Nasten jatkuva välipala-laiduntaminen
En edes jaksa aloittaa vesipulloista, joita ilman tietysti näännytään yhteiskunnassa, jossa juotavaa hanavettä on viiden metrin välein.
Mutta tämä jatkuva puputustankkaaminen: riisikakkua, pilttiä, pähkinöitä, jukurttia, hedelmää, mitä lie pikkukäkkyrää ja proteiinipatukkaa.
Istuitpa sitten kirjastossa tai työhön liittyvässä seminaarissa, nämä naiset eväspusseineen ovat kyllä erittäin hyvin edustettuina. Kumma juttu että miehet pystyvät olemaan kolme tuntia laiduntamatta?
Joten antaa kuulua, miksi mässytät koko ajan jotakin "pientä ja kevyttä"? Miksi et syö kunnon ruokaa riittävästi muutaman kerran päivässä?
Ah, anteeksi, olet tietenkin matalasta verensokeristä kärsivä ja tulee huono olo massuun, jos et syö joka toinen tunti. Ja toinen klassikko: et pysty syömään riittävästi kaloreita ruoka-aikoina, koska massuun ei vaan mahdu, ja jotta saisit kaikki kalorit, on pakko syödä välipalaa. Jep.
Ajattelisitte edes hampaitanne - happohyökkäys ja eroosia vaanivat.
Kommentit (303)
Mä ihmettelen samaa sekä myös naistenlehtiä ja personal rainereita jotka tuota laiduntamista ja 3h välein syömistä toitottavat.
Olen nainen eikä mua todellakaan huvita koko aikaa mässyttää jotain. Siin on kroppa liian kovilla kun koko ajan pukkaa inskaa kohoavan verensokerin stoppaamiseen. Muistakaa että se ylimääräinen hiilari muunnetaan maksassa rasvaksi!!! Tarpeeksi pitkät ateriavälit takaavat sen että kroppa käyttää myös kropassa olevaa rasvaa energiaksi.
Jos on tulee tunnin välein huono olo ja nälkä, syö vääränlaista safkaa. Suurin osa tuosta on vaan opittua ja siitä oppii poiskin ellei ole 1, tyypin diabetes.
Mitä pahaa siinä on jos yhden jogurtin vetää päivällä oikean aterioiden välissä?
Vierailija kirjoitti:
Mä ihmettelen samaa sekä myös naistenlehtiä ja personal rainereita jotka tuota laiduntamista ja 3h välein syömistä toitottavat.
Olen nainen eikä mua todellakaan huvita koko aikaa mässyttää jotain. Siin on kroppa liian kovilla kun koko ajan pukkaa inskaa kohoavan verensokerin stoppaamiseen. Muistakaa että se ylimääräinen hiilari muunnetaan maksassa rasvaksi!!! Tarpeeksi pitkät ateriavälit takaavat sen että kroppa käyttää myös kropassa olevaa rasvaa energiaksi.
Sinulla ei ole kyllä mitään hajua tekstisi perusteella terveellisestä syömisestä!
Terv. Ravitsemustieteitä opiskeleva
Olette tee kyllä täällä niin pihalla! Ei ihme että on ylipainoa tai muita ongelmia.
Mä oon varmaan kuvailemasi puputtaja. Kirjoitan siis gradua julkisilla paikoilla, ja mukanani on aina evästä (leipää, hedelmiä, salaattia, keksejä ja sitä paholaisen suurinta keksintöä - vettä!). En viitsi pitää ruokataukoja, koska flow menee pienestäkin tauosta poikki.
Haittaaks tää ap:ta? Jos haittaa, niin tule ensi kerralla sanomaan siitä ihan henkilökohtaisesti, niin voidaan jutella ihan kasvotusten.
Normaaleilkekin ihmisille suositellaan välipalojen syömistä verensokerin tasaisena pitämiseksi, ei ainoastaan diabeetikoille.
Ei sitä vettä tarvitsisi joka välissä hörppiä jos joisi riittävästi kerralla, jokin sijaistoiminto kai tuokin.
Ah kiitos! Olen ihmetellyt pari viime vuotta samaa, kun nää välipalat tuli yhtäkkiä osaksi joka palaveria ja bussimatkaa. Ei ole töissä sellaista hetkeä ettei jostain kuuluisi rapinaa kun joku proteiinipatukka kaivetaan esiin ja sitten mässytyksen ääntä. Miten ärsyttävää! Ja sitten lounaalla närpitään ruokaa ja syödään niiiin kevyesti. "Kun ei mulle oikein maistu ruoka". Aaargh. Syökää tauoilla ja kotonanne ja säästäkää muut siltä mässytykseltä.
Vierailija kirjoitti:
Normaaleilkekin ihmisille suositellaan välipalojen syömistä verensokerin tasaisena pitämiseksi, ei ainoastaan diabeetikoille.
Verensokerin tasaisena pysymiseen riittää ruuan oikea sisältö, ei välipalojen syönti.
Samaa olen ihmetellyt. Olen naisena päässyt asioista sen verran kahvipöydissä kuulemaan, että syitä näyttäisi olevan muutamia. Lähinnä uskottu näitä säännöllinen syöminen laihduttaa- juttuja ja uskotaan kaiken maailmassa paranevan jos juo tarpeeksi vettä ja myös kova itsetarkkailu ja pelko, että verensokeri laskee.
