Suositelkaa tuhteja keittoja
Teenjoka viikonloppu keittoa rakennustyömaalla työporukalle. Keittoa siksi, koska siellä ei ole kovin hyvät olot, kaikki on voitava tehdä yhdessä kattilassa ja valmiiksi pilkotuista palasista (koska ei ole huuhteluvettä), mutta pitäisi olla niin tuhtia, että tyydyttää raskaissa ulkotöissä ahkeroivat. Suosittuja ovat esimerkiksi olleet hernekeitto ja linssikeitto. Myös lihakeittoa, kanakeittoa ja kalakeittoa on tehty, vaikka eivät ole ihan yhtä tuhteja. Mutta nyt alkaa keittovalikoima ehtymään. Suositelkaa lisää sopivia keittoja, mieluudti reseptin kera!
Kommentit (27)
Purkki kuohukermaa keittoon per ihminen niin ripulistakin tulee tuhtia ja hyvää :) Mausteillakin saa ihmeitä aikaan. Nakkikeittoon currya ja sitruunaruohoa jne.
Jauhelihakeittoon vain Partasen jauhelihaa, muut maistuu mädälle.
Katso Juha Vuorisen keittokirjasta (Kädestä suuhun keitto-opas) hänen talonrakennusporukalle tekemänsä kanaketto tms. Muistaakseni siitä oli puhetta myös Juhan perheen talonrakennusurakasta kertovassa kirjassa (Vuorisen raksapäiväkirja). Vuorisen opuksia näyttää olevan kirjastoissa.
Kaalikeitto, borssikeitto ja gulassikeitto ovat aika tuhteja kaikki, tai ainakin niistä saa tehtyä hyvinkin tuhdin version.
Mä teen jauhelihakeittoa, johon tulee paljon juureksia ( lyhyinä suikaleina, julienne), perunaa, lihalientä, mausteita, tomaattipyrettä,,ja pientä simpukkapastaa. Päälle kun raastaa vielä parmesania, niin vot.
Vierailija kirjoitti:
Mä teen jauhelihakeittoa, johon tulee paljon juureksia ( lyhyinä suikaleina, julienne), perunaa, lihalientä, mausteita, tomaattipyrettä,,ja pientä simpukkapastaa. Päälle kun raastaa vielä parmesania, niin vot.
Ei mitään parmesaania, vaan paketti Koskenlaskijaa tai vaikka kaksi.
Ei kai se lihakeitto tai muukaan ole tuhtia jos liikaa nestettä.
Eihän sen välttämättä tarvitse olla keittoa vaan enemmän jotain pataa. On kiinteämpää.
Kermainen lohikeitto on täyttävää, jos ei ole kala-allergisia. Se kannattaa tehdä savulohesta noissa oloissa.
Papu-lihakeitto on tosi hyvää. Erilaisia papuja, tomaattimurskaa, pitkään haudutettua lihaa, sipulia, chiliä, sitruunamehua, (kermaa tai sulatejuustoa) jne
Vierailija kirjoitti:
Millä perusteella esimerkiksi lihakeitto ei ole niin "tuhti" kuin hernekeitto?
Hernekeitossa on PALJON enemmän proteiinia. Varsinkin jos vielä sisältää lihaa.
Ihan mieletön linssi-juureskeitto. Juuriselleriä, porkkanaa ja sipulia, inkivääriä, valkosipulia ja curryä, punaisia linssejä, tomaattimurskaa ja kookosmaitoa. Pitkä haudutus. Aivan törkeen hyvää ja täyttävää!!
Minestrone vanhan kunnon Voisilmäpelin ohjeen mukaan, ei niin kuin koulukeittiössä...
On niin last season nuo lihaliemet , yäks yäks yäks, jos niitä käyttää niin niin varovasti ettei maku lyö läpi miltään osin. Jotain yrttejä estämään tätä wt makuelämystä.
No vaikka kanakeitto, jossa on täysjyvämakaroneja ja maissia, maustat curryllä ja lehtipersiljalla. Suurustat liemen kevyesti. Siitä tulee tuhtia.
Katkarapukeitto thaimaalaiseen tapaan (varmaan tähänkin käy kana), vihannessekoitusta (pakaste), korianteria, curry-kookoskastike ja nuudeleita.
Tomaattinen kalakeitto, johon tulee vaikkapa vihreitä papuja, perunoita ja paksu makealla chilillä maustettu tomaattipohja.
Vierailija kirjoitti:
On niin last season nuo lihaliemet , yäks yäks yäks, jos niitä käyttää niin niin varovasti ettei maku lyö läpi miltään osin. Jotain yrttejä estämään tätä wt makuelämystä.
Fondikupit on ihan hyviä, tai pullotetut. En kyllä viitsi lihalientä itse keittää, vaikka kyllä teen itse kanaliemen ja kalaliemen ja pakastan..
Millä perusteella esimerkiksi lihakeitto ei ole niin "tuhti" kuin hernekeitto?