Mihin laitatte Cajun-maustetta? Muutkin maustevinkit kiinnostaisi!
Haluaisin oppia maustamaan vähän paremmin... Ostin (kaikki luomua) Cajunmustetta, paprikajauhetta, mustapippuria, merisuolaa, Ras el hanout-maustetta ja juustokuminaa.
Niissä ei ole mitään täyteaineita vain pitäisi olla hyvää laatua. Nyt pitäisi vain osata maustaa niillä :)
Kommentit (10)
Vaikka ihan jauhelihan maustamiseen.
SINUN omat makumieltymykset ratkaisevat, asia ymmärretty?!
Cajun sopii hyvin jambalayaan. Silppua sipulia, paprikaa ja selleriä sekä kanaa tai tofua suupaloiksi. Paista koko lasti isossa pannussa. Sitten riittävästi cajunia päälle. Jambalaya on loputtomasti muunneltava ruoka, joten älkää nyt neuvoko että väärin meni. Siihen sopivat erinomaisesti myös pavut, tomaatit, katkaravut ja melkein mikä vain.
Cajun on mulla ihan yleismauste, käytän vähän kaikkeen.
Jambalayassa pitää olla riisiä, savustettua kinkkua, pekonia, chiliä, aina. Kaikki muut on vapaaehtoisia, ja melkein mitä vaan äyriäistä tai alligaattoria saa laittaa. Mutta toi tofu, ei herranjestas sentään, ei nyt saatana laiteta mitää tofua sinne, eihän se nyt sovi siihen maailmaan ollenkaan. Jotain papuja voisi ihan sellaisena kyllä vähän laittaa.
Juustokumina eli jeera on lempimausteeni sopii esim lihapatoihin.
Cajun sopii tietenkin grillattuun kanaan yms. (vaikka varmaan pidät siellä vain hauskaa meidän kustannuksella?)
el Hanuria laitan lihapatoihin kuten lampaalle yms.
Huomaa myös, että maustesekoituksissa on eroja, joskus löytää samasta sekoituksesta kymmenenkin hieman erilaista.
Sinkkumies
Olen tehnyt mm cajun blackened salmon eli lohta. Netistä löytyy tähän ohjeita.
Ras el hanoutia laitan munakoisokikhernepataan sekä jopa munakkaaseen välillä.