Hei!

Olen 24v nainen, perusterve ja kerran synnyttänyt (3v sitten) ja käytän minipillereitä. Sattumalta verikokeessa havaittiin hcg-arvon olevan 3.1 IU, ja raskauden mahdollisuus suljettu virtsatestillä pois muutama päivä verikokeen jälkeen. Mistä arvon lievä kohoaminen voisi johtua, kun raskauden mahdollisuus minipillereiden ja selkäsärkyihin syötyjen tulehduskipulääkkeiden takia on pieni? Ja jos syynä kuitenkin raskaus (kemiallinen tai keskeytynyt?), uskallanko enää luottaa pillereiden tehoon?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (4)

Hei,

riippuen laboratorion määrittämistä viitearvoista normaali hcg määrä veressä on alle 2-5IU. 3,1IU olisi siis tällä perusteella vielä viitearvoissa. Terveessä raskaudessa määrän tulisi olla yli 30IU. 

Yleisimmät minipillerit eivät ehkäise ovulaatiota vaan sitkistävät kohdunkaulan limaa niin, että siittiöiden on vaikea läpäistä sitä. Kemiallinen raskaus on siis mahdollinen minipillereitä käytettäessä, jos yksikin siittiö pääsee kohtuun. Koska ehkäisytehon periaate on tällainen, minipillerit tulee ottaa joka päivä samaan aikaan. Jo muutaman tunnin heitto ottoajassa heikentää ehkäisytehoa.

Jos otat pillerin myöhässä tai se unohtuu, on syytä käyttää kondomia lisäehkäisynä viikon ajan. Jos käytät minipillereitä tarkasti ohjeen mukaan, on ehkäisteho hyvä. 

Markkinoilla on minipillerimerkki, joka estää myös ovulaation. Jos olosi on jatkuvasti epävarma ehkäisyntehon suhteen, voit pyytää lääkäriäsi määräämään sinulle tätä minipillerimerkkiä.

t. Mia, terveydenhoitaja

Vierailija

Käytössä on Desogestrel Sandoz, jonka pitäisi käsitykseni mukaan nimenomaan estää ovulaatio. Ilmeisesti näin ei ole kuitenkaan käynyt, tai sitten hcg-arvo johtunee jostain muusta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
___Käyttäjä2130

Tänään lisäksi tuntunut vasemmalla alavatsassa, n. munasarjan kohdalla omituista nykimistä, lisäksi alavatsalla kuukautiskipuja muistuttavaa vihlontaa ajoittain. Kiertoni on pillereiden takia pitkä ja epäsäännöllinen, joten seuraavien kuukautisten alkamisajankohtaa en osaa ennustaa. Edellisistä nyt reilu 4vko, 2vko kohdalla tosin pientä tiputtelua. Kysta, kohdunulkoinen, ilmaa, lihaskramppi vaiko sittenkin raskaana? Vaiko vain neuroottinen :D

Hei,

on todella vaikeaa sanoa, mistä nipistelyt johtuvat. Kuten itsekin sanoit, vaihtoehtoja on monia. Pääasia on kuitenkin, että voit hyvin ja lääkäri on varmistanut tilanteesi.

Sinulla on yhdistelmäpillereitä muistuttava minipilleri käytössä, joten ehkäisyteho on parempi kuin perinteisissä minipillereissä (ottaen huomioon, että pillerin ottamisessa on vain muutaman tunnin liikkumavara). Voit siis huoletta luottaa käyttämiesi pillereiden ehkäisytehoon. Jos asia kuitenkin epäilyttää, ota se puheeksi lääkärisi kanssa.

t. Mia, terveydenhoitaja

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla