Mitä haittaa valmisruokien päivittäisestä syömisestä?
Ei hitsi. Olen alkanut pelkäämään, että päivittäisestä einesten syömisestä on elimistölleni jotakin haittaa, sitä kun kaikkialla aina toitotetaan. Työlounaana usein mukanani on joku Kokkikartanon tai Saarioisen keitto tai jonkinlainen kiusaus. Kotona en sentään enää eineksiä syö.
Mitä haittaa niistä eineksistä ja valmisruoista elimistölle muka on? Voisiko joku kertoa ne pahimmat seuraukset? Useinhan esim. ravintolaruoka-annoksetkin on suolaisempia ja sisältävät enemmän rasvaa. Enkä usko kotiruoankaan olevan ravintoarvoltaan sen terveellisempää, erityisesti jos tapana on käyttää kermaa, voita ja suolaa reilusti.
Kommentit (40)
Minuakin kiinnostaa! Ovat itsellä myös töissä monesti eväänä, ehkä 2-3 krt viikossa.
Kotiruoassa,sentään tietää mistä kokkailee ja mitä sisältävät. Voi käyttää kevytkermaa ja vähärasvaista lihaa/kanaa ja vähärasvaista juustoa. Einesruokiin on tyrkätty niin paljon kaikkia lisäaineita, rasvaa, suolaa yms. Käyttämällä vähäsen mielikuvitusta saa loihdittua pikaruokaakin terveellisesti. Sorrun itsekin välillä eineksiin mutta kokoajan kokeilemalla keksii uysia juttuja ettei niitä tule ostettua enää niin paljoa..
"Tutkimus: Prosessoitu ruoka saattaa heikentää suolistoa ja lisätä autoimmuunisairauksien riskiä"
"Prosessoiduiksi ruuiksi elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) määrittelee muun muassa valmis-, pakaste- ja säilykeruuat mutta myös muulla tavalla käsiteltyjä elintarvikkeita. Näitä ovat muun muassa juusto, aamiaismurot, leipä, pekoni ja makkarat.
Autoimmuunisairaus syntyy, kun immuunijärjestelmä hyökkää elimistössä terveitä soluja vastaan luullen niitä vieraiksi hyökkääjiksi. Tästä voi seurata kudosvaurioita."
Vierailija kirjoitti:
Kotiruoassa,sentään tietää mistä kokkailee ja mitä sisältävät. Voi käyttää kevytkermaa ja vähärasvaista lihaa/kanaa ja vähärasvaista juustoa. Einesruokiin on tyrkätty niin paljon kaikkia lisäaineita, rasvaa, suolaa yms. Käyttämällä vähäsen mielikuvitusta saa loihdittua pikaruokaakin terveellisesti. Sorrun itsekin välillä eineksiin mutta kokoajan kokeilemalla keksii uysia juttuja ettei niitä tule ostettua enää niin paljoa..
En käyttäisi noita vähärasvaisia ruoka-aineita. Elimistö tarvitsee rasvaa. Rasvaa on turhaan demonisoitu viimeiset 60 vuotta kun sokerifirmat lahjoi tutkimuksia joissa rasvan vaaroja liioitellaan ja sokerin vähätellään. Rasvan vähäisestä saannista on enemmän haittaa kuin hyötyä.
Itse tehdyissä ruuissa ei ole glukoosia, gluteenia tai natriumia?
Vierailija kirjoitti:
Kotiruoassa,sentään tietää mistä kokkailee ja mitä sisältävät. Voi käyttää kevytkermaa ja vähärasvaista lihaa/kanaa ja vähärasvaista juustoa. Einesruokiin on tyrkätty niin paljon kaikkia lisäaineita, rasvaa, suolaa yms. Käyttämällä vähäsen mielikuvitusta saa loihdittua pikaruokaakin terveellisesti. Sorrun itsekin välillä eineksiin mutta kokoajan kokeilemalla keksii uysia juttuja ettei niitä tule ostettua enää niin paljoa..
Einesruoissa on nimenomaan kevytkermaa ja kasvisrasvavalmisteita, ei niissä voita ja kermaa käytetä. Vähärasvaisuus on eineksissä automaatio. Kasvisrasvamargariini on täynnä lisäaineita eikä sitä virallinen taho ole epäterveelliseksi väittänyt. Päivittäinen suolakiintiö tulee täyteen parista leipäpalasta ja siltikin leipää tuputetaan terveellisen ruokavalion osasena. Niin että mikä tekee eineksistä epäterveellistä?
Ei mitään vaaraa, ellet liho niitä syömällä.
Kunhan muistat syödä välillä kasviksia.
-Ravintotieteitä opiskellut
Einekset ja valmisruuat on aliarvostettuja ja niiden käytöstä turhaan varoitellaan. Ihan kelpo ruokia ovat, ja annoskootkin sopivia. Itse esimerkiksi otan kotona lautaselle aina "vahingossa" enemmän ruokaa kuin valmisruoka-annosten koot ovat.
Vierailija kirjoitti:
"Tutkimus: Prosessoitu ruoka saattaa heikentää suolistoa ja lisätä autoimmuunisairauksien riskiä"
"Prosessoiduiksi ruuiksi elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) määrittelee muun muassa valmis-, pakaste- ja säilykeruuat mutta myös muulla tavalla käsiteltyjä elintarvikkeita. Näitä ovat muun muassa juusto, aamiaismurot, leipä, pekoni ja makkarat.
