Satay-kastike, hyi h.......
Kävin kiinalaises syömäs ja otin kanaan satay-kastiketta. Maistui kauhealle, se haju etenkin. Se vei ruokahalun. Vai voiko bambusta tulla niin kamala haju? Sataysta puuttui kuitenkin kookosmaito. Muistin tilatessa, että se satay on sitä hyvää hieman kellertävää kastiketta. Ei sit ollut, vaan kirkasta.
Kommentit (4)
Jätin melko suuren osan syömättä, vaikka ei saisi.
ap
Ei kuulosta aidolta satay-kastikkeelta, jos oli kirkasta. Senhän kuuluisi olla sakeaa.
Satay on muuten alunperin joku malesialainen kastike, se tehdään maapähkinöistä. Monet kiinalaiset myy esim. kanaa satay-kastikkeella, vaikka se ei ole edes mikään kiinalainen ruokalaji.
Suomessa kinkkiraflojen ruuat on muutenkin todella kaukana siitä, mitä kiinassa saa pöytään, kun ravintolaan menee. Hyvää kiinalaista on Suomesta vaikea löytää. Yksi poikkeus on Helsingissä Vuorikadulla sijaitseva Dong Bei Hu, siellä on "aitoa" kiinalaista ruokaa. Suosittelen!
🇺🇦🇮🇱
Ostin valmissatay-kastikkeen Normalista. Netistä löytyy vinkkejä, että saa hyvän kastikkeen ku sekottaa kookosmaitoon. Mistään vaan ei löydy suhdelukua, että kuinka paljon kumpaakin. En viitsis pilata vaivalla väännettyjä lihapullia kokeilemalla.
No jos se oli kiinalainen satay-kastike. Olisit jättänyt syömättä jos ei vastannut odotuksia ja oli kamalaa.
Kohta on kesä, silloin aina tulee grillaillessa tehtyä satay-kastiketta. Nam.