murustele raaka jauheliha joukkoon ja keitä noin 10 min.
Pilko koskenlaskija joukkoon ja anna sen sulaa.
Siirrä uunivuokaan ja paista 190 asteessa 50 min
Makaronit kuiviltaan, sekoita paistettuun jauhelihaan, munamaito - väljä liemi - päälle hiukan sipulia ja pakastejuureksia. Tuo koskenlaskija on hyvä idea.
Keitän makaronit vahvassa lihaliemessä, johon sekoitan perus -Koskenlaskijaa, ei siis Ruoka- (joka ei maistu miltään) tai jotain maustettuja Koskenlaskijoita. Ruskistettu jauheliha-sipuliseos makaronien ja juuston joukkoon. Seos saa olla löysähkö.
Reilusti voideltu vuoka, pinnalle jauhettua leipää ja / tai juustoraastetta, loivahko uuninlämpö (175C), vajaa tunti.
Munamaidon sekaan purkki smetanaa tai kuohukermaa, murskattua valkosipulia ja paprika-maustetta. Päälle kunnolla korppujauhoa sekä voinokareita.
Laitan puolet lihalientä ja puolet munamaitoa (punaiseen tietty), päälle paljon hyvää voimasta juustoa. Ei liikaa munia että jää pehmeäksi.
Lihaliemi munamaidon tilalle. Sain sellaista sairaalassa, uskokaa tai älkää, oli ihanaa! Itse olen tehnyt aikaisemmin paljon kuivempaa ja tiukempaa, tämä vei voiton!
Tosin oli nälkäkin mutta silti!
Niksi on että äiti tekee.