Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Viimeisen puolen vuoden ajan ollut oireina alapäässä muun muassa:

- Kuivat limakalvot ja kostumisen ongelmat seksissä

- Toisinaan seksi sattuu liukkarinkin kanssa kun penis osuu emättimen pohjaan ja myöhemmin yhdynnän jälkeen voi tulla hieman verta

- Joko syy tai seuraus, en ole varma kumpi on ollut ensin, mutta ylläoleviin liittyvä totaalinen seksuaalinen haluttomuus. Alkaa olla jo kohtalainen ongelma parisuhteessa näin 6kk jälkeen.

- Alapää on ulkopuolelta toisinaan vähän ärtyneen oloinen, sellainen kihelmöivä tunne. Ei mikään kovin voimakas eikä kutiseva, mutta hieman ärsyttävä. Olen kokeillut silloin laittaa Ceridalia tai häpyhuulten alueelle tarkoitettua rauhoittavaa voidetta, ja luonnonjugurttia. Auttaa oireisiin, mutta tulevat aina pian takaisin uudestaan.

- Nykyisin suihkussa pesulla ollessa on alkanut tuntua häpyhuulten välissä sellaista paksua, paakkuuntuvaa, ikään kuin rahkamaista valkoista töhnää jota jää runsaasti kynnen alle raaputettaessa. Kuulostaa ällöttävältä, tiedän, ja mietin onko tämä jotain hiivaa tms? Itselläni ei ole koskaan ollut hiivaa diagnosoituna aiemmin, niin en välttämättä tunnista oireita itselläni.

Viime syksynä kokeilin hetken aikaa estrogeenivoidetta alapään limakalvoille. Se tuntui heti helpottavan kuivuuteen ja seksihaluihin, mutta tuntui vaikuttavan voimakkaasti mielialoihini. Kokeilu jäi siis vain siihen yhteen pakkaukseen. Sen jälkeen oireet ovat tuntuneet pahentuneen voimakkaasti. Jos ei ole hiivaa, voisiko olla joku hormonien epätasapaino? Kävin gynekologilla ja vieläpä yksityisellä selvittämässä, mutta hän ei havainnut mitään sisätutkimuksessa ja sanoi limakalvojen olevan hyvässä kunnossa ja terveen näköiset. Onko kellään vastaavia kokemuksia ja auttavia neuvoja tilanteeseen? En ymmärrä, mitä alapäässäni tapahtuu.

Kommentit (10)

Vierailija

Kuulostaa minusta ihan vaan klassisilta limakalvojen kuivuusvaivoilta. Itselleni on alkanut 40 vuoden jälkeen tulla tuollaista. Niihin auttaa ne estrogeenia sisältävät emätinpuikot tai voiteet hyvin. Mutta harmi jos sulla jopa paikallinen estrogeenihoito vaikuttaa mielialoihin - ei kyllä pitäisi...

Voit toki tehdä itsekin sellaisen testin hiivan tai bakteerivaginoosin suhteen. Apteekista saa ilman reseptiä Canestest kotitestin, joka kertoo onko hiivaa tai bakteeriepätasapainoa tai -tulehdusta. Molempiin myös hoitoja saa ilman reseptiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Käytätkö e-pillereitä tmv.? Ne saattavat aiheuttaa.

Itse sain omega-7 -kapseleista ( http://www.valioravinto.fi/omega7-tyrnioljykapseli/ ) apua kuiviin limakalvoihin. Aika hintavia, mutta voit kokeilla.

Voithan vielä käydä uudestaan lääkärillä ja ottaa näytteen, ettei kyse ole hiivasta tai muusta tulehduksesta.

Ethän käytä mitään hajustettuja pesuaineita? Pese ainakin alusvaatteet hajusteettomilla (allergiaystävällisillä) pesuaineilla ja käytä lisähuuhteluita koneessa. Huuhteluaineita ei lainkaan.

Vierailija

3 lisää:

Apteekeissa myydään lisäksi kosteuttavia emätinpuikkoja, joissa ei hormoneja (nekin aika kalliita vain). Niitäkin voi kokeilla kuivuuteen.

Vierailija

En ostaisi tuota "uutta" canestest kotitestiä, luin kommentteja, että on ihan paskaa.

Muuten oireet kuulostavat kuivuudelta, mutta jos on kokkareista vaaleaa, niin silloin hiiva? Eikös ensimmäinen hiiva pitäisi käydä ihan lääkärillä toteamassa ja jatkossa osaa tunnistaa ja hoitaa sen itse?

Olen myös kärsinyt kuivuudesta  heti muutaman tulehduksen ja niiden hoidon (vahvat antibiootit) jälkeen. Niin inhottavaa. Tuntuu, että koko alapää "pilalla" lopullisesti, mutta kai se tästä.. Tuli myös äskettäin verta ensimmäistä kertaa ikinä yhdynnän jälkeen. Oletteko kokeilleet muut vagisania tai multi-gyniä? Jälkimmäistä sain näytteinä apteekista, pitää ostaa lisää ja myös tuota vagisania, kaikki avut käyttöön. :( Jugurttia käytän myös.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En ostaisi tuota "uutta" canestest kotitestiä, luin kommentteja, että on ihan paskaa.

Kliinisissä tutkimuksissa kuitenkin todettu noin 90% tarkkuus, joten ei se ihan paskaa ole, ja minusta paikallaan juuri tällaisissa tapauksissa joissa ei ole vakavia, välitöntä hoitoa vaativia oireita niin että edes virhediagnoosi ei olisi vakava asia.

Vierailija

Hiiva ja sen aiheuttamia ongelmia.
Kakkoskohta tosin ei välttämättä, voi olla ihan kyllä ovulaationkin aikaan olevaa kipuilua. Itsellä myös silloin kohdunnipukka hellempänä ja voi tulla kipuja ja vähän verta.

Käy joko lääkärissä hakemassa diagnoosi ja lääkkeet tai vaihtoehtoisesti joko apteekista hakemassa VOIDE, koska sun mies pitää myös hoitaa. Miehellä hiiva saattaa olla oireettomana, mutta joka kerta kun teillä on seksiä niin se tartuttaa sut siihen uudelleen eli kierre valmis.

Too old let go

Kehon tapa viestiä naiselle, että on aika jättää yhdynnät nuoremmille. Siinä kolmenkympin korvilla yleensä alkaa ilmetä.

Vierailija

Voiko hiiva tosiaan oireilla useita kuukausia lievästi, eikä häviä itsekseen ilman lääkehoitoa? Olen käsittänyt, että hiivassa oireet ovat niin voimakkaat, että nainen hakeutuu hoitoon aika pian. Itselläni on vain lievää ärsytyksen tunnetta toisinaan. Vaivaa kyllä kovasti tuo limakalvojen kuivuus, enkä ymmärrä mistä se johtuu. Aloin syödä Omega7-kapseleita muutama viikko takaperin ja olen jättänyt huuhteluaineen pesusta pois. En ole vielä huomannut muutosta.

Käytin Nuvaringiä vuoteen 2014 asti, ja lopetin sen erinäisistä haittasyistä, joista yksi oli juurikin, se että limakalvot olivat aivan rutikuivat. Ei pelkästään alapäässä, vaan myös muuallakin - nenäonteloissa, suussa jne. Lopettamisen jälkeen suun ja nenäonteloiden kuivuus helpotti nopeasti, mutta alapään ongelmat jatkuvat edelleen toista vuotta mennen koko ajan pahemmaksi. En tiedä onnistuinko sillä estrogeenivoiteella vain pahentamaan tilannetta, jos se sotki luomuhormonitoimintaani entisestään? Minulla kummallisesti nousi paino myös jotain 5kg heti sen estrogeenin kokeilun jälkeen. Se tuskin on lihomista, koska samat vaatteet menevät päälle edelleen eikä kukaan ole kommentoinut, että olisin lihonut. Näin kävi aikoinaan myös kun lopetin Yasmin-pillerit, niin paino nousi yhtäkkiä 8kg, mutta suli sitten itsekseen ajan kanssa pois. Jotain nestettä kaiketi.

Voisi varmaan olla hyvä käydä lääkärillä testaamassa pois tuo hiiva ja samalla katsoa verestä hormoniarvot tms. Ahdistavaa. Haluan tuntea taas kiimaa ja kiihottumista. :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla