Vierailija

Mitä veikkaatte, miten Suomen verottaja aikanaan rankaisee tuota naista ja/tai keräykseen osallistuneita?

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (4)

Vierailija

Kai sitä rahaa saa lahjoittaa miten paljon vaan, mutta kerääjänä olisin vähän huolissani.

Vierailija

Tätä naista ei välttämättä mitenkään. Riippuu ihan siitä, miten asia hoidetaan. Nainen itsehän ei ole kerännyt yhtään mitään vaan hänen tyttärensä. Kumpikin tytär voi verovapaasti lahjoittaa äidilleen 3999 € kolmen vuoden aikana. Ylimenevästä summasta naisen on maksettava lahjavero. Jos kuitenkin nämä tyttäret eivät anna äidilleen rahaa vaan maksavat hänen ambulanssilentonsa, nainen ei joudu maksamaan mitään. Nämä tyttäret sen sijaan ovat järjestäneet julkisen rahankeräyksen käsittääkseni ilman keräyslupaa. He saavat siitä rangaistuksen (sakkoja) ja joutuvat maksamaan keräämänsä summan valtiolle ihan riippumatta siitä, onko heillä enää niitä rahoja vai ei. Jos kuitenkin rahankeräyslupa oli hankittu, niin asiassa ei ole mitään ongelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikö tämä tytär ilmaise Facebookissa pyytävänsä lainaksi rahaa? Päteekö rahankeräyskielto siinä tapauksessa?

Mä olen miettinyt, että eikö oikeasti se Säre syrämmes-yhdistys voisi aloittaa rahankeruun tätä varten? Hehän voisivat sen yhdistyksenä tehdä täysin laillisesti ja tämä tapauskin liippaa varsin läheltä sitä tapausta, josta ko. yhdistys sai alkunsa ja inspiraationsa.

Vierailija

Ainakin jossain viestissä ilmoittivat ohjeet. "Lainaamme rahat, laita yhteystiedot maksun viestikenttään" tai jotain sinnepäin. Eli kyseessä on laina ei lahjoitus. Sitä on paha mennä sanomaan kuinka moni on ne yhteystiedot jättäny. On tämä byrokratia niin ihanaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla