Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lapinrieskan ohjetta kenelläkään?

Vierailija
07.03.2017 |

Tarkoitan siis sellasita aika paksua vehnärieskaa.. aivan taivaallisen makuista, ohjetta vaan ei oikeen löydy :/ ois ihanaa jos jollakin teistä olis!

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
07.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohrajauhoja

Vettä

Suolaa

Ripaus leivinjauhetta

Vai tarkoitatko perunarieskaa?

Vierailija
2/6 |
07.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiii, kun tarkoitan sellaista mikä on tehty ilmeisesti pelkkiin vehnäjauhoihin, eikä ole perunaa tms...

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
07.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapin rieska tehdään kyllä ohrajauhoihin. Mitä lie vehnähöttösiä olet syönyt. Teeleipiä ehkä?

Vierailija
4/6 |
07.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä söit moista?

Vierailija
5/6 |
07.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kolarista ostin, jonkun pienen leipomon varmaan :D oli aika sellaista vehnäleipämaista ja paksua, mutta todella hyvää.

Ap

Vierailija
6/6 |
08.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei lapinrieska ole vehnärieskaa, mutta leipomot voivat kyllä käyttää 49% jauhoista vehnää. Silloin sitä voi vielä sanoa ohrarieskaksi, mutta on paljon helpompi leipoa.

Jos sinulla olisi tallessa sen rieskan tuoteseloste, reseptikin löytyisi.

Paksussa vehnäleipämäisessä on ilmeisesti ollut runsaasti vehnää ohran lisäksi ja on nostatettu hiivalla. Nesteenä perinteisesti vettä tai/ja  piimää, mutta maitoakin käytetään.