Autoimmuunisairaus syntyy, kun immuunijärjestelmä hyökkää elimistössä terveitä soluja vastaan luullen niitä vieraiksi hyökkääjiksi. Tästä voi seurata kudosvaurioita."
Pekoni prosessoitua ruokaa? Siivu sianlihaa ja suolaa. Siis oikeesti? Iänkaiken käytetty juustokaan ei mielestäni ole prosessoitua. Miksi ei listalla ole prosessoitua härkistä tai nyhtökauraa?
Maisteri kirjoitti:
Ei mitään vaaraa, ellet liho niitä syömällä.
Kunhan muistat syödä välillä kasviksia.
-Ravintotieteitä opiskellut
Etkä mitään oppinut :)
Eineksissä on paljon suolaa, rasvaa ja sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Kotiruoassa,sentään tietää mistä kokkailee ja mitä sisältävät. Voi käyttää kevytkermaa ja vähärasvaista lihaa/kanaa ja vähärasvaista juustoa. Einesruokiin on tyrkätty niin paljon kaikkia lisäaineita, rasvaa, suolaa yms. Käyttämällä vähäsen mielikuvitusta saa loihdittua pikaruokaakin terveellisesti. Sorrun itsekin välillä eineksiin mutta kokoajan kokeilemalla keksii uysia juttuja ettei niitä tule ostettua enää niin paljoa..
Hyvin usein einesruuissa on todella vähemmän tai jos lainkaan lisäaineita, jos sitä vertaa kotiruokaan. Ja se on yksi myyntivaltti.
Kotiruoka ei ole lisäaineetonta, sillä lähes aina käytetään mausteita, liemikuutioita, ruoka- tai kevytkermoja jne.
Vierailija kirjoitti:
Eineksissä on paljon suolaa, rasvaa ja sokeria.
Niin on. Paitsi niissä missä ei.
SUOLA! Toki tämä riippuu siitä, lisäisitkö siihen itsetekemääsi ruokaan rutkasti suolaa, vaiko et. Mutta tyypillisesti yhdessä einesruoka-annoksessa on koko päivän maksimiannos suolaa. Niitä kun vedät pari, ja vaikka juustoleipää aamiaisella, niin helposti saat moninkertaisesti yli suositellun enimmäismäärän suolaa. Sydän- ja verisuonitaudit vaanivat kulman takana.
Ja suolaahan lisätään eineksiin mm. siksi, että se sitoo vettä, tuotteeseen saa lisää painoa, ja paremman hinnan. Säilyvyyskin paranee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kotiruoassa,sentään tietää mistä kokkailee ja mitä sisältävät. Voi käyttää kevytkermaa ja vähärasvaista lihaa/kanaa ja vähärasvaista juustoa. Einesruokiin on tyrkätty niin paljon kaikkia lisäaineita, rasvaa, suolaa yms. Käyttämällä vähäsen mielikuvitusta saa loihdittua pikaruokaakin terveellisesti. Sorrun itsekin välillä eineksiin mutta kokoajan kokeilemalla keksii uysia juttuja ettei niitä tule ostettua enää niin paljoa..
Hyvin usein einesruuissa on todella vähemmän tai jos lainkaan lisäaineita, jos sitä vertaa kotiruokaan. Ja se on yksi myyntivaltti.
Kotiruoka ei ole lisäaineetonta, sillä lähes aina käytetään mausteita, liemikuutioita, ruoka- tai kevytkermoja jne.
Jotkut osaa laittaa ruokaa oikeistakin aineista. Toiset ei taas edes tiedä, mitä on aito ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Eineksissä on paljon suolaa, rasvaa ja sokeria.
Einesten rasva on terveelliseksi mainostettua kasvisrasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eineksissä on paljon suolaa, rasvaa ja sokeria.
Einesten rasva on terveelliseksi mainostettua kasvisrasvaa.
Niin, mainostettua :)
Mulla on kolme lasta ja ekaa heistä odottaessani dokasin alkuraskaudessa aika rankasti ja söin lähes koko raskauden ajan mikroruokia. Kahden seuraavan kohdalla en juonut ja söin niin terveellisesti kotitekoisia ruokia kuin vain pystyin. No arvatkaapa, kuka lapsistani on se fiksuin, joka oppi lukemaan 2-vuotiaana ja muutenkin on osoittaunut etevimmäksi? :D No daa, se on esikoinen!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eineksissä on paljon suolaa, rasvaa ja sokeria.
Einesten rasva on terveelliseksi mainostettua kasvisrasvaa.
"Terveelliseksi mainostettua"? LOL
Nämä ruokakeskustelut ovat nykyään ihan mahdottomia, kun ihmiset lukevat netistä ties mitä huuhaata, ja päättävät sitten uskoa siihen ainoana totuutena. Antti Heikkilään uskovat ovat hyvä esimerkki tästä.
moni eines on ihan tavallista ruokaa vaan tehtaassa tehtynä. ei paniikkia.
syö tarpeeksi tuoreita kasviksia lisäksi, et ole välittömässä hengenvaarassa.