Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on hyvää ravintoa ihmiselle ja mikä ei

Vapahtajasi
04.01.2017 |

Ravintotieto on nyky-yhteiskunnassa täysin hakoteillään. Yksinkertainen luontainen mineraalirikas ravinto on parasta. Monia eri ravintoaineita ei tulisi sekoittaa yhteen saman ruokailun yhteydessä.

Ravinnon sulattavat pääasiassa mikrobit, joiden tasapaino riippuu ravinnosta.
Jos nauttii tietynlaista ravintoa, tietyt bakteerit yleistyvät elimistössä toisten kuntannuksella.
Kaikilla bakteereilla ja ravintoaineilla on omat prosessinsa ja sivuvaikutteensa. Esim. "Lihansyönti" erityisesti rasittaa elimistöä ja edistää haitallisten bakteerien yleistymistä.

Vaikka ihminen kykenee käyttämään ravinnokseen lähes kaikkea, se EI tarkoita, että on ihan sama mitä syö. Kaikella on seurauksensa. Ihmisen tulisi olla tarkkana mitä suuhunsa pistää.

Kuolleiden eläinten raatojen käyttäminen ravinnoksi ei ole ihmiselle luontaista. Sen todistaa jo se, että ihmisen hampaat eivät ole kehittyneet raadonsyöntiin ja "lihan" käyttäminen ravinnoksi on käytännössä vaatinut työkalujen ja tulen käytön keksimisen. Eläimen raadon "lihassa" tulee myös mukana haitallisia sivuaineita kuten taudinaiheuttajia, kemikaaleja, stressi/hormooneja, antibiootteja ja muuta.
"Lihaa" tulisi nauttia mahdollisimman vähän ja harvoin ja silloinkin lähinnä "mausteena". Eläimen raadot on parempi syötää koirille, mielellään raakana, koska ovat luonnostaan raadonsyöjiä.

Hyvää ravintoa ihmiselle, on luontainen ruokavalio, se mihin meidän elimistömme on kehittynyt aikojen alusta lähtien. Mitä vähemmän käsiteltyä ravinto on, sitä enemmän se sisältää tarpeellisia ravintoaineita ja hyödyllisiä bakteereita.

Sienet, marjat, pähkinät, juurekset, vihannekset, etenkin puissa ja pensaissa kasvava ruoka on terveellisintä. Mitä isompi juuristo kasvilla on ja mitä syvemmältä se yltää ravinteita ottamaan, sitä parempaa ravintoa kasvi tuottaa.

Rasva on tärkeintä ravintoa, mutta se missä muodossa rasva syödään on oleellista. Rasvahappojen epätasapaino johtaa vakaviin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitaudit , sekä lihominen.
Hiilihydraatit ovat sokereita ja ne on suhteellisen helppoja elimistölle muuntaa energiaksi, joten ylensaanti ei ole suotavaa.
Proteiinit ovat tärkeitä etenkin kasvuiässä oleville, mutta täysikasvuisille proteiini ei ole niin tärkeässä asemassa. Proteiini on myös työläs energianlähde ja voi ylirasittaa ruoansulatuselimiä runsaasti ja usein nautittuna.
Kuitupitoinen ruoka edistää aineenvaihduntaa.

Vähänkäsitellyt maitotuotteet ja raakamaidon sisältämät bakteerit ovat hyödyllisiä pitämään elimistön bakteeritasapaino kunnossa, etenkin hapantuotteet.
Esimerkiksi leipä tulisi nostattaa ilman hiivaa hapattamalla. Hiivaa ruokkii ja villiinnyttää suolistossa sokerit, jolloin helposti saa vatsaoireita hiivan käymisestä ja sen sivutuotteista mm. Metanoli. Monet sekoittavat nämä oireet laktoosin tai gluteenin aiheuttamiksi. Hyvä tapa poistaa leipään hiivaa ja sen käymisestä jääneitä myrkkykaasuja on paahtaa leipäpalat, etenkin tuore leipä.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
04.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se mikä nykyihmisiltä on unohtunut on, että kasvikset, vihannekset ja hedelmät ovat tärkeä mineraalien ja jalometallien lähde. Kasvit ja puut liuottavat maaperästä mineraaleja, jotka kulkeutuvat ja sitoutuvat koko kasviin, vaikkei kasvi itse niitä tarvitsisi käyttöön.

