Hei odottajat! Mitä olette leiponeet pakastimeen valmiiksi?
Ottaisin mielelläni vastaan muutaman vinkin että mitä olisi hyvä leipoa pakastimeen valmiiksi vieraitakin ajatellen, mitkä ovat teidän suosikkinne? Jos viitsitte vielä laittaa ohjeenkin niin oisin toooooosi kiitollinen =)
Kommentit (10)
pakastinta täytetään enemmän ruualla. Viimeksi nimittäin leivoin kauheesti varastoon, mutten ruokaa tehnyt, joten ekat viikot kotiutumisesta napsin aina pakkasesta suklaaleivoksia ja pullia, kun en ruokaa jaksanut tehdä. Eikä muuten pudonnut painokaan, vaikka täysimetin 6kk!
Mut vierasvaraksi meillä yleensä on aina pakkasessa pipareita (viipalepikkuleivät suosikkeja), pullaa ja piirakkapohjia sekä suolaiselle, että makealle täytteelle. Monesti myös mokkapaloja tai suklaaleivoksia on säilössä:)
Noita piirakkapohjia suosin, kun niitä ei voi ite napostella pois ja vieraatkin tykkää, kun saavat uunituoretta piirakkaa. Täytteiden sekoittamiseenhan ei kauaa mene ja kun pohjat on jo esipaistettu ennen pakastamista, niin ei uunissakaan tarvi kauaa pitää.
minäkin yritin etsiä noiden viipalepikkuleipien ohjetta mutta en löytänyt. Ovatko ne sellaisia tummia tooooosi hyviä pipareita mitkä leikataan hieman viistoon uunista tultua? Säilyvätkö hyvin pakastimessa? Ja ennen kaikkea, saanko ohjeen =)
itse ajattelin myös enemmän tuota ruokapuolta, kun ei jaksa/kerkeä ajatella kokkaamista pienen tissiriippuvaisen kanssa.
Ajattelin tehdä mm. jauheliha-papukeittoa, lasagnea ja vaikkapa joitain pihvejä valmiiksi pakkaseen, ainakin eka viikon varalle. Myös valmisruokia voi ostaa, mutta tykkään enemmän kotiruoasta. JA sit pizzakuljetuksen numerot muistiin, niin saa äkkiä tilattua ruokaa kotiin jos haluttaa!!! Ja sit tietenkin kaappien perusainekset kannattaa tarkistaa, että on riisiä, makaroonia, perunoita, sipuleita, ehkä säilykepurkkiruokia, jauhoa, suolaa... :)
Leipoisin mokkapaloja, pullaa, Hanna-tätin kakkuja tms. pikkuleipiä, tai ostaisin melkein valmiita pakastepullia tai viinereitä. Sit voi varata myös keksipaketteja kaappiin, mutta ne herkästi katoaa ennen vieraiden tuloa... Aika vaatimattomina siis pitäisin nuo tarjoilupuolet, sillä sitä ei todellakaan jaksa mitään pitoja järjestä vastasyntyneen kanssa. Osta myös kertakäyttökuppeja ja lautasia...tiskit, vaikka olisi konekkin, on vaan one more thing to do eli yksi lisä sinne miljoonan asian listaan, ja meillä ei vieraat tarjoutuneet tiskaamaan vaikka mielellään söivät ja joivat tuntikausia. Ainoastaan yksi pari kk sitten itse lapsen saanut ystävä ymmärsi auttaa tiskauksessa kylästellessään (meillä ei oo konetta).
korvapuusteja, marja tai raparperipiirakkaa, ostin valmis piirakkapohjia, samaten ostin pari pussillista raakapakastettuja karjalanpiirakoita! Ja leivoin muutaman täytekakkupohjankin pakkaseen. Pidän kovasti leipomisesta jo ihan ammattinikin takia, joten ei tuota tuskaa leipoa jotain valmiiksi ja pakkasessahan ne säilyy.
Muutama vanhempi vieras toi vauvaa katsoessaan " rotinoita" , mikä oli muuten tosi hyvä idea, kun mennään vauvaperhettä katsomaan.
Kerran kun menin ystävän vauvaa katsomaan, tein rotina-korin, jonka täytin itse tehdyillä pullilla ja sämpylöillä sekä vielä mokkapaloja. Kiittivät kovasti, kun eivät olleet itse jaksaneet mitään leipoa. =) Sitten vain kahvit keittivät ja kori pöytään ;D
Laitan vielä muutaman tosi nopean ja helpon ohjeen...
200 G MARGARIINIA
4 DL SOKERIA
4 DL VEHNÄJAUHOJA
2 TL LEIVINJAUHETTA
2 TL VANOLJASOKERIA
4 KANANMUNAA
4-5 DL MARJOJA
sulata margariini, sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja vehnäjauhot keskenään. Kaada joukkoon sulatettu rasva, sokeri ja kananmunat.
Sekoita, taikinaa ei tarvitse vatkata.
Kaada taikina vuokaan (halkaisija n. 20-30cm.)
Ripottele sulatetut marjat päälle. Ne uppoavat paistamisen aikana taikinaan.
Paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Halutessa voi ripotella päälle tomusokeria.
200 G VOITA
2,5 DL SOKERIA
3 RKL SIIRAPPIA
1 MUNAN KELTUAINEN
5 DL VEHNÄJAUHOJA
2 TL SOODAA
3 TL VANILJASOKERIA
vaahdota voi, sokeri, siirappi ja keltuainen keskenään.
sekoita vehnäjauhojen joukkoon sooda ja vaniljasokeri, lisää jauhoseos vaahtoon ja sekoita.
Leivo halkaisijaltaan 2 cm tankoja.
Paista tangot 200 asteisessa uunissa.
Viipaloi tangot heti uunista otettaessa!!
p.s tämä on mummini peruja ja ohjeessa ei mainittu aikaa, kauanko on uunissa, mutta kannattaa seurata mitä uunissa tapahtuu. Veikkaisin että kuitenkin sen 15 minuuttia olisi ainakin....
200 G VOITA
2 DL KUOHUKERMAA
3 DL SOKERIA
2 TL LEIVINJAUHETTA
5,5 DL VEHNÄJAUHOJA
3 DL PERUNAJAUHOJA
Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita voisulaan kerma ja sokeri sekä keskenään sekoitetut jauhot, joihin on leivinjauhe lisätty.
Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa sitä.
Pyörittele taikinasta n.70 pientä pyöreää palloa ja nosta ne pellille.
Paista 200 asteessa n.10 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita.
viipalepikkuleivät on just niitä lämpimänä leikattavia. Tiitiainen sulle tossa jo ohjeen laittokin, mun ohjeessa on sen verran eroa, että sokeria 3dl ja siirappia 2rkl, mut makuasioita.
säilyvät oikein hyvin pakkasessa. Säilyvät varmaan melko pitkään ihan huoneen lämmössäkin rasiassa, mut ite tykkään pakastaa.
ajattelin kyllä kaiken varalle ostaa jotain kotiuunin valmispaistoviinereitä valmiiksi. Niille, ketkä tukkivat vauva-ajan kaahelluksessa kotiimme, aion sanoa että tuovat pullat mukanaan jos niitä haluavat. Jos jotain pakasteeseen viime kerrasta viisastuneena laitan, niin valmisannoksia makaroonilaatikkoa, kastikkeita, yms. itseäni ja esikoista varten, ettei tarvitse nälkään kuolla miestä töistä odotellessa.
Eikkuli 35+3