Hoitaja

Aina silloin tällöin saamme lukea uutisista kuinka nuori ihminen on kadonnut ja huolestuneet omaiset ja poliisi etsivät milloin mistäkin. Usein kadonnut nuori löytyy kuolleena joko oman käden tai oudon tapaturman kautta.

Työni puolesta tiedän, että valitettavan moni tapaus selittyy mietojen huumeiden käytöllä. Patologiassa kun uhrilta otetaan aina myös verinäyte, josta huumeiden käyttö paljastuu. Tämä on usein omaisille kova paikka, koska uhrin huumeiden käyttö tulee heille yllätyksenä. Kukaan ei olisi kuvitellut, että nuori ylioppilas tai säntillinen uraa tekevä nuori olisi sortunut huumeisiin.

Mietokin huume saa käyttäjän irtoamaan todellisuudesta ja hakeutumaan vaarallisiin paikkoihin tai "vetten päälle" niin kuin hukkuneista huumeidenkäyttäjistä sanotaan. Jo miedot huumeet jättävät käyttäjäänsä pysyvät jäljet. Käyttäjä voi käytön jälkeen kokea voimakkaan itsensä surmaamisen tarpeen ja hakeutua johonkin rauhalliseen paikkaan esim. hirttämään itsensä.

Sen verran olen työni puolesta nähnyt huumeiden käytön ikäviä seurauksia, että en todellakaan kannata huumeiden laillistamista! Sanokaa tekin EI huumeille.

  • ylös 1
  • alas 9

Kommentit (1)

Vierailija

Pienempi tuska sitten lienee sammua hankeen, tai törttöillä liikenteen seassa viinan voimalla. Ei järkytä omaisia niin paljoa kuin miedot huumeet. Tai tipahtaa laiturilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla