Pahoinvointia hedelmäkarkeista!
Onko kellään muulla vastaavaa ongelmaa? Tulen joka kerta todella huonovointiseksi, kun syön ulkomaisia hedelmäkarkkeja. Pahimpia ovat Haribon tuotokset, niihin en suostu enää koskemaan sen vuoksi. Nyt söin kokeeksi Maomin hedelmätoffeita, ja taas tekee niin pahaa ettei ole tosikaan. :( Mikä noissa karkeissa voisi aiheuttaa tämän kamalan olon, ihan kurkussa tuntuu tuo kuvotus? Joku lisäaine?
Kommentit (7)
Alkava diabetes? Heikentynyt sokerin sietokyky? Erilaiset lisäaineet? Mulla sama vika, suklaa on ainoa mitä voin syödä, siinä on enemmän rasvaa kuin sokeria.
Tervetuloa aikuisuuteen. Jossain vaiheessa keho ei enää selviä karkkien aiheuttamasta sokeripiikistä ja alat voida pahoin.
Aiheuttaja keinotekoiset makeutusaineet mm. maltitoli. Aiheuttavat ripulia, närästystä jne.
Mulla sama. Suklaata, leivonnaisia ym. voin syödä kohtuullisesti ilman tuota oksetusta. Karkkeja en ollenkaan. Veikkaan johtuvan lisäaineista.
Gelatiini. Suomessa se tehdään vielä liottamalla sian luita ja ruhon muita osia, ulkomailla siihen käytetään kuolleita ihmisiä.
Miksi ihmeessä yleensäkään syöt karkkia?!