Miksi marenki jää pinnalta tahmeaksi?
Marengit onnstui muuten hyvin; pinta rapea ja sisälmys sitkeää, mutta pinta jäi kuitenkin tahmeaksi.
"Paistoin" niitä kaksi tuntia 80 asteessa, jonka jälkeen laskin lämmön 50 ja annoin olla tunnin, kunnes sammutin uunin ja jätin marengit vielä hetkeksi uuniin luukun ollessa raollaan.
Maku ja koostumus olivat siis oikein hyviä, mutta jäin miettimään, mistä pinnan tahmeus johtuu...
Olisiko täällä joku leipuriasiantuntija joka osaisi valaista asiaa? :)
Kommentit (4)
Lisäsit liian nopeasti sokerin ja et vatkannut tarpeeksi kauan että ehtii kokonaan sekoittaa ja liueta
Vierailija kirjoitti:
Lisäsit liian nopeasti sokerin ja et vatkannut tarpeeksi kauan että ehtii kokonaan sekoittaa ja liueta
Okeei! Sokerin kyllä lisäsin pienissä erissä, ja ko ekin surrasi siinä hyvän aika...
Mutta kiitos, ensi kerralla lisään sokerit vielä hitaammin ja vaahdotan pidempään 😊
-AP
Nyt on ilmankosteus niin korkea, että sekin vaikuttaa.
Heiiiii!