Miksi omenapiirakan omenat jää raaoiksi?
Pari kertaa nyt jo käynyt niin, että omenapiirakkaa leipoessa omenat on jääneet ihan rapeiksi, vaikka olen tehnyt piirakan aivan ohjeen mukaan ja leikannut omenat hyvin ohuiksi. Eri reseptejä kokeiltu samalla tuloksella. Muu piirakka kypsyy hyvin, mutta omenat ei, vaikka paistaisin niin pitkään että taikina alkaa jo kärtsätä. Onko kellään muulla samaa ongelmaa tai ideaa siitä, mikä menee pieleen? Kaikki vinkit tervetulleita!
Kommentit (9)
Kiitos ideasta! Onko mitään ehdotusta, mikä lajike olisi sopiva? Pariakin eri lajiketta olen kokeillut, mutta lopputulos on aina aika samanlainen :(
ap
Leikkaa seuraavan kerran omenat, mausta ja pidä 5min mikrossa enne piirakan päälle laittamista.
Ei lainkaan tota ongelmaa, poimin omenat piirakoihin ja uuniomeniin omasta puutarhasta. Vaatimattoman näkösiä luomuja, mutta kyllä onnistuu!
Ap, onko käyttämäsi omenat kotimaisia. Kaupan omenat joskus kovia, pitää säilyä hyvinä pitkään huoneenlämmössä...
On ihan yleinen ongelma omenapiirakoissa. Vanhan kansan konsti tuohon ongelmaan on sulattaa 200 grammaa voita, johon lisätään kolme ruokalusikallista etikkaa ja kaadetaan seos uunista otetun omenapiirakan päälle. Tämän jälkeen laitetaan uuniin jälkilämmölle (n. 100 astetta) pieneksi hetkeksi, minkä jälkeen omenat ovat silkinpehmeitä. Voi kuulostaa erikoiselta, mutta toimii piirakkaan kuin piirakkaan ja joka kerta, vaikka olisi kuinka kovaa omenalajiketta.
Kiitos kaikille vinkeistä! Olen kokeillut joskus kaupasta ostetuilla kotimaisillakin omenoilla (ei ole omaa omenatarhaa), mutta nekin oli kyllä aika kovia. Ehkä pitää ens kerralla kokeilla sitä esikypsytystä, ja jos sekään ei toimi, niin etikkaa kehiin sitten, vaikka aika hurjalta kyllä kuulostaa... :D
ap
Omenathan on piirakassa just parhaita kun ne on vähän rapsakoita.
Omenat ovat kovaa ja huonosti pehmenevää lajiketta. Kokeile toista omenalaatua, jotkut taas menevät paistaessa melkein soseeksi.