Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miten voisi auttaa, kun nykyisin on kaikkeen hirveät salasanalitaniat ja kortteja siel sun tääl ja sitten ne unohtuu, kun niitä on niin paljon.

Esim . pelkästään työkoneelle on jumalaton määrä salasanoja ja kortteja, onko se enää inhimillistä, että vaaditaan aina joku 15 merkin salasana ja pitää olla jo oma kirja niistä, kun ei niitä muuten muista.
Sitten kun kirja jää kotiin , niin olet töissä ihan turhaan kun et pääse koneelle.

Onko oikeasti järkeä, että työntekijä käyttää salasana souviin puolet työajastaan.

Sitten on eri kortteja , jotka unohtuvat välillä koneeseen ja niitä etsitään kissojen ja koirien kanssa.

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Käytä jotain yhtä ja samaa runkoa kaikkiin salasanoihin, jota muuttelet sitten aina välillä eri palveluihin. Esim: MaijallaOnKaritsa95, RaijallaOnKaritsa95, SaijallaOnKaritsa95, TiinallaOnKaritsa95 jne. Jos käytät korkeaa tietoturvaa vaativia palveluja niin salasanojen kannattaa olla suomenkielisiä, sillä suomenkielisiä sanoja ei ole juurikaan missään hakkereiden ns. valmislistoissa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:

https://lastpass.com/support.php?cmd=showfaq&id=10072[/quote]

Ymmärrät varmasti, että mitigation on haavoittuvuuden vaaran pienentämistä, se ei poista sitä. Lastpassin ongelma on siinä, että se on integroitu selaimeen ja selaimien tietoturva on keskimäärin samaa tasoa kuin oli Microsoft Windows 95:ssa, eli ei kovin hyvä (lue olematon). Tuo on nykytilanne, ja aivan riippumatta siitä mitä selainta käytät. Chrome on ainoa joka edes yrittää suojata eri välilehtiä toisiltaan ja siinä on ShadowDOM, mutta silti suojaukset ovat alkeellisia verrattuna käyttöjärjestelmän suojaamiin eri ohjelmiin jotka eivät pääse samoihin tiedostoihin eivätkä niillä ole yhteistä API:ia.

Sen vuoksi on turvallisempi käyttää sellaista salasanaohjelmaa joka ei ole kytketty pluginilla tai muutenkaan mihinkään selaimeen vaan käyttäjä leikkaa liimaa salasanat itse leikepöydän kautta. Leikkaaminen ja liimaaminen on pieni vaiva siitä siitä että tietää olevansa paremmin turvassa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla