Miksi syöt lihaa?
Kommentit (26)
Koska metsästän ja on mahtavaa syödä itse hankkimansa saalis.
Syön, koska se on hyvää. Tosin paljon vähemmän sitä punaista lihaa, kuin kanaa tai kalaa. Suoli toimii nopeammin :)
Spaghetti kastikkeeseen vain kuuluu liha,mutta soijarouhepihvit on kyllä myös hyviä.
Kuolen jos en syö ruokaa. Liha on herkullista, halpaa, ravitsevaa ja sitä on helposti saatavissa, Kokeile sinäkin ;-)
se on hyvää, kiitos muistutuksesta pitää ottaa sf pihvit sulamaan illaksi, poimin jo suppikset kastikkeeseen
Syön myös paljon kasviksia ehkä ymmärrä ihmisiä jotka syövät alyttömästi lihaa eikä koskaan kasvisruokia
Itse jätin lihan ja kalan kokonaan pois ruokavaliosta. Olen tyytyväinen päätökseeni, ja edullistaa! -ap
Elämä ilman lihaa ei ehkä ole pitempi, mutta tuntuu pitemmältä.
Vierailija kirjoitti:
se on hyvää, kiitos muistutuksesta pitää ottaa sf pihvit sulamaan illaksi, poimin jo suppikset kastikkeeseen
Syön myös paljon kasviksia ehkä ymmärrä ihmisiä jotka syövät alyttömästi lihaa eikä koskaan kasvisruokia
Samoin, minulla tosin on jääkaapissa marinoimatonta broileria. Pitääkin miettiä marinadi ja ruskistaa. Sitten pohdin teenkö siitä lämpimän salaatin vai uunivuokaa.
Vaikka olen lihansyöjä niin huomasin, että elokuussa taisin kahtena päivänä syödä lihaa, kun kasvikset olivat parhaimmillaan ja edullisia. Noudatin lähes koko kuukauden lakto-ovovegetaristista ruokavaliota
Koska vanhempani tarjosivat sitä lapsuudessani ja totuin hyvään ruokaan
En ole nähnyt sitä tarpeelliseksi lopettaa, vaikka syömme kyllä melko kasvispainotteista ruokaa.
Hyvän kasvisruoan tekeminen on vaikeampaa kuin hyvän liharuoan. Teen kyllä mielelläni uusia kasvisruokia, mutta hyviä ja helppoja reseptejä on aika vaikea löytää, kun suurin osa reseptien ruuista on sellaista "korviketason" ruokaa, mitä idealistikasvissyöjät hehkuttavat vain tsempatakseen kaltaisiaan. Oikeasti hyvien reseptien löytäminen näiden seasta on todella vaikeaa.
Joskus tekee ravintolassa mieli sisäfilepihviä...on vain niin hyvää, kun on hyvin tehty. En keksi muuta ruokaa, jota en osaisi itsekin tehdä, joten kuuluu juhlaan.
Kyläillessä syön myös liharuokia. Ajattelen, että se (eettinen) valinta ei ole itse tekemäni, enkä tahdo antaa erikoisruokalistoja kyläpaikoille vaan arvostaa heidän tekemäänsä ateriaa.
Muutoin en syö lihaa, en myöskään valmista liharuokia.
Vierailija kirjoitti:
Itse jätin lihan ja kalan kokonaan pois ruokavaliosta. Olen tyytyväinen päätökseeni, ja edullistaa! -ap
Tämä on varmasti ihan hyväkin päätös. Mitkä on sun suosikkikasvisruokia ja olisiko vinkkejä vähän juhlavimpiin kasvisruokiin. Meillä on illalliskutsut ja yksi vierailijoista ei syö mitään eläinkunnan tuotteita. Hän on kyllä valmis tuomaan omat ruua, mutta mielelläni hänelle jotain valmistaisin.
Proteiinin takia, koska pelkästä kasvisruoasta jää nälkä. Odotan, että näitä lihan korvikkeita, kuten nyhtökauraa alkaa saada lähikaupasta. Korvaan lihan sitten sillä.
Koska liha on hyvää ja siitä lähtee nälkä, toisin kuin kasvisruoista, jotka ovat niin pahan makuisia, ettei niitä pysty syömään.
Olen aina syönyt ja tulen syömäänkin. Erilaisista lihoista saa ihania monipuolisia ruokia. Esimekiksi joku broitsun sisäfile on ihan ykkösruoka perheessämme. Eri tavoin maustamalla ja valmistamalla siitä tulee lastenkin mielestä herkkua, toinen lasten kestosuosikki on tietenkin jauheliha. Meillä ei ole ikinä kotiin edes ostettu mitään soijarouheita tai vastaavia, en ole tainnut sellaisia edes maistaa. Kauden kasviksia ja vihanneksia käytämme paljon, pakastimessa on litrakaupalla tämän vuoden marjoja ja perunat tulevat vielä omasta pellosta. Tämä on meidän tapamme ja se toimii.
Koska minulla on kanoja, lampaita ja kesäpossuja ja koska mies metsästää. Tyhmää olisi jättää hyödyntämättä kukkopojat, huonot munijat ja sukurutsakaritsat. Sikoja ei olis pakko ottaa joka kevät, mutta koska halutaan itse kasvatettua joulukinkkua, niin siksi niitä aina joka kevät kaksi possua otetaan syöttilääksi. Meneepähän ruoantähteet hyötykäyttöön ja on muuten siassa tuuman kerros läskiä. :D
Mä olen miettinyt usein sitä, että miksi ihmiset ei kiinnitä enempää huomiota siihen, millaista (miten tuotettua) lihaa syövät. Esim. hirvenliha on niin luonnollisesti tuotettua kuin olla voi. Mutta miksi myös eläinrakkaat ihmiset pystyvät syömään mitä vaan lihaa, luulisi että suurin osa nimenomaan vaatisi luomutilojen lihaa, luomu/vapaan lehmän maitoa, luomumunia jne. Tai siis en ymmärrä, miten lapsiperheessä voidaan nauttia iloisesti lettuja, mikäli näitä ei oo tehty luomumunista ja luomumaidosta. Kuiteski samat ihmiset voi sitten kauhistella, miten kamala sikala/teurastusdokumentti taas tuli telkusta.
Liharuoat, erityisesti pataruoat näin syksyllä ovat lemppareitani. Tänään tosin brassihärkää kantarellikastikkeella. Voi kun pääsisi jo syömään.
Koska se on hyvää ja ravitsevaa.