Söin juuri 100 % suklaata
Kommentit (22)
Ethän ole vegaani? Suklaassa on nimittäin torakoita (saa olla ihan lainkin mukaan).
Minusta taas se oli yllättävän hyvää. Mitä merkkiä söit? Minun kokeilemani oli muistaakseni Stella.
Syön joka päivä pari suklaapatukkaa ja olen elämäni kunnossa!
Kaikki suklaa, jossa ei ole täytettä tai muuta höystettä, on 100%suklaata. Suklaan kaakaopitoisuus on sitten toinen juttu.
En ole vegaani, en edes kasvissyöjä. Söin Goodion 100 % Cacao suklaata. "Organic & Raw Chocolate Stone Ground in Helsinki. Raakasuklaa, vähintään 100 % kaakaopitoisuus. Ainesosat: kaakaopapu
Hiilareita 100 grammassa 35,7 grammaa joista 0 grammaa sokeria.
Nyt söin suklaata kahvin kanssa niin sain huuhdottua ikävän jälkimaun pois. 48 gramman paketti kestänee yllättävän kauan.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki suklaa, jossa ei ole täytettä tai muuta höystettä, on 100%suklaata. Suklaan kaakaopitoisuus on sitten toinen juttu.
Fazerin sinisessä maitosuklaassa ei taida olla kovinkaan korkea kaakaopitoisuus. Suklaan lisäksi on sokeria ja maitoa yms. höystettä. Vaikka kieltämättä maussa Fazerin sininen voittaa tuon Goodion suklaan 5-0.
Äkkiä lääkehiiltä perään ja sitten soitto myrkytystietokeskukseen.
Vegaanit ei voi syödä suklaata. Katsokaa vaikka uusin Olipa kerran elämä Katsomosta. Eli ihan turha alapeukuttaa. Käsittelylaitoksissa on torakoita ja niitä päätyy suklaamassaan. Laki antaa raja-arvot paljonko saa olla, eikä se arvo ole 0.
Vierailija kirjoitti:
Äkkiä lääkehiiltä perään ja sitten soitto myrkytystietokeskukseen.
Ensimmäisellä kerralla oli lähellä etten soittanut tuli ällöttävä jälkimaku suuhun. Onneksi löytyi kuivattuja aprikooseja ensiavuksi. Nyt kahvi ajoi saman asian.
Vierailija kirjoitti:
Vegaanit ei voi syödä suklaata. Katsokaa vaikka uusin Olipa kerran elämä Katsomosta. Eli ihan turha alapeukuttaa. Käsittelylaitoksissa on torakoita ja niitä päätyy suklaamassaan. Laki antaa raja-arvot paljonko saa olla, eikä se arvo ole 0.
Periaatteessa torakoita ei ole lisätty suklaaseen vaan ovat sinne itse menneet. Toisaalta miksi torakoita ei lisätä suklaan raaka-aineluetteloon kun raaka-aineet pitää lain mukaan listata? Kasvissyöjien pitäisi samalla perusteella luopua suklaasta, ei pelkästään vegaanien.
Vierailija kirjoitti:
En ole vegaani, en edes kasvissyöjä. Söin Goodion 100 % Cacao suklaata. "Organic & Raw Chocolate Stone Ground in Helsinki. Raakasuklaa, vähintään 100 % kaakaopitoisuus. Ainesosat: kaakaopapu
Hiilareita 100 grammassa 35,7 grammaa joista 0 grammaa sokeria.
Nyt söin suklaata kahvin kanssa niin sain huuhdottua ikävän jälkimaun pois. 48 gramman paketti kestänee yllättävän kauan.
Tuota suklaata nauttii säästeliäästi. Vähempikin riittää, kun se ei sisällä koukuttavaa sokeria. Mättösuklaat ovat erikseen.
Goodiolla on ihania raakasuklaita, kuten chilisuklaa ja se missä on mausteena anista ja lakritsia :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vegaanit ei voi syödä suklaata. Katsokaa vaikka uusin Olipa kerran elämä Katsomosta. Eli ihan turha alapeukuttaa. Käsittelylaitoksissa on torakoita ja niitä päätyy suklaamassaan. Laki antaa raja-arvot paljonko saa olla, eikä se arvo ole 0.
Periaatteessa torakoita ei ole lisätty suklaaseen vaan ovat sinne itse menneet. Toisaalta miksi torakoita ei lisätä suklaan raaka-aineluetteloon kun raaka-aineet pitää lain mukaan listata? Kasvissyöjien pitäisi samalla perusteella luopua suklaasta, ei pelkästään vegaanien.
Kunhan huolehtisitte omista syömisistänne.
Vierailija kirjoitti:
Minusta taas se oli yllättävän hyvää. Mitä merkkiä söit? Minun kokeilemani oli muistaakseni Stella.
Luin lisää Stellasta. Sitä 100 % suositellaan lähinnä leivontaan ja jälkiruokiin (ensimmäinen tosin on ristiriidassa raakasuklaan kanssa koska leivonnassahan suklaa kuumennetaan joka tapauksessa) . Goodion suklaa oli niin pieni levy että oletin että soveltuu sellaisenaan syötäväksi. Innostuin kun löysin sokeritonta suklaata kun olen niihin ulkomaisten kauppojen valikoimissa (nettimainoksissa) törmännyt. Poikaystäväni kysyi maistettuaan ostamaani Maraboun appelsiinilla maustettua tummaa suklaata että miksi ihmeessä tällaista olet mennyt ostamaan ja osti tilalle "kunnon suklaata"(maitosuklaapatukoita). Maraboun tummassa suklaassa oli sokeria yms ja kaakaopitoisuus muistaakseni 70 % luokkaa. Pitäisi tarjota poikaystävälle tuota Goodion suklaata mutta en ole niin ilkeä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vegaanit ei voi syödä suklaata. Katsokaa vaikka uusin Olipa kerran elämä Katsomosta. Eli ihan turha alapeukuttaa. Käsittelylaitoksissa on torakoita ja niitä päätyy suklaamassaan. Laki antaa raja-arvot paljonko saa olla, eikä se arvo ole 0.
Periaatteessa torakoita ei ole lisätty suklaaseen vaan ovat sinne itse menneet. Toisaalta miksi torakoita ei lisätä suklaan raaka-aineluetteloon kun raaka-aineet pitää lain mukaan listata? Kasvissyöjien pitäisi samalla perusteella luopua suklaasta, ei pelkästään vegaanien.
Kunhan huolehtisitte omista syömisistänne.
En ole kasvissyöjä ja kirjoitin tuon kommentin. Mielestäni olisi ihan reilua ilmoittaa joa ruoka sisältää torakoita. Miksi niitä saa suklaaseen laittaa mutta nousee kauhea kohu jos salaaytiannokseen tai kaurapuuropakkaukseen on päätynyt kokonainen tai puolikas torakka?
Vierailija kirjoitti:
Ethän ole vegaani? Suklaassa on nimittäin torakoita (saa olla ihan lainkin mukaan).
Ja tomaattimurskassa (tai paseeratussa tomaatissa) on vaikka mitä hyönteisiä seassa. Ei niitä saa kaikkia pois, eikä kai niin kovasti edes yritetä. Sama pätee aika moneen vege-einekseen, ei voi olla varma mitä siellä on seassa.
Mutta mitäköhän väliä tällä oikeasti on?
Syö sä possua (=itseäsi älykkäämpi eläin) ja hörppää maitorasvoja päälle, ja anna olla.
Jotkut meistä edes yrittää tehdä oikein.
Mä oon samaa mieltä, 100% on liian kitkerää. Sellanen 70-75% on mun mielestä parasta. Muutenkaan en kyllä tykkää raakasuklaista.
Pohjois-Koreassa suklaakin on 110 %:sta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vegaanit ei voi syödä suklaata. Katsokaa vaikka uusin Olipa kerran elämä Katsomosta. Eli ihan turha alapeukuttaa. Käsittelylaitoksissa on torakoita ja niitä päätyy suklaamassaan. Laki antaa raja-arvot paljonko saa olla, eikä se arvo ole 0.
Periaatteessa torakoita ei ole lisätty suklaaseen vaan ovat sinne itse menneet. Toisaalta miksi torakoita ei lisätä suklaan raaka-aineluetteloon kun raaka-aineet pitää lain mukaan listata? Kasvissyöjien pitäisi samalla perusteella luopua suklaasta, ei pelkästään vegaanien.
Kuka väitti että ne LISÄTÄÄN sinne? Ei kukaan. Keksit sen itse.
Tässä faktaa 5 vuoden takaa Hesarista: http://www.hs.fi/elama/art-2000002531791.html
Et kuule uskokaan mitä niihin tuoteselosteisiin ei tarvitse laittaa. Jos pitoisuus on pieni, eikä aiheuta allergiaa (tosin torakka voi aiheuttaa, mutta sitä ei lasketa jostain syystä), sitä ei tarvi mainita. Siitä syystä vegaanit välttelee elintarvikkeita joissa on karmiinia. Se nimittäin tehdään kovakuoriaisista, mitä ei tuoteselosteessa yleensä mainita. Vahapäällysteiset karkit? Vaha on ötökän oksennusta (en just nyt muista kuin että kovakuoriainen). Hunaja? Mehiläisen oksennusta. Sekin unohdetaan mainita. Luontainen vanilja-aromi? Majavan anaalirauhasista. Eikä sitäkään mainita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ethän ole vegaani? Suklaassa on nimittäin torakoita (saa olla ihan lainkin mukaan).
Ja tomaattimurskassa (tai paseeratussa tomaatissa) on vaikka mitä hyönteisiä seassa. Ei niitä saa kaikkia pois, eikä kai niin kovasti edes yritetä. Sama pätee aika moneen vege-einekseen, ei voi olla varma mitä siellä on seassa.
Mutta mitäköhän väliä tällä oikeasti on?
Syö sä possua (=itseäsi älykkäämpi eläin) ja hörppää maitorasvoja päälle, ja anna olla.
Jotkut meistä edes yrittää tehdä oikein.
Älä mulle kiukuttele, olen vegaani. Yritän vain varoittaa muita.
Siis suklaata, jossa on 100 % kaakaota? Jos sellaista on olemassa, sen nimi on kaakao, ei suklaa.