Maksamakkaran oikeaoppinen käyttäminen?
Miten te käytätte maksamakkarapötkäöä? Kuinka säilytätte sitä avattuna niin, ettei se kuivu?
Kommentit (23)
Pakastuspussin sisään. Eikä se muutenkaan ehdi kuivua kun syön sen melkein kerralla.
Ap ei taida käyttää omia aivoja ollenkaan. Onko sillä kaikkeen tekemiseen oikeaoppiset ohjeet?
Kuorin sen kokonaan auki, viipaloin ja laitan rasiassa jääkaappiin.
Syökö noita edes kukaan? Näyttävät ihan koiranmakkaroilta...
Vierailija kirjoitti:
Syökö noita edes kukaan? Näyttävät ihan koiranmakkaroilta...
Kokeilepa näin:
1. Ruisleivän siivut paahtimeen
2. Päälle ohut kerros voita ja maksamakkaraa
3. Höylää vielä kummallekin leivälle siivu Turunmaa -juustoa.
Suosittelen!
Miehen lapsuudenkodissa tehtiin vain pieni reikä kuoren päähän ja makkara pursotettiin sieltä. Toimii erinomaisesti, jos tahna on jo vähän lämmennyt pöydässä. Ei myöskään tarvitse sotkea veistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syökö noita edes kukaan? Näyttävät ihan koiranmakkaroilta...
Kokeilepa näin:
1. Ruisleivän siivut paahtimeen
2. Päälle ohut kerros voita ja maksamakkaraa
3. Höylää vielä kummallekin leivälle siivu Turunmaa -juustoa.Suosittelen!
Miksi sinne pitää voita tunkea? Ei kai se edes maistu siellä, kun maksamakkara on niin aromikas?
Vierailija kirjoitti:
Miehen lapsuudenkodissa tehtiin vain pieni reikä kuoren päähän ja makkara pursotettiin sieltä. Toimii erinomaisesti, jos tahna on jo vähän lämmennyt pöydässä. Ei myöskään tarvitse sotkea veistä.
eikö olis ihan sama vaan lämmittää se mikrossa? tulis ihanata tahnaa
mun lemppari: sämpylän puolikkaan päälle sipaus voita, sitten levitän kerroksen maksamakkaraa, tomaatinsiivu päälle ja sen pinnalle vielä pikku ripaus suolaa ja pippuria.
ostetaan maksamakkara aina lihatiskiltä, siellä saa valita kuinka monen sentin siivu isosta maksamakkarapötköstä leikataan. pienehkö palanen ei ehdi kuivahtaa kaapissa, kun se sieltä viikonlopun aikana katoaa. suosikkini on maksamakkara, jonka joukossa on vähän ruohosipulisilppua.
Puhkon siihen veitsellä reiän, josta sitten tursotan makkaraa helposti levitettävänä mössönä leivälle. (On muuten hieman ärsyttävää, jos tuo reikä lähtee suurenemaan.) En olekaan pitkään aikaan maksamakkaraa ostanut. Estäisiköhän kuivumista se, että säilyttää pötköä tiiviisti muovipussissa, jotta ei pääsisi ilma kuivattamaan sitä?
Leikkaan päädyn pois, käytän slaisseja sen verran kuin tarvitsen, loppu pötkö menee jääkaappiin juomalasissa, avattu pää alaspäin.
Syön sellaisenaan maksamakkarapötkön ja oi kun on herkkua
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miehen lapsuudenkodissa tehtiin vain pieni reikä kuoren päähän ja makkara pursotettiin sieltä. Toimii erinomaisesti, jos tahna on jo vähän lämmennyt pöydässä. Ei myöskään tarvitse sotkea veistä.
eikö olis ihan sama vaan lämmittää se mikrossa? tulis ihanata tahnaa
Ensinnäkin kuoren sulkija on metallia, joten sitä ei kannata laittaa mikroon, toiseksi niin suuri lämmitys ei ole tarpeen. Se riittää, että makkara on katettu esille esim aamupala- tai iltapäiväteepöytään.
Leikkaan pötkylän päästä ekalla käytöllä n. 3cm pätkän kuorineen. Siitä jää sitten semmoinen kiva hattu sitä kuorta jonka saa laitettua siihen jäljelläolevan pötkön päähän kanneksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syökö noita edes kukaan? Näyttävät ihan koiranmakkaroilta...
Kokeilepa näin:
1. Ruisleivän siivut paahtimeen
2. Päälle ohut kerros voita ja maksamakkaraa
3. Höylää vielä kummallekin leivälle siivu Turunmaa -juustoa.Suosittelen!
Miksi sinne pitää voita tunkea? Ei kai se edes maistu siellä, kun maksamakkara on niin aromikas?
Jos et halua, niin älä toki sitten laita! Itse tykkään että se voi vähän mehevöittää :)
Laitan kortsun päälle niin ei pääse kuivumaan.