Kalaa kahdesti viikossa. Lasketaanko sei ja tonnikala?
Käsittääkseni eivät sisällä (ainakaan yhtä paljon) hyviä rasvahappoja kuin esim. lohi?
Kommentit (5)
kala-allergiset ja kasvissyöjätkin elävät mainiosti ilman.
Kirjolohi kokonainen, keskiarvo
Rasva
rasvahapot yhteensä 14.4 g
rasvahapot vapaat 13.7 g
rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g tuottama
rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 6.6 g
rasvahapot monityydyttymättömät 4.2 g
rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) 900 mg
rasvahappo 18:3 n-3 (alfalinoleenihappo) 169 mg
rasvahappo 20:5 n-3 (EPA) 606 mg
rasvahappo 22:6 n-3 (DHA) 1806 mg
kolesteroli (GC) 58.0 mg
sterolit 0.5 mg
Seiti pakaste
Rasva
rasvahapot yhteensä 0.7 g
rasvahapot vapaat 0.7 g
rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 0.1 g
rasvahapot monityydyttymättömät 0.4 g
rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) 7 mg
rasvahappo 18:3 n-3 (alfalinoleenihappo) 5 mg
rasvahappo 20:5 n-3 (EPA) 102 mg
rasvahappo 22:6 n-3 (DHA) 280 mg
kolesteroli (GC) 69.4 mg
sterolit 0
Että eipä tuossa seitissä ole kirjoloheen verrattuna juurikaan noita rasvahappoja...
Syökää Omega-3. Siinä on kaikki. ;)
Ja muutenkin, ajattelen sen niin, että tonnikalaa ja seitäkin syömällä saa sellaisia ravintoaineita, mitä muissa ruoissa ei välttämättä ole (kasvikset, liha ym.)
Tietysti monipuolisuus olisi hyvästä. Lohen lisäksi esim. vaikkapa savustettua kuhaa, silakoita, kalasoppaa ym.