Mitä Välimeren maissa ihmiset syövät eväinään?
Siis töissä, joissa ei voi alkaa kokkailemaan kesken päivän, eikä ole mahdollista lähteä kotiin syömään siestan aikana?
Kommentit (26)
Hyvin monet kayvat lounaspaikoissa. Hinnathan ovat taalla todella edullisia ainakin Suomeen verrattuina.
Tämä mietityttää, sillä haluaisin noudattaa välimerellistä ruokavaliota ja syödä puhtaista, tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Töistä en voi lähteä lounasaikaan pois, eli pitäisi olla jokin helppo ja terveellinen eväs. Salaatti on tietysti helppo vaihtoehto, mutta ei sekään tuoreena kovin montaa tuntia pysy.
OT, kuka kokkailee työpäivän aikana?
Jugurttia, hedelmiä, kasviksia, leipää, wrappeja, ghnoccheja
Ne menee lounaalle ravintolaan. Ei kenelläkään ole eväitä mukana,
Vierailija kirjoitti:
OT, kuka kokkailee työpäivän aikana?
Sellainen ihminen, jolla on mahdollisuus pitää ruokatunti.
Tai vaikka pph.
Italiassa työeväskulttuuri oli aika köyhää, kaikki menivät joko kotiin tai ravintolaan lounaalle. Joskus näin joillakin voileipiä, mutta useimmiten voileipälounaskin ostettiin kahvilasta. Leipomoista saa myös palapizzaa ja muita suolaisiakin leivonnaisia pitkin päivää, ja noita on joka kadunkulmassa.
Eli harva kantoi mitään kotoa duunipaikalle.
Aivan sama mitä ne syö, kun ne eivät vaan syö sitä LIIKAA.
Tramezzineja tms. pikkusuolaista. Ei ainakaan proteiinirahkoja av-mamman tapaan.
Olin Italiassa vaihdossa, siellä koulussa syötiin keksejä tai suklaata, mua pidettiin outona jos tein eväsleivän tai otin hedelmiä, kotiin mentiin sitten myöhäiselle lounaalle. Mulle vielä selitettiin, että mun _pitää_ ostaa niitä keksejä evääksi. :D Kyse on oikeasti vain annoskoista ja ainakin itselläni säännöllinen herkku estää pahan makeanhimon tulemisen.
Lounaalle mennään pääsääntöisesti kotiin. Meillä oli niin, että töissä oltiin 9-13 ja 15-19. välillä käytiin kotona lounaalla ja lepäämässä ja illalla mentiin usein ravintolaan syömään kello 20-21. Klo 22 olivat kaikki vielä ulkona.
Eilisiä jämiä ihan kuin täällä Pohjoismaissakin. Usein kasvissosekeittoa raejuuston tapaisen jutun kera. Eilistä leipää ei sentään hyi olkoon raahata kotoa, vaan käydään kulman takaa ostamassa, juustot ja kinkut samalla senhetkisen tarpeen mukaan siivutettuna.
Vierailija kirjoitti:
Tämä mietityttää, sillä haluaisin noudattaa välimerellistä ruokavaliota ja syödä puhtaista, tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Töistä en voi lähteä lounasaikaan pois, eli pitäisi olla jokin helppo ja terveellinen eväs. Salaatti on tietysti helppo vaihtoehto, mutta ei sekään tuoreena kovin montaa tuntia pysy.
No meinaatko, että välimeren alueella käydään lounaan aluksi puutarhassa noukkimassa? Sun pitäis vähän höllätä käsitystäsi siitä, mikä on tuoretta.
Tuttuni syö esim. täytetyn leivän ja pienen sipsipussin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä mietityttää, sillä haluaisin noudattaa välimerellistä ruokavaliota ja syödä puhtaista, tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Töistä en voi lähteä lounasaikaan pois, eli pitäisi olla jokin helppo ja terveellinen eväs. Salaatti on tietysti helppo vaihtoehto, mutta ei sekään tuoreena kovin montaa tuntia pysy.
No meinaatko, että välimeren alueella käydään lounaan aluksi puutarhassa noukkimassa? Sun pitäis vähän höllätä käsitystäsi siitä, mikä on tuoretta.
En meinaa. Vaan tiedän, että esim. Kauhistelevat täkäläisiä lounassalaatteja, jotka on pilkottu valmiiksi jo tuntikausia ennen ruokailua.
Täällä Ranskassa lähdetään lounastauolle ulos syömään ellei työpaikalla ole omaa ruokalaa. Ihmiset hakevat kaupasta esim. valmiin salaatin, täytetyn leivän yms. Usein näen ihmisiä lounastauolla puistossa syömässä. Harvoin ihmiset ottavat kotoa evästä, koska usein työpaikalla ei ole edes kunnon taukotiloja kuten Suomessa.
Pähkinöitä, hedelmiä?