Kuudes- ja seiskaluokkalaiset vastuussa ruoanlaitosta, onko ok?
Pitäisikö 12- ja 13-vuotiaiden jo kyetä suunnittelemaan ja valmistamaan päivän ateriat itsenäisesti itselleen ja pikkusisarelle? Tarvikkeita tietysti on, mutta ruokakauppaan ei pääse kesken päivän välimatkan takia.
Kommentit (3)
Ihan varmasti kykenevät kun perusjutut ovat vankasti hallussa, mutta ovat minusta ehkä liian nuoria saamaan asian kokonaan vastuulleen elleivät itse satu haluamaan sitä (ja vapautumaan tuolla esim. siivouksesta).
Välipalavastuu voisi olla, tai aamupala tai koko perheen päivällinen kerran viikossa, mutta ei useampia aterioita päivässä. Silloin pitää käyttää enemmän aikaa suunnittelemiseen ja ennakoimiseen, mikä voi olla aika haasteellista opiskeluiden päälle. Lomalla ehkä.
Mutta muksut ovat erilaisia, jollekin tuo sopii, jotakuta ei uskalla edes päästää kuumien kattiloiden ääreen.
Tarkoitatko joka päivä vai esim. kerran viikossa? Kerran viikossa on ok, mutta sitä useammin on minusta liian raskas velvollisuus noin nuorelle.
Miksi niitten pitäisi?