Keraaminen vai induktio?
Kommentit (25)
Kaasu paras, heti kannoilla tulee induktio.
Vierailija kirjoitti:
Miksi induktio?
Ap
Pystyy paremmin säätämään lämpötilaa ja tehoa.
Nopea ja ei tarvitse kuin pyyhkiä.
Induktio, ehdottomasti.
- se on todella, todella nopea
- se ei juurikaan lämmitä liesitasoa, joten siinä ei polta käsiä yhtä helposti ja taso pysyy puhtaampana, koska siihen ei kärtsäänny mitään kiinni.
- se säästää roimasti sähköä, energiaa kuluu noin viidenneksen vähemmän kuin keraamisessa tasossa ja puolet vähemmän kuin perinteisellä liedellä.
- ainoa haittapuoli on, että osa keittoastioista saattaa mennä vaihtoon. Ei välttämättä, kokeile magneetilla: jos magneetti tarttuu pannun pohjaan, se toimii induktioliedellä.
https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/induktioliesi-vertailussa-n…
"Induktiolieden hankinta kannatta. Sen käyttö on nopeaa ja turvallista ja lisäksi säästyy sähköä. Tarkka tehonsäätömahdollisuus tyydyttää vaativaakin kokkia. Hankkimalla keskihintaisen laitteen voi jo olettaa, että laitteen suorituskyky riittää moniin tarpeisiin. Kalliissa tasoissa on hienoja lisäominaisuuksia joista on iloa, jos niitä varmasti käyttää ja budjetti ei rajoita valintaa. Induktion haittapuoli on se, että vanhat kattilat saattavat mennä vaihtoon. Kattilan pohjan on oltava magneettista materiaalia, jota läheskään kaikki vanhat kattilat eivät ole, tiivistää Tarja Marjomaa."
Vierailija kirjoitti:
Induktio, ehdottomasti.
- se on todella, todella nopea
- se ei juurikaan lämmitä liesitasoa, joten siinä ei polta käsiä yhtä helposti ja taso pysyy puhtaampana, koska siihen ei kärtsäänny mitään kiinni.
- se säästää roimasti sähköä, energiaa kuluu noin viidenneksen vähemmän kuin keraamisessa tasossa ja puolet vähemmän kuin perinteisellä liedellä.
- ainoa haittapuoli on, että osa keittoastioista saattaa mennä vaihtoon. Ei välttämättä, kokeile magneetilla: jos magneetti tarttuu pannun pohjaan, se toimii induktioliedellä.https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/induktioliesi-vertailussa-n…
"Induktiolieden hankinta kannatta. Sen käyttö on nopeaa ja turvallista ja lisäksi säästyy sähköä. Tarkka tehonsäätömahdollisuus tyydyttää vaativaakin kokkia. Hankkimalla keskihintaisen laitteen voi jo olettaa, että laitteen suorituskyky riittää moniin tarpeisiin. Kalliissa tasoissa on hienoja lisäominaisuuksia joista on iloa, jos niitä varmasti käyttää ja budjetti ei rajoita valintaa. Induktion haittapuoli on se, että vanhat kattilat saattavat mennä vaihtoon. Kattilan pohjan on oltava magneettista materiaalia, jota läheskään kaikki vanhat kattilat eivät ole, tiivistää Tarja Marjomaa."
Marjomaalla ei näyttäisi olevan selkeää käsitystä siitä mistä puhuu. Laitteen hinta kun ei ole niinkään sidottu suorituskykyyn (mitä hän sillä tarkoittaakaan) tai ominaisuuksiin vaan yleensä kaikki halvat ja keskihintaiset laitteet on toiminnaaltaan identtisiä.
Tästä on täällä jo kerran keskusteltu ja vastaus oli abduktio. Vai oliko se obduktio.
Iduktio lämmittää astiaa, kun muut vaihtoehdot lämmittävät astian alustaa.
Tuo kaasun paremmuus on perusteeton, koska perustelu on vapaa ja portaaton säädettävyys. Myös iduktiotasoja löytyy portaattomalla säädöllä. Sitäpaitsi Suomen oloissa kaasun kohtuuton vaivalloisuus ja turvallisuusriski keikauttavat sen heikommaksi jo muutenkin.
Millään muulla tekniikalla ei ole yhtäkään etua induktion suhteen, ellei tarkoitus ole lämmittää liedellä asuntoa.
Vierailija kirjoitti:
Kaasu paras, heti kannoilla tulee induktio.
Miksi ihmeessä tätä on alapeukutettu?
Oikeassahan tyyppi on - kaikki hyvätasoiset ammattikeittiöt käyttää kaasua, se on kaikista nopein ja monipuolisin vaihtoehto. Kakkosena tulee induktio nopeuden ja tarkkuuden ansiosta.
On kokemusta vain tavallisesta liedestä ja kaasusta, kaasu on paras!
Posiini tai kivikausi. Siis ihan normiliesi ilman härpäkkeitä. Kivikautinen mutta ei puilla lämpiävä. Mieluummin suulla 😜Muut lämmittelymuodot käy myös.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Induktio, ehdottomasti.
- se on todella, todella nopea
- se ei juurikaan lämmitä liesitasoa, joten siinä ei polta käsiä yhtä helposti ja taso pysyy puhtaampana, koska siihen ei kärtsäänny mitään kiinni.
- se säästää roimasti sähköä, energiaa kuluu noin viidenneksen vähemmän kuin keraamisessa tasossa ja puolet vähemmän kuin perinteisellä liedellä.
- ainoa haittapuoli on, että osa keittoastioista saattaa mennä vaihtoon. Ei välttämättä, kokeile magneetilla: jos magneetti tarttuu pannun pohjaan, se toimii induktioliedellä.https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/induktioliesi-vertailussa-n…
"Induktiolieden hankinta kannatta. Sen käyttö on nopeaa ja turvallista ja lisäksi säästyy sähköä. Tarkka tehonsäätömahdollisuus tyydyttää vaativaakin kokkia. Hankkimalla keskihintaisen laitteen voi jo olettaa, että laitteen suorituskyky riittää moniin tarpeisiin. Kalliissa tasoissa on hienoja lisäominaisuuksia joista on iloa, jos niitä varmasti käyttää ja budjetti ei rajoita valintaa. Induktion haittapuoli on se, että vanhat kattilat saattavat mennä vaihtoon. Kattilan pohjan on oltava magneettista materiaalia, jota läheskään kaikki vanhat kattilat eivät ole, tiivistää Tarja Marjomaa."
Marjomaalla ei näyttäisi olevan selkeää käsitystä siitä mistä puhuu. Laitteen hinta kun ei ole niinkään sidottu suorituskykyyn (mitä hän sillä tarkoittaakaan) tai ominaisuuksiin vaan yleensä kaikki halvat ja keskihintaiset laitteet on toiminnaaltaan identtisiä.
Hän vertaa tuossa lähinnä kalliita ja keskihintaisia. Ei halpoja ja keskihintaisia.
Ihan se perinteinen sähkölevy on oikeesti paras.
Vierailija kirjoitti:
On kokemusta vain tavallisesta liedestä ja kaasusta, kaasu on paras!
Paitsi jos siinä kaasuhellassa on myös kaasu-uuni.
Kaasu-uunissa on vaikea saada aikaan kunnollisia leipomuksia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaasu paras, heti kannoilla tulee induktio.
Miksi ihmeessä tätä on alapeukutettu?
Oikeassahan tyyppi on - kaikki hyvätasoiset ammattikeittiöt käyttää kaasua, se on kaikista nopein ja monipuolisin vaihtoehto. Kakkosena tulee induktio nopeuden ja tarkkuuden ansiosta.
Juu ei pidä paikkaansa. Ammattikeittiöissä on jo vuosituhannen alkupuolella siirrytty induktiopn. On paljon nopeampi ja tapaturmariski minimoituu. Eikä sähkönkulutuksen pienuuskaan ole yhdentekevää, kun kyse on ammattikeittiöstä.
Vierailija kirjoitti:
Ihan se perinteinen sähkölevy on oikeesti paras.
Harmi ettei perinteisiä saa enää termostaattilevyllisinä.
Induktio olisi muuten hyvä, mutta sille eivät käy keraamiset, kupariset eivätkä alumiiniset keittoastiat (eikä vanhat teräskattilatkaan..).
T: puuhellailija
Induktio, tuhat kertaa.