Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kirjoitin tänne jo aiemmin, kiitos vastanneille. Koira ollut siis jonkin sortin vatsataudissa, näin epäilin, mutta nyt tilanne muuttunut ja voi olla että on sittenkin koti-ikävää. Koira ollut meillä pari viikkoa ja mielestäni mennyt yllättävän hyvin. En ole ainakaan huomannut että ikävöisi vanhaan kotiinsa mutta ehkä en sitten vain näe. Ma alkoi oksentamaan ja ripuloimaan. Oletin että söi jotain mistä sai pöpön, koska tosiaan laittaa suuhun kaiken mahdollisen mitä maasta löytää. Ma oli selkeästi huonovointinen ja soitin ell joka antoi ohjeeksi lähinnä huolehtia veden juomisesta ym. Seuraavana päivänä oli jo virkeä ja tänään myös normaali vireystila mutta ripulia vielä aamulenkillä. Tähän saakka ajattelin että vatsatautia siis. Nyt illalla kakkasi yllättäen lastenhuoneen matolle, ei ripulia vaan sellainen suht kiinteä kasa. Olin että mitäh? Onkohan stressiä sittenkin? Tuntui että nyt on jokin mielenosoitus menossa. Voinko mitenkään auttaa koiraa sopeutumaan? Miten kauan tätä mahdollisesti kestää ja meneekö ylipäätään ohi? Sopeutuuko se meille lainkaan?

Kommentit (7)

Vierailija

Et oikeastaan juurikaan voi auttaa sopeutumaan. Lähinnä voit järkätä koiralle kaikenlaista tekemistä, ettei se ehdi kaiket päivät muistelemaan ja ikävöimään omistajaa ja omaa kotia. 

Muistaakseni tässä oli jokin kuvio että on koira lainassa kokeiluksi että näkisi miten koiran kanssa sujuu? Minusta nuo järjestelyt ovat yleisesti ottaen koiraa kohtaan julmia. Jotkut yksilöt sopeutuu  paremmin, mutta erottaminen laumasta on laumaeläimelle aina iso stressi. Se koira ei ymmärrä että se on vain lainassa ja pääsee takaisin omaan kotiin vaan pelkää olevansa hylätty ja ikävöi oman lauman jäseniä. 

Omat koirani ovat sellaisia että jopa tuttuun, hyvään hoitopaikkaan (vanhemmilleni, jotka on kokeneita koiraihmisiä) jättäminen on sellaista mitä en tee kuin pakon edessä. Varsinkin vanhempi herkkäluonteinen narttu ei siellä edes syö, ja ikävöi ulko-oven edessä välillä uikuttaen, ja ulkoa kuuntelee joka kolahdusta että tuleeko emäntä, tuleeko, ja pettyy ja uikuttaa taas kun ei ollutkaan sitä.

Vierailija

Jos tämä koira on jäämässä ap:lle pysyvästi niin kyllä se ajan kanssa luultavasti sopeutuu, ja sitä auttaa jos se ei saa nähdä vanhoja omistajiaan enää (ainakaan jos mitään ikävöinti- ja stressiongelmia on). Mutta voi siinä esim. kuukauden verran olla kaikenlaista ongelmakäytöstä. Toinen koira taloudessa usein auttaa paljon, mutta ap:lla ei sellaista ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei ole lainassa vaan tulossa meille pysyvästi, koeajalla kylläkin. Ap.

Ok, kärsivällisyyttä tuossa tarvitaan. Kuitenkin sanoisin että 99% sopeutuu, jotkut harvat vanhat koirat ei enää oikein sopeudu mutta se on hyvin harvinaista. Olen töissä pieneläinklinikalla ja eläinlääkäri joka sitä vetää aina sanoo ihmisille jotka esim. miettivät koiransa lopettamista koska se ei sopeutuisi enää uuteen kotiin, että anna ihmeessä elämälle mahdollisuus! Että evoluutio on suosinut eläimiä jotka pääsevät suruista ja menetyksistä eteenpäin, joten hyvin harva on sellainen että jäisi loppuiäkseen kurjuuteen ja suruun.

On keinoja joilla voit yrittää helpottaa sopeutumista:

- paljon tekemistä erityisesti ulkona, ihan oleilu luonnossakin riittää

- jos koira tykkää toisten koirien seurasta, olisi hyvä käydä paikoissa joissa se saa tavata niitä, esim. koirapuistot, koiranomistajilla kylässä, jossain missä porukka koiria saa vapaasti juosta

- DAP-haihdutinta ja mietoja serotoniinintuotantoon vaikuttavia rauhoittavia esim. Serene UM Vet. voi kokeilla pehmeinä keinoina alkuun (saa ilman reseptiä)

- suhteen koiraan parantaminen jollain kivalla yhdessä tekemisellä, esim. palkitsemiseen perustuvalla koulutuksella jossa koira saa onnistumisen elämyksiä ja kivoja palkkioita

- vakavissa tapauksissa jos sopeutumattomuus jatkuu viikkoja, on mahdollista *tilapäisesti* käyttää tehokkaampia rauhoittavia lääkkeitäkin joita saa eläinlääkäriltä. Niitä siis ei ole tarkoitus syödä aina vaan ne vaan auttavat vaikeimman kauden yli.

- Usein on parasta ettei koira enää näe entistä omistajaansa ollenkaan. Muuten joka näkeminen muistuttaa entisestä laumasta ja laukaisee ikävän uudestaan.

Vierailija

Se teki sen nyt uudestaan. Tulimme ulkoa ja koira meni ripulikakalle pojan huoneeseen. En tiedä mitä tehdä. Kai se on palautettava.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Se teki sen nyt uudestaan. Tulimme ulkoa ja koira meni ripulikakalle pojan huoneeseen. En tiedä mitä tehdä. Kai se on palautettava.

Aika hätäistä kyllä on, kun koira on ollut teillä pari viikkoa, ja lisäksi ei ole ripuloinut tai oksentanut koko aikaa vaan vasta maanantaina alkanut. On mahdollista että sillä tosiaan on joku ihan vatsatauti. Syöttäisin kuurin Canikuria ja sitten eläinlääkäriin jos vaiva jatkuu.

Onko koiran ruoka muuten muuttunut teillä? Monelle koiralle sekin aiheuttaa vatsavaivoja jos saa vähänkään erilaista ruokaa kuin ennen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla