Hyvä suolainen piirakka?
Leipurit hoi, mikä viimeksi tekemäsi suolainen piirakka oli hitti? Linkkaa reseptiin! :)
Kommentit (19)
Lämminsavulohi-pinaattipiirakka
https://www.yhteishyva.fi/reseptit/lamminsavulohi-pinaattipiirakka/0444…
tai
feta-pinaattipiirakka.
http://hellajahoukutus.blogspot.fi/2011/08/feta-pinaattipiirakka.html
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/76576/Tomaatti-mozzarellapiirakka/
Tätä tein muutama päivä sitten ja oli kyllä superhyvää.
Vierailija kirjoitti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/8412/Kinkkupiirakka/
Tää on ainakin ihan sairaan hyvää :)
Mulla on kanssa kinkkupiirakka luottopiirakka. Omaani tulee täytteeksi kinkku, paprika, persilja, ranskankerma ja juustoraaste (+kananmuna ja mausteet). Mielestäni persilja antaa hyvän maun.
Suolainen pohja
Täyte:
Paista pannulla erilaisia sipuleita öljyssä (valkosipuli viimeiseksi, tulee kitkerää jos kärtsää), kuullotettujen sipuleiden päälle sokeria noin rkl. Pohjan päälle sipulit. Niiden päälle creme fraiche&kananmuna.
Välimerellinen kasvispiirakka
-sipulia
-oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja
-pinaattia (käytin hakattua pakastepinaattia, ehkä 4-5 kpl niitä pikkukuutioita)
-juustoraastetta
-pippuria, oreganoa, paprikajauhetta. Suolaakin voi laittaa, mutta itse en laittanut kun noi oliivit on aika suolaisia.
-3-4 munaa, tilkka maitoa
Itse tein eilen kanttarelli-pekoni-savuporotuorejuusto-piirakan, enää yksi pala jäljellä :)
Purjo-pekoni-piiraat ovat herkullisia! Ohjeita löytyy paljon.
Vähän erilainen: sipulia, sieniä, brie-juustoa, munamaitoa, pippuria, persiljaa. En olisi keksinyt ellen olisi joskus jossain tilaisuudessa päässyt maistamaan.
Vierailija kirjoitti:
Ripsi.
M
Parempi ilman ripsiä.
Vierailija kirjoitti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/8412/Kinkkupiirakka/
Tää on ainakin ihan sairaan hyvää :)
Tein tällä, ei tullut hyvä. :(
Ensin tein ohjeen määrillä, mutta taikina ei todellakaan riittänyt pellilliseen kuten ohjeessa lukee. Tein sitten lopulta 1,5 kertaisen taikinan.
Pidin pelkkää pohjaa uunissa ylimääräisen ajan, koska tuntui niin raa'alta ohjeen aikamäärällä.
Pidin täytettynä vielä ylimääräistä uunissa, mutta pohja on edelleen aivan raakka. Nyt ollut 20 min yli ohjeen uunissapitoajan ja vieläkin vaikuttaa raa'alta.
Voi perse. :( Kauankohan tuota uskaltaa pitää uunissa ettei täyte mene pilalle?
-ap
Perunamuusipussipohjaiset pohjat onnistuu aina paremmin kuin nuo voijauhosekoitukset.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/8412/Kinkkupiirakka/
Tää on ainakin ihan sairaan hyvää :)
Tein tällä, ei tullut hyvä. :(
Ensin tein ohjeen määrillä, mutta taikina ei todellakaan riittänyt pellilliseen kuten ohjeessa lukee. Tein sitten lopulta 1,5 kertaisen taikinan.
Pidin pelkkää pohjaa uunissa ylimääräisen ajan, koska tuntui niin raa'alta ohjeen aikamäärällä.
Pidin täytettynä vielä ylimääräistä uunissa, mutta pohja on edelleen aivan raakka. Nyt ollut 20 min yli ohjeen uunissapitoajan ja vieläkin vaikuttaa raa'alta.
Voi perse. :( Kauankohan tuota uskaltaa pitää uunissa ettei täyte mene pilalle?
-ap
Kokeile pelkkä alalämpö uuniin päälle jos vaan pohja on raaka.
http://www.kinuskikissa.fi/kinkkupiirakka/?hakusivu=1
Ihan perinteinen kinkkupiirakka on todella hyvä.. Kyseisellä ohjeella oon tehny muutamia kertoja..kehuja olen saanut ja onnistunut aina! :) kantsii kokeilla :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/8412/Kinkkupiirakka/
Tää on ainakin ihan sairaan hyvää :)
Tein tällä, ei tullut hyvä. :(
Ensin tein ohjeen määrillä, mutta taikina ei todellakaan riittänyt pellilliseen kuten ohjeessa lukee. Tein sitten lopulta 1,5 kertaisen taikinan.
Pidin pelkkää pohjaa uunissa ylimääräisen ajan, koska tuntui niin raa'alta ohjeen aikamäärällä.
Pidin täytettynä vielä ylimääräistä uunissa, mutta pohja on edelleen aivan raakka. Nyt ollut 20 min yli ohjeen uunissapitoajan ja vieläkin vaikuttaa raa'alta.
Voi perse. :( Kauankohan tuota uskaltaa pitää uunissa ettei täyte mene pilalle?
-ap
Voi ei onpa harmillista. Mulla on onnistunu toi piiras aina ihan täydellisesti. Kannattaa tosiaan laittaa pelkkä alalmpö siihen uuniin loppuajaks. Kyllä sitä sielä uunissa voi niin kauan pitää kun päällinen vaan kestää. Siis ettei pala :/
Ripottele pimpsaa merisuolaa, siinä sulle suolainen hyvä piir-akka!!!
*tirsk*
Oon selvästi lukenut liikaa Fingerporia kun ekana tuosta otsikosta tuli mieleen...😆
Jos et ole kokenut leipoja, niin pakastealtaasta löytyy myös valmiita taikinoita pohjaksi. Esim. rukiinen taikina on maukas.
Täytettä ei taida saada mitenkään epäonnistumaan, jos menee perinteisellä ranskankerma/kerma/muna + liha/kala/vihannes -tyylillä.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/8412/Kinkkupiirakka/
Tää on ainakin ihan sairaan hyvää :)