No nyt mä tiedän, mitä eroa on turkkilaisella ja kreikkalaisella jogurtilla
Kommentit (20)
Turkkilaisesta tulee parempi jukurttijuoma, mutta aamupalan syön kreikkalaista.
Ainakin Valion kreikkalaisissa on miljoona kaloria, joten kannattaa välttää. Katoin kaupassa kun yksi paksu nainen latoi niitä kasapäin hihnalle.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin Valion kreikkalaisissa on miljoona kaloria, joten kannattaa välttää. Katoin kaupassa kun yksi paksu nainen latoi niitä kasapäin hihnalle.
Kaloreita pitääkin olla.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin Valion kreikkalaisissa on miljoona kaloria, joten kannattaa välttää. Katoin kaupassa kun yksi paksu nainen latoi niitä kasapäin hihnalle.
Eipä näy Kreikassa läskejä samaan malliin kuin Suomessa. Oisko sittenkään jugurtin vika?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin Valion kreikkalaisissa on miljoona kaloria, joten kannattaa välttää. Katoin kaupassa kun yksi paksu nainen latoi niitä kasapäin hihnalle.
Eipä näy Kreikassa läskejä samaan malliin kuin Suomessa. Oisko sittenkään jugurtin vika?
Tilastojen mukaan ainakin kymmenen vuotta sitten Kreikalla oli pahempi läskiongelma kuin Suomella. Muistaakseni olivat kakkosina Euroopassa Iso-Britannian jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin Valion kreikkalaisissa on miljoona kaloria, joten kannattaa välttää. Katoin kaupassa kun yksi paksu nainen latoi niitä kasapäin hihnalle.
Milbonan Kreikkalaisessa on vain 121kcal/100g
Vierailija kirjoitti:
Musta turkkilainen jugurtti on hyvää kebablihan (ja tomaattikastikkeen kanssa),kreikkalainen taas marjojen ja banaanin kanssa :)
Mistä saa mustaa turkkilaista jugurttia?
Turkkilainen on ihan ihme litkua. Kun sitä yrittää maustaa esim hunajalla, se menee ihme paakkuseksi. Kreikkalainen on ihanan paksua ja sileää. 😍 Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin Valion kreikkalaisissa on miljoona kaloria, joten kannattaa välttää. Katoin kaupassa kun yksi paksu nainen latoi niitä kasapäin hihnalle.
Eipä näy Kreikassa läskejä samaan malliin kuin Suomessa. Oisko sittenkään jugurtin vika?
Oot kyllä todellakin väärässä. Kreikkalaiset naiset ne vasta pullistuvatkin lasten jälkeen.
Kreikassa asuva
Siinäpä on paljon kovaa tyydyttynyttä rasvaa. Sydänvaivoja.
Vierailija kirjoitti:
Siinäpä on paljon kovaa tyydyttynyttä rasvaa. Sydänvaivoja.
Miten nämä kaksi liittyvät yhteen?
Turkkilaisessa jogussa on rasvaa n 4% muistaakseni, kreikkalaisessa n 10-12%. Makuero on huomattava ja selittyy tuolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin Valion kreikkalaisissa on miljoona kaloria, joten kannattaa välttää. Katoin kaupassa kun yksi paksu nainen latoi niitä kasapäin hihnalle.
Eipä näy Kreikassa läskejä samaan malliin kuin Suomessa. Oisko sittenkään jugurtin vika?
Oot kyllä todellakin väärässä. Kreikkalaiset naiset ne vasta pullistuvatkin lasten jälkeen.
Kreikassa asuva
Huh. Onneks Suomessa ei oo tällästä ongelmaa.
Suomessa asuva
Maku on tietysti tärkein ja minulle maistuu paremmin kreikkalainen, joka on vähän happamampi. Raaka-aineissa ja rasvamäärissä ei oikeasti ole eroa. Kreikkalainen jugurtti on kiinteämpää (enemmän proteiinia), joten tykkään syödä marjojen ja hedelmien kanssa mieluummin kreikkalaista jugurttia. Turkkilaisen jugurtin maku on vähän miedompi ja rakenne sopii hyvin kylmiin kastikkeisiin. Molemmissa on vähemmän rasvaa kuin venäläisessä jugurtissa, joka soveltuu kuumennettavaksi, vähärasvaisemmat juoksettuvat helposti.
Vierailija kirjoitti:
Turkkilaisessa jogussa on rasvaa n 4% muistaakseni, kreikkalaisessa n 10-12%. Makuero on huomattava ja selittyy tuolla.
Muistaakseni ei nyt ihan riitä. Saman verran rasvaa molemmissa on normaalisti, mutta toki kevytversioita on molemmista olemassa!
Ja parasta kreikkalaista jukurttia saa lidlistä!
Vierailija kirjoitti:
Turkkilaisessa jogussa on rasvaa n 4% muistaakseni, kreikkalaisessa n 10-12%. Makuero on huomattava ja selittyy tuolla.
Molemmissa on 10%, jos ovat aitoa kamaa.
Kreikkalaiset lihovat aivan jostain muusta kuin jugurtista, jota Kreikassa saa myös lampaan- ja vuohen ja vuohenmaidosta (jossa rasvaprosentteja on aina vähemmän kuin 10) tehtyä.
Lihomisen oikea syyt: roskaruokaa saa liian helposti ja makea maistuu... liikunta tahtoo useammalle jäädä vähälle niin kuin monelle suomalaisellekin.
Kreikkalainen tai turkkilainen jugurtti :D - aitoa ei ole kumpainenkaan ja tyhmää tuo rasvaprosenttien tuijottelu! Jos haluat laihtua, jätä valkoinen sokeri ja vehnäjauhot pois ja huoletta voit syödä 10 prosenttista jugurttia, kunhan syöt järkevästi muutakin!
Musta turkkilainen jugurtti on hyvää kebablihan (ja tomaattikastikkeen kanssa),kreikkalainen taas marjojen ja banaanin kanssa :)