Suurin homma taustalla on, että kalorien nimissä tai puhtaasta nirsoudesta tai tottumuksen puutteesta ei syödä oikeita aterioita. Eli sen sijasta, että vedettäisi kerralla kunnon lämmin ateria, vedetään hyvin heikosti kylläisenä pitäviä eväitä ja vältellään etenkin rasvaa. Taustalla usein myös luulo, että isoateria jotenkin horjuttaisi sitä, että kaikki päivän energia olisi jaettava tasaisesti koko valveillaoloajalle niin, että ateriavälit ovat lyhyitä jaenergiaa kaikilla aterioilla saman verran.
Lopputulos on hirveä verensokerivuoristorata ja nälän ja kylläisyyden tunteiden hämärtyminen. Koskaan ei ole ihan kylläinen olo ja aina on pieni nälkä. Ja makeanhimo pysyy korkealla tasolla. Energiamääräkin saattaa nousta suuremmaksi kuin jos söisi itsensä kunnolla täyteen harvemmilla ruokintaväleillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä ihmettelen samaa sekä myös naistenlehtiä ja personal rainereita jotka tuota laiduntamista ja 3h välein syömistä toitottavat.
Olen nainen eikä mua todellakaan huvita koko aikaa mässyttää jotain. Siin on kroppa liian kovilla kun koko ajan pukkaa inskaa kohoavan verensokerin stoppaamiseen. Muistakaa että se ylimääräinen hiilari muunnetaan maksassa rasvaksi!!! Tarpeeksi pitkät ateriavälit takaavat sen että kroppa käyttää myös kropassa olevaa rasvaa energiaksi.
Sinulla ei ole kyllä mitään hajua tekstisi perusteella terveellisestä syömisestä!
Terv. Ravitsemustieteitä opiskeleva
Ei tittelit takaa tietoa.
Vierailija kirjoitti:
Normaaleilkekin ihmisille suositellaan välipalojen syömistä verensokerin tasaisena pitämiseksi, ei ainoastaan diabeetikoille.
Missään muualla ei suositella kuon Suomessa. Katsopa miten Euroopassa syödään. Harvoin ja kunnolla ja iltapainotteisesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä ihmettelen samaa sekä myös naistenlehtiä ja personal rainereita jotka tuota laiduntamista ja 3h välein syömistä toitottavat.
Olen nainen eikä mua todellakaan huvita koko aikaa mässyttää jotain. Siin on kroppa liian kovilla kun koko ajan pukkaa inskaa kohoavan verensokerin stoppaamiseen. Muistakaa että se ylimääräinen hiilari muunnetaan maksassa rasvaksi!!! Tarpeeksi pitkät ateriavälit takaavat sen että kroppa käyttää myös kropassa olevaa rasvaa energiaksi.
Sinulla ei ole kyllä mitään hajua tekstisi perusteella terveellisestä syömisestä!
Terv. Ravitsemustieteitä opiskeleva
Toisaalta on kyllä tutkimuksia, joissa harva ateriaväli näyttäisi säästävän insuliinia tuottavia soluja rasituksilta ja että ne sen seurauksena toimisivat paremmin.
Voi voi. Sulla on pienet ongelmat. Toisten väipalat. Ole onnellinen siitä.
Vierailija kirjoitti:
Normaaleilkekin ihmisille suositellaan välipalojen syömistä verensokerin tasaisena pitämiseksi, ei ainoastaan diabeetikoille.
Tasainen verensokeritaso ei välttämättä ole elimistölle optimi, sillä emmehän me ole sopeutuneet siihen.
Pikemminkin sopeutumisemme on tilanteeseen, jossa ollaan nälässä ja sitten kun ruokaa löytyy syödään kerralla valtavasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Normaaleilkekin ihmisille suositellaan välipalojen syömistä verensokerin tasaisena pitämiseksi, ei ainoastaan diabeetikoille.
Missään muualla ei suositella kuon Suomessa. Katsopa miten Euroopassa syödään. Harvoin ja kunnolla ja iltapainotteisesti.
Missä Euroopassa? Espanjalaiset ja italialaiset ainakin syö koko ajan. Joka kahvilassa on kuppi oliiveja ja pähkinöitä, joita syövät.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Normaaleilkekin ihmisille suositellaan välipalojen syömistä verensokerin tasaisena pitämiseksi, ei ainoastaan diabeetikoille.
Missään muualla ei suositella kuon Suomessa. Katsopa miten Euroopassa syödään. Harvoin ja kunnolla ja iltapainotteisesti.
Missä Euroopassa? Espanjalaiset ja italialaiset ainakin syö koko ajan. Joka kahvilassa on kuppi oliiveja ja pähkinöitä, joita syövät.
Tuskinpa niillä on työpaikkana kahvilan pöytä.
Ilmaisilla suolaisilla on tarkoitus saada asiakkaassa aikaan jano ja sen jälkeen myydä hänelle juotavaa.
Quuhyty2 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Normaaleilkekin ihmisille suositellaan välipalojen syömistä verensokerin tasaisena pitämiseksi, ei ainoastaan diabeetikoille.
Tasainen verensokeritaso ei välttämättä ole elimistölle optimi, sillä emmehän me ole sopeutuneet siihen.
Pikemminkin sopeutumisemme on tilanteeseen, jossa ollaan nälässä ja sitten kun ruokaa löytyy syödään kerralla valtavasti.
Väärin.
Asshole, mene takaisin nukkumaan ja lopeta muiden arvostelu ja kyttäys!