Saisiko tumpelo leivonta- apua
Kun ohjeessa on: sekoitetaan jauhot ja pehmeä voi. Miten se tehdään? Miten voin saa sekoitettua jauhojen kanssa, kun ei ole tarkoitus sulattaa voita?
Kommentit (7)
Millaisesta leivonnaisesta on kyse? Yleensä kun tehdään taikinaa, jossa voi ja jauhot sekoitetaan, voi on nimenomaan kylmää, pieniksi kuutioiksi pilkottua. Sitten taas jos sekoitetaan voi sokeriin, sen tulee olla pehmeää.
Lämmität hetken mikrossa voita että tulee pehmoista muttei juoksevaa. Nypit ne keskenään.
Vierailija kirjoitti:
Torttutaikinaa teen. Ap
Sellaisessa taikinassa lehtevyys syntyy siitä, että kylmä voi nypitään jauhoihin, mutta jos ohjeessasi (mistä se ohje on otettu?) laitetaan pehmeä voi, niin kokeile sitä sitten. Nypit jauhoja ja voita sormin keskenään ja pyrit hiekanmurumaiseen rakenteeseen. Sitten mukaan tulee yleensä joko kanamunaa, hieman vettä, tai vaikka rahkaa, jonka tarkoitus on tuoda taikina kokoon.
Ne nypitään. Anna voin olla huoneenlämmössä niin että siitä tulee pehmeää, sitten lisää jauhot ja pyörittele niitä sekaisin sormiesi välissä.