Nämä mineraalit ovat ihmisen terveyden ja parantumisen kannalta välttämättömiä.

Mineraalit tunnistaa helposti kasvin mausta, jolloin ihminen kokee maun maukkaana ja miellyttävänä.

Vitamiinit taas maistuvat kirpeältä ja happamelta.

Nykyiset kaupassa myytävät kasvikset ovat ravinne, vitamiini ja mineraalisisällöltään köyhää ja jopa haitallista, etenkin torjunta-aineiden käytön takia.

Kasvit kasvatetaan nykyään köyhässä maaperässä, vesiliemessä tai multasäkeissä (myös luomu), jotka sisältävät vain kasvin kasvamisessa tarvittavia aineita , lannoitteita, ei kasviin kulkeutuvia ihmiselle elintärkeitä ainesosia.

Ennenvanhaan mineraalien puutosta ja maaperän köyhyyttä korjattiin levittämällä kasvupohjaan puunpoltosta syntynyttä tuhkaa. Tuhka sisältää kaikki mineraalit ja jalometallit, jotka ovat kulkeutuneet maaperästä puuhun. Tuhkasta mineraalit kulkeutuvat kasveihin.

Tänä päivänä tuhkan käyttö lannoitteena on käytännössä loppunut.

Sen huomaa kaupassa myytävien kasviksien maussa ja koostumuksessa.

Jos haluaa elää terveenä ja pitkään, on syytä alkaa ajattelemaan itse ja harkitsemaan omien kasvisten oikeaoppista kasvattamista kunnollisessa maaperässä. Purkista saatavat mineraalit ja vitamiinit eivät ole sama asia ja samassa muodossa, kuin mitä luonnossa on.

Nykyään suosiossa olevat verenpaine, nesteenpoisto ja etenkin kolesterolilääkitys tuhoavat aineenvaihdunnan ja johtavat sairastumiseen, ennenaikaiseen vanhenemiseen ja lopulta kuolemaan. Nämä lääkkeet estävät normaalin aineenvaihdunnan ja estävät hikoilua, mikä on ihmiselle elintärkeä tapa poistaa haitallisia aineita elimistöstä. Ilman hikoilemistä ei myöskään laihdu. Iho myös pilaantuu, kuivaa ja lakkaa toimimasta näiden lääkkeiden vaikutuksesta.

Myös liiallinen nesteen saanti (suolan ohessa) lihottaa ja rasittaa elimistöä. Nesteenkulutus tulisi pitää minimissään ja jatkuvan juomisen sijasta opetella sietämään kohtuullista nestehukkaa. Hiilihapotetut juomat alentavat elimistön pH arvoa ja edistävät näin kasvainten elinolosuhteita ja leviämistä.

Oireiden lääkitsemisen sijaan tulisi kiinnittää huomiota elintapoihin ja ravintoon.

JOS siis halua elää terveenä pitkään.

KISS - Keep It Simple, Stupid.

Vierailija
2/5 |
04.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile joskus nimimerkki "Äityliinin" tällä palstalla esittelemää reseptiä öljyssä uppopaistetusta kasslerista. Käsityksesi lihansyönnistä muuttuu taatusti.

Äityliinin voilla tuunattu lanttulaatikko on myös suussasulava herkku. Vielä kun ripottelet pinnalle käristettyjä pekonikuutioita, saat sekä herkullisen että terveellisen aterian.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
04.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vapahtajasi kirjoitti:

Monia eri ravintoaineita ei tulisi sekoittaa yhteen saman ruokailun yhteydessä.

Laita tälle perustelu ja ehkäpä interventiotutkimuskin.

Esim. "Lihansyönti" erityisesti rasittaa elimistöä ja edistää haitallisten bakteerien yleistymistä.

Lähde?

Kuolleiden eläinten raatojen käyttäminen ravinnoksi ei ole ihmiselle luontaista. Sen todistaa jo se, että ihmisen hampaat eivät ole kehittyneet raadonsyöntiin ja "lihan" käyttäminen ravinnoksi on käytännössä vaatinut työkalujen ja tulen käytön keksimisen.

