kertokaa hyvä pizzapohjan ohje
Ajattelin leipoa pizzaa mutta se hyvä ohje vaan puutuu. Kumpaa kannattaa käyttää kuivahiivaa vai leivinjauhoja?
Kommentit (11)
Kuivahiivaa, lämmintä vettä (1,5dl pellilliseen), vehnäjauhoja, suolaa ja sokeria, oliiviöljyä
Nostatetaan 20 min ja toisen kerran vielä kaulinnan jälkeen
Kastikkeeseen oliiviöljyä, valkosipulia, tomaattia pieninä kuutioina, tomaattipyrettä, suolaa, pippuria, oreganoa ja tuoretta basilikaa. Voi kiehauttaa tai vaan sekottaa
2,5 dl lämmintä vettä, tuore hiivaa puol pkt , suolaa , pizzamaustetta, öljyä, ja jauhoja sopivasti.anna kohota.
2 dl vettä
puoli pss kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
suolaa
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää vehnäjauhot ja öljy sekä suola. Anna levätä puoli tuntia. Kouli suoraan leivinpaperille (laita pelti uuniin täytteiden levittämisen ajaksi) ja vedä leivinpaperi kuumalle pellille kun täytteet on laitettu. Paras pizzaohje ikinä!
Pizzajauhopussissa on hyvä ohje jota käytän.
Riippuu millaisesta pohjasta tykkäät. Itse pidän ohuesta pohjasta, ja teen sen aina Dennis Rafkinin ohjeella, johon tulee ainoastaan 5 g tuorehiivaa. Ohje löytyy esimerkiksi täältä: http://m.iltalehti.fi/ruoka/2010031811235137_ru.shtml
Tosin itse käytän aina durumjauhoja.
Niin, ja piti sanoa vielä että teen tuota pizzataikinaa kunnon satsin kerralla, jaan lopputaikinan palloiksi ja pakastan ne. Aivan yhtä hyviä tulee kuin tuoreestakin taikinasta. Pitsan tekemisessä mun mielestä kaikista ärsyttävintä on sen taikinan tekeminen, niin siksi näin. :) T. 9
Vierailija kirjoitti:
2 dl vettä
puoli pss kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
suolaa
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää vehnäjauhot ja öljy sekä suola. Anna levätä puoli tuntia. Kouli suoraan leivinpaperille (laita pelti uuniin täytteiden levittämisen ajaksi) ja vedä leivinpaperi kuumalle pellille kun täytteet on laitettu. Paras pizzaohje ikinä!
Kiitos ohjeesta! Kokeilen tätä. T.ap
Itse laitan tuorehiivaa, suolaa ja sokeria lämpimään veteen, kaadan päälle täysjyvä jauhoa kunnes pysyy kasassa ja lisään vielä oliiviöljyä. Hyvää on tullu.