Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Keraaminen vai induktio?

Vierailija
25.06.2017 |

Kumpi parempi?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Induktio, tuhat kertaa.

Vierailija
2/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaasu paras, heti kannoilla tulee induktio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi induktio?

Ap

Vierailija
4/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi induktio?

Ap

Pystyy paremmin säätämään lämpötilaa ja tehoa.

Vierailija
5/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nopea ja ei tarvitse kuin pyyhkiä.

Vierailija
6/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Induktio, ehdottomasti.

- se on todella, todella nopea

- se ei juurikaan lämmitä liesitasoa, joten siinä ei polta käsiä yhtä helposti ja taso pysyy puhtaampana, koska siihen ei kärtsäänny mitään kiinni.

- se säästää roimasti sähköä, energiaa kuluu noin viidenneksen vähemmän kuin keraamisessa tasossa ja puolet vähemmän kuin perinteisellä liedellä.

- ainoa haittapuoli on, että osa keittoastioista saattaa mennä vaihtoon. Ei välttämättä, kokeile magneetilla: jos magneetti tarttuu pannun pohjaan, se toimii induktioliedellä.

https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/induktioliesi-vertailussa-n…

"Induktiolieden hankinta kannatta. Sen käyttö on nopeaa ja turvallista ja lisäksi säästyy sähköä. Tarkka tehonsäätömahdollisuus tyydyttää vaativaakin kokkia. Hankkimalla keskihintaisen laitteen voi jo olettaa, että laitteen suorituskyky riittää moniin tarpeisiin. Kalliissa tasoissa on hienoja lisäominaisuuksia joista on iloa, jos niitä varmasti käyttää ja budjetti ei rajoita valintaa. Induktion haittapuoli on se, että vanhat kattilat saattavat mennä vaihtoon. Kattilan pohjan on oltava magneettista materiaalia, jota läheskään kaikki vanhat kattilat eivät ole, tiivistää Tarja Marjomaa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Induktio.

Vierailija
8/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Induktio, ehdottomasti.

- se on todella, todella nopea

- se ei juurikaan lämmitä liesitasoa, joten siinä ei polta käsiä yhtä helposti ja taso pysyy puhtaampana, koska siihen ei kärtsäänny mitään kiinni.

- se säästää roimasti sähköä, energiaa kuluu noin viidenneksen vähemmän kuin keraamisessa tasossa ja puolet vähemmän kuin perinteisellä liedellä.

- ainoa haittapuoli on, että osa keittoastioista saattaa mennä vaihtoon. Ei välttämättä, kokeile magneetilla: jos magneetti tarttuu pannun pohjaan, se toimii induktioliedellä.

https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/induktioliesi-vertailussa-n…

"Induktiolieden hankinta kannatta. Sen käyttö on nopeaa ja turvallista ja lisäksi säästyy sähköä. Tarkka tehonsäätömahdollisuus tyydyttää vaativaakin kokkia. Hankkimalla keskihintaisen laitteen voi jo olettaa, että laitteen suorituskyky riittää moniin tarpeisiin. Kalliissa tasoissa on hienoja lisäominaisuuksia joista on iloa, jos niitä varmasti käyttää ja budjetti ei rajoita valintaa. Induktion haittapuoli on se, että vanhat kattilat saattavat mennä vaihtoon. Kattilan pohjan on oltava magneettista materiaalia, jota läheskään kaikki vanhat kattilat eivät ole, tiivistää Tarja Marjomaa."

Marjomaalla ei näyttäisi olevan selkeää käsitystä siitä mistä puhuu. Laitteen hinta kun ei ole niinkään sidottu suorituskykyyn (mitä hän sillä tarkoittaakaan) tai ominaisuuksiin vaan yleensä kaikki halvat ja keskihintaiset laitteet on toiminnaaltaan identtisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tästä on täällä jo kerran keskusteltu ja vastaus oli abduktio. Vai oliko se obduktio.

Vierailija
10/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Iduktio lämmittää astiaa, kun muut vaihtoehdot lämmittävät astian alustaa.

Tuo kaasun paremmuus on perusteeton, koska perustelu on vapaa ja portaaton säädettävyys. Myös iduktiotasoja löytyy portaattomalla säädöllä. Sitäpaitsi Suomen oloissa kaasun kohtuuton vaivalloisuus ja turvallisuusriski keikauttavat sen heikommaksi jo muutenkin.

Millään muulla tekniikalla ei ole yhtäkään etua induktion suhteen, ellei tarkoitus ole lämmittää liedellä asuntoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaasu paras, heti kannoilla tulee induktio.

Miksi ihmeessä tätä on alapeukutettu?

Oikeassahan tyyppi on - kaikki hyvätasoiset ammattikeittiöt käyttää kaasua, se on kaikista nopein ja monipuolisin vaihtoehto. Kakkosena tulee induktio nopeuden ja tarkkuuden ansiosta. 

Vierailija
12/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

On kokemusta vain tavallisesta liedestä ja kaasusta, kaasu on paras!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Posiini tai kivikausi. Siis ihan normiliesi ilman härpäkkeitä. Kivikautinen mutta ei puilla lämpiävä. Mieluummin suulla 😜Muut lämmittelymuodot käy myös.

Vierailija
14/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Induktio, ehdottomasti.

- se on todella, todella nopea

- se ei juurikaan lämmitä liesitasoa, joten siinä ei polta käsiä yhtä helposti ja taso pysyy puhtaampana, koska siihen ei kärtsäänny mitään kiinni.

- se säästää roimasti sähköä, energiaa kuluu noin viidenneksen vähemmän kuin keraamisessa tasossa ja puolet vähemmän kuin perinteisellä liedellä.

- ainoa haittapuoli on, että osa keittoastioista saattaa mennä vaihtoon. Ei välttämättä, kokeile magneetilla: jos magneetti tarttuu pannun pohjaan, se toimii induktioliedellä.

https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/induktioliesi-vertailussa-n…

"Induktiolieden hankinta kannatta. Sen käyttö on nopeaa ja turvallista ja lisäksi säästyy sähköä. Tarkka tehonsäätömahdollisuus tyydyttää vaativaakin kokkia. Hankkimalla keskihintaisen laitteen voi jo olettaa, että laitteen suorituskyky riittää moniin tarpeisiin. Kalliissa tasoissa on hienoja lisäominaisuuksia joista on iloa, jos niitä varmasti käyttää ja budjetti ei rajoita valintaa. Induktion haittapuoli on se, että vanhat kattilat saattavat mennä vaihtoon. Kattilan pohjan on oltava magneettista materiaalia, jota läheskään kaikki vanhat kattilat eivät ole, tiivistää Tarja Marjomaa."

Marjomaalla ei näyttäisi olevan selkeää käsitystä siitä mistä puhuu. Laitteen hinta kun ei ole niinkään sidottu suorituskykyyn (mitä hän sillä tarkoittaakaan) tai ominaisuuksiin vaan yleensä kaikki halvat ja keskihintaiset laitteet on toiminnaaltaan identtisiä.

Hän vertaa tuossa lähinnä kalliita ja keskihintaisia. Ei halpoja ja keskihintaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Inudktio vaikkakin on äänekäs.

Vierailija
16/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan se perinteinen sähkölevy on oikeesti paras.

Vierailija
17/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On kokemusta vain tavallisesta liedestä ja kaasusta, kaasu on paras!

Paitsi jos siinä kaasuhellassa on myös kaasu-uuni.

Kaasu-uunissa on vaikea saada aikaan kunnollisia leipomuksia.

Vierailija
18/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kaasu paras, heti kannoilla tulee induktio.

Miksi ihmeessä tätä on alapeukutettu?

Oikeassahan tyyppi on - kaikki hyvätasoiset ammattikeittiöt käyttää kaasua, se on kaikista nopein ja monipuolisin vaihtoehto. Kakkosena tulee induktio nopeuden ja tarkkuuden ansiosta. 

Juu ei pidä paikkaansa. Ammattikeittiöissä on jo vuosituhannen alkupuolella siirrytty induktiopn. On paljon nopeampi ja tapaturmariski minimoituu. Eikä sähkönkulutuksen pienuuskaan ole yhdentekevää, kun kyse on ammattikeittiöstä.

Vierailija
19/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihan se perinteinen sähkölevy on oikeesti paras.

Harmi ettei perinteisiä saa enää termostaattilevyllisinä.

Vierailija
20/25 |
25.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Induktio olisi muuten hyvä, mutta sille eivät käy keraamiset, kupariset eivätkä alumiiniset keittoastiat (eikä vanhat teräskattilatkaan..).

T: puuhellailija

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi kaksi