Miksi hampaiden pitäisi muuttua yhtään miksikään, kun kerta työkalut on jo keksitty? Sitä paitsi kyllä mä ainakin pystyn lihaa syömään ilman ainuttakaan työkalua. Evoluution näkökulmasta erilaisista hampaista ei olisi minkäänlaista hyötyä lisääntymistehokkuudelle lihan suhteen.

Eläimen raadon "lihassa" tulee myös mukana haitallisia sivuaineita kuten taudinaiheuttajia, kemikaaleja, stressi/hormooneja, antibiootteja ja muuta.

Ihanko oikein kemikaaleja? Kuten vettä?

Mun mielestä ne taudinaiheuttajat kuolevat paistinpannulla ja uunissa ja jopa mikrossa, joten mikä argumentti tuo edes on?

Hormoneja voi tullakin, mutta entäs sitten? Antibiootteja ei Suomessa käsittääkseni ruoasta löydy, koska hiljattain lääkittyä elukkaa ei teuraalle viedä.

Hiilihydraatit ovat sokereita ja ne on suhteellisen helppoja elimistölle muuntaa energiaksi, joten ylensaanti ei ole suotavaa.

Googlaahan määritelmäsi kuntoon.

Proteiinit ovat tärkeitä etenkin kasvuiässä oleville, mutta täysikasvuisille proteiini ei ole niin tärkeässä asemassa. Proteiini on myös työläs energianlähde ja voi ylirasittaa ruoansulatuselimiä runsaasti ja usein nautittuna.

Todella olennaisesti ruoka-aineesta sä kyllä nyt puhut, joten miksi proteiinin tärkeyttä pitäisi kyseenalaistaa?

Esimerkiksi leipä tulisi nostattaa ilman hiivaa hapattamalla. Hiivaa ruokkii ja villiinnyttää suolistossa sokerit, jolloin helposti saa vatsaoireita hiivan käymisestä ja sen sivutuotteista

Mitenkähän hiiva selviää uunista hengissä? Leipä on valmiina about 100 asteista siinä missä hiiva heittää henkensä jo 60 asteessa.

Vierailija
4/5 |
04.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kommentoin vielä sen verran;

Jokainen syököön mitä haluaa , mutta se ei muuta todellisuutta.

Kaikki mikä vähääkään haittaa elimistön toimintaa tai edistää sairauksia, ei ole terveellistä. Epäterveellinen käyttäytyminen johtaa sairastumiseen ja lopulta ennenaikaiseen kuolemaan.

Kaikki esittämäni astiat ovat yleisestikin saatavilla olevaa tietoa ja kaikkien itse todennettavissa.

Raadonsyönti, vaikka se sinun suussasi maistuisi miten hyvälle tahansa, ei tee siitä terveellistä, vaikka kuinka mieli tekisi olla eri mieltä.

Kaikki raadot sisältävät ihmiselle haitallisia aineita.

Kuolleiden eläinten raatojen syömisellä on terveydellisiä seurauksia, eivätkä ne ole niinkään positiivisia, vaikka raadon käsittelisi millä tahansa tavalla.

Jos kerran pystyt ja liha on niin hyvää, Mikset syö sitä raakana?

Leipään jää hiivan käymisestä syntyneitä myrkkykaasuja, joskus myös elävää hiivaa, kun leipä jää raa'aksi sisältä.

Proteiinin sulatus rasittaa melkoisesti elimistöä ja suosii haitallisia bakteereita. Täysikasvuisena ei hyödy jatkuvasta proteiininsaannista.

Jos kaipaa perusteluita, niin käytä Googlea tai ajattele omilla aivoillasi. Kaikki tieto on myös sinun saatavillasi.

Enempää en jaksa kommentoida, minua ei voisi vähempää kiinnostaa elättekö ja kuoletteko terveinä vai sairaina tai kuinka pitkään pysytte elossa. Itse yritän elää oikeasti terveellisesti.

Eläkää niinkuin haluatte, kunhan ette haittaa toisia.

Vierailija
5/5 |
04.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syökää vihanneksia ja hedelmiä.  Niissä kun ei ole ollenkaan kasvinsuojelumyrkkyjä eikä säilymistä parantavia aineita.  Vai miten se oli. Eikä niitä ole edes geenimanipuloitu, eikä kasteltu paskavedellä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan kaksi