Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/533254-murtojoukolle-kavi-kopel...

Jonnet murtautuivat eristettyyn tilaan missä oli varoitukset asbestista. Millainen yleistieto nykyajan lapsilla oikein on?

Kommentit (11)

Vierailija

Korjattavana olevaan Nilsiällä sijaitsevaan alakouluun murtauduttiin viime perjantai-illan ja lauantaiaamun välillä työmaan alipaineistuskanavan kautta.

Poliisin mukaan tekijöiksi epäillään 13–17-vuoden ikäisten nuorten porukkaa, jossa on kymmenkunta nuorta. Kaupunki kehottaa murtautujia hakeutumaan lääkäriin terveystarkastukseen välittömästi. Asbestipölyä ei havaitse paljain silmin. Se leviää hengitykseen ja ohuimmat osat päätyvät keuhkorakkuloihin asti.

Murtautumisen aikaan koululla oli käynnissä asbestijyrsintä eli työvaihe, jossa asbestipölyä on tiloissa kaikkein pahiten. Jyrsinnällä uusittiin muun muassa koulun lattiapinnoitteita. Työmaa-alue oli eristetty ja suojattu, eivätkä työntekijät saaneet mennä sinne ilman suojavarusteita.

Murtautujat rikkoivat työmaan suojamuovituksia ja avasivat asbestisuojaseiniä, minkä vuoksi asbestipölyä pääsi kulkeutumaan myös aiemmin suojattuina olleisiin puhtaisiin tiloihin. Luvassa on erittäin laaja ja kallis puhdistus, joka viivästyttää koulun remontin valmistumista.

Poliisi pyytää lähettämään havainnot murrosta ja murtautujista vihjepuhelimeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Nyt kävi paskasti, tuskia odotellessa. Eivätkä varmasti uskalla hakkeutua lääkäriin jutun kehotuksesta huolimatta, kun jäisivät heti kiinni. Tosin onko lääkäristä enää apuakaan, kun asbestia on jo hengittänyt?

Vierailija

No ei tarvitse mennä montakaan vuosikymmentä taaksepäin niiin ei asbestin vaaroista tiennyt kukaan muukaan. Huono mäihä poitsuilla, mutta on aika epätodennäköistä, että kerta-altistumisesta nyt mitään seuraisi. Asbestiin kuolleet ovat yleensä olleet työmiehiä jotka ovat altistuneet sille kymmeniä kertoja. Mutta toivottavasti pojat pelästyivät kunnolla ja saivat ansaitsemansa opetuksen.

Asbesti on hengenvaarallista

Olisi kuitenkin syytä tietää.

Ihan  samalla tavalla se asbesti näet pureutuu nykykynuoriin, kuin kaikkiin.

Niin  nykyisiin kuin, entisiin vanhoihin ja nuoriin.

Ketään erottelematta

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
No eikun poliisit päivystämään terveyskeskuksen ovelle niin saadaan tekijät kiinni.

Aika kauan saavat sitten poliisit päivystää. Asbestin vaikutukset, jos niitä on, näkyvät vasta vuosikymmenien pasta.

Vierailija

20-vuotiaana ainakin sanon ettei asbesti enää nykyään ole kovinkaan tapetilla. Aika lähivuosina olen asiaa googletellut. Ei ihme jos ei noin nuoret siitä tiedä kun tuskin mitään remonttikokemusta tai -kiinnostusta. Tyhmää kyllä mennä varoituksista huolimatta sisään, olishan siinä vaiheessa googlen saanit auki.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla