Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten valmistat couscoussin?

Vierailija
26.09.2016 |

Haluaisin vaihtelua ruokapöytään,mutta tenaville ei uppoa tekemäni couscous-ravintolassa syövät sitä.

Miten sinä valmistat cous-cousin?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjeen mukaan, eiköhän se riipu siitä minkä kanssa sitä syödään. Itse teen useimmiten taboullahia tai sekoitan erilaisiin salaatteihin. Mausta se kunnolla, jos pelkästään syötte.

Vierailija
2/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita veteen kasvisliemikuutio (tai osa, riippuen kuinka paljon teet). Maustaa couscousin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakettia ei ole tallella ja tällä kertaa sitä saisi maistaa myös vauva 9kk. Isommat tenavat irvistelevät sille vaikka paikallisessa turkkilaisessa raflassa vetävöt sitä naamaansa intopinkeenä. Viimeksi maustoin appelsiinimehulla,yäk.

Vierailija
4/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pakettia ei ole tallella ja tällä kertaa sitä saisi maistaa myös vauva 9kk. Isommat tenavat irvistelevät sille vaikka paikallisessa turkkilaisessa raflassa vetävöt sitä naamaansa intopinkeenä. Viimeksi maustoin appelsiinimehulla,yäk.

appelsiinimehulla? Melko erikoista... Laita nyt ensin suolaa ja sen jälkeen mistä itse tykkäät. Itse laitan juustokuminaa yleensä suolan lisäksi.

Vierailija
5/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei 9kk suolaa! Minä laitan curryä tai kuminaa.

Vierailija
6/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan veteen kiehumaan couscosit ja rusinat. Kun vesi on imeytynyt, lisään nokareen voita ja sekoitan. Rusinat korvaan välillä säilötyillä aurinkokuivatuilla tomaateilla, leikkelen saksilla pieniä slicejä ja nokareen voita. Ei muita mausteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan kanaliemikuution ja vähän kurkumaa antamaan väriä, sekä suolaa ja pienen nokareen voita. Sekotan siihen joskus kasviksia (esim pakaste), eli porkkanaa ja parsakaalia ja paprikaa jne. Todella hyvää 😁

Vierailija
8/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 dl vedenkeittimestä vettä, sekoitan erilaisia mausteita, riippuen mitä tarkoitusta varten tulee. Viimeksi tein tabbouleh salaattia varten, joten kuumaan veteen laitoin lorauksen rosmariiniöljyä, valkosipulin kynnen pilkottuna, neilikkaa hyppysellinen.. Sitten 3,5 dl couscousia, hyvä sekoitus. Lepääminen ja taas kunnon sekoitus, suola ja pippuri. Lähes pari desiä tuoretta pilkottua persiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän vedessä kasvisliemikuution ja hauduta sitten couscousin siinä. Lisään sitten oliivioljyä kun haarukalla käyn kypsä couscosin läpi. Yleenstä teen kyllä salaattia ja silloin joukkoon menee kuulotettua punasipulia ja paprikaa. Lisäksi paljon sitruunamehua ja aurinkokuivattua tomaattia. Oliiveja ja fetajuustoa.

Vierailija
10/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuullotan voissa kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia, paprikaa, kuullotuksen jälkeen sopiva määrä vettä , lihaliemikuutio ja kun vesi kiehuu couscous sekaan. Pieni sekoitus ja 5min jälkeen nam syötävää:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
26.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiehautan suolatun veden tai kasvisliemen ja kaadan sen ryynien päälle (en siis keitä couscousia enkä ole kuullutkaan että joku tekisi sen niin??). Sekoitan varovasti ja annan turvota kannen alla. Kun on valmis rapsutan irtonaiseksi haarukalla. Laitan jäähtyneen sekaan minttua, persiljaa, kurkkua, tomaattia, sitruunamehua, pippuria - mitä sattuu olemaan. Tykkään syödä kylmänä esim tsatsikin kanssa.

Vierailija
12/25 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos neuvoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmistin ensi kertaa eläissäni vihannesten kanssa, oli hyvää.

Vierailija
14/25 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Cousen riisiin ja keitän liedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuumennan veden,laitan "ryynit" sekoitan ja annan muhia,sitten öljyä,ei muuta,suhde on 1:1 eli samanverran vettä ja samanverran ryynejä 

Vierailija
16/25 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedättehän että jälkimmäinen cous sanaan couscous lisättiin vuonna 1997. 

Vierailija
17/25 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun tahdotte tehdä makean jälkiruoan, miten menettelette?  

Vierailija
18/25 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaadan ryynien päälle kasvislientä ja annan turvota muutaman minuutin. "Rikon" ryynit haarukalla irtonaisiksi.

Silppuan esim kurkkua, tomaattia, persiljaa ja minttua ja sekoitan jäähtyneen couscousin srkaan. Onko tuo nyt sitten taboulehia vai mitä mutta hyvää kuitenkin

Vierailija
19/25 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiehautan suolatun veden tai kasvisliemen ja kaadan sen ryynien päälle (en siis keitä couscousia enkä ole kuullutkaan että joku tekisi sen niin??). Sekoitan varovasti ja annan turvota kannen alla. Kun on valmis rapsutan irtonaiseksi haarukalla. Laitan jäähtyneen sekaan minttua, persiljaa, kurkkua, tomaattia, sitruunamehua, pippuria - mitä sattuu olemaan. Tykkään syödä kylmänä esim tsatsikin kanssa.

On helmicouscousta jota keitetään. Se on oikeastaan ihan hyvää, tuota korppujauhoa en ole oppinut syömään.

Vierailija
20/25 |
18.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri tein niin, että paistoin ensin normaalisti öljyssä ja mausteissa sipulia, paprikaa, kirsikkatomaatteja herkkusieniä. Sitten lisäsin couscousin kasaksi keskelle ja kaadoin päälle keitettyä vettä. Sekoitin kaikki ja lisäsin vähän kookosmaitoa, fetaa ja oliiveja, sitruunamehua. Tuli hyvää!