Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vauvaa varten. Missä tummassa leivässä olisi mahdollisimman vähän suolaa ja sokeria? Teen tässä kauppalistaa enkä jaksaisi kaupassa ruveta tutkimaan. Jos siis joku tietäisi valmiiksi jonkun hyvän :)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Vierailija

Ruisleipä on hiilihydraattia eli sokeria. Missään niissä ei ole vähän sokeria, koska ne ovat juurikin sitä sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Korjaus: LISÄTTYÄ sokeria. Noniin nyt pitäisi varmaan olla selvä pilkunviilaajillekin :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Real taisi olla vähäsuolainen

Hei tää olikin hyvä ja maistuu itsellekin :) Kiitos!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ruisleipä on hiilihydraattia eli sokeria. Missään niissä ei ole vähän sokeria, koska ne ovat juurikin sitä sokeria.

Hiilihydraatti ei ole pelkkää sokeria.

Vierailija

Joihinkin leipiin lisätään hieman sokeria hiivan ravinnoksi. Valmiissa leivässä sitä sokeria ei siis enää ole. Eri asia ovat sitten ruotsalaiset leivät, joissa lisätyn sokerin määrä on suurempi eikä hiiva sitä jaksa kaikkea "syödä". Kun katselee ruotsalaisia leipäreseptejä, niin niissä on usein sekä sokeria että siirappia. Ja sikäläiset asiantuntijat väittävät ihan tosissaan, ettei hiiva toimi ilman sokeria. Täyttä puppua. Meillä kotona äiti leipoi kaiken ruokaleivän itse, siis ruisleivän sekä ohrasekaleivän eikä kumpaankaan taikinaan laitettu sokeria. Sen sijaan molemmat tehtiin yleensä juureen, ruisleipä tietysti, mutta ohrasekaleipäkin usein. Tulipa maukasta.

Kannattaa muuten katsella pienempien leipomoiden tuotteita. Niistä löytyy usein positiivisia yllätyksiä ja makuelämyksiä. Teollinen ruispala maistuu aina samalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla