Rippijuhlatarjoilut: ideoita/kommentteja/vinkkejä?
Otsikko kertoo jo kaiken :). Siis tiedossa rippijuhlat, n 50 vierasta (pääasiassa vanhempaa väkeä). En aio tarjota ruokaa, vaan suolaista ja makeaa purtavaa. Mielellään sellaista, mihin ei tarvita veistä ja haarukkaa, vaan kahvin kanssa tarjoiltavaa.
Olisiko ideoita, vinkkejä, suosikkeja, inhokkeja? Erityisesti kiinnostaa tarjottavat, joita voi tehdä ennakkoon ja pakastaa.
kiitos vinkeistänne,
ap
Kommentit (13)
Tuulihatut. Voi pakastaa ja täyttää joko suolaisella tai makealla riippuen siitä, kumpaa tarjolle tarvitaan.
Itse aion tehdä ruuan. On lopulta helpompi. Mielestäni suurin osa tarjottavista ei pakastamalla parane.
Ajattelin perinteistä noutopöytää. Paahtopaisti, lihapullat, savukala, salaatit, kastikkeet ja leivät. Jälkkäriksi täytekakkua, mansikoita ja ehkä toista kakkua
Näistä lihapullat voi tehdä edellisenä päivänä. Samoin kastikkeet. Paahtopaisti aamulla uuniin ja apulainen voi laittaa salaatit ja perunat kirkon aikana. Täytekakun ostan ja ehkä teen amerikkalaisen juustokakun edellisenä päivänä.
Jos laittaa paljon pikkusuolaisia, niiden säilytys ja koristelu on paljon työläämpää. Yo juhliin sitten sellaista, kun tulee enemmän väkeä pitkin päivää
Komppaan kolmosta, pikkusuolaisten teko on aika työlästä ja saattaisi olla helpompi laittaa joku paahtopaisti salaatti -buffet ensin ja sitten kakku ja kahvit. Monenlaisten pikkusuolaisten saaminen kylmään voi olla ongelma, jos taloudessa on vaan se yksi normaali jääkaappi.
Mutta niitä pikkusuolaisia, joita voisi pakastaa etukäteen, on ainakin karjalanpiirakat ja suolaiset piiraat (esim pellillinen, joka leikataan pikku palasiksi). Suolainen piiras tosin mielestäni vaatii haarukan. Voileivät on hyviä (lohitäytteellä, kinkulla, juustolla) ja ne voi syödä käsin, mutta niiden tekeminen ja koristelu noin isolle porukalle on aika työlästä. Tortillasta tai rieskasta voi tehdä täytettyä rullaa, jota sitten leikkaa palasiksi, tätä tosin ei voi pakastaa, mutta on syötävissä käsin. Onko pellillinen voitaikina piirasta liian vanhanaikaista? Se olisi kohtuullisen helppo toteuttaa. Voileipäkakut voi tehdä edellisenä päivänä kostumaan ja maustumaan, mutta nekin vaatii haarukan.
no ei minusta voileipäkakku ja piirakka mitään haarukkaa vaadi, menee ihan kahvilusikalla. Ruuan laittaminen "vanhemmalle väelle" ei kyllä hoidu millään salaateilla, ei ne mummot ja mammat sellaisista tykkää.
Tuulihatut, suolaiset piirakat yms voi kai kyllä pakastaa?
mites makeat tarjottavat?
Teen suolaisia piiraita. Pari olen jo tehnyt pakkaseen ja nyt viikonloppuna teen pari lisää (mulla on vain yksi kunnollinen pelti). Rippijuhlat on kahden viikon päästä niin ei sen kauempaa tarvi pakastaa. Lisäksi tulee karjalanpiiraita & munavoita ja suolaisia muffinsseja, jotka teen joko tänä tai ensi viikonloppuna pakkaseen valmiiksi. Nuo savulohinapit kuulostaa myös herkulliselta, ehkäpä laitetaan myös niitä tarjolle.
Makeita tulee sitten erilaisia kakkuja, ne teen sitten edellisenä päivänä ennen juhlia.
millaisia suolaisia muffinsseja ja kestävätkö ne hyvin pakastuksen?
Itse tekisin useampaa suolaista, ja jälkipalaksi muutama makea vaihtoehto. :) Jos vanhempia ihmisiä tulossa paljon, saattaisin itse tehdä oikein ison voileipäkakun esimerkiksi lohitäytteellä. Taitaa olla nykyisin melko 'retro' herkku, mutta ainakin meillä voileipäkakku menee aina kokonaan.. Sille kaveriksi tekisin sitten jotain erilaisia pieniä syötäviä, kuten saaristolaisleipiä katkaraputäytteellä tai bruschettaa tomaatti/mozzarellapäällisillä, tuulihattuja joissa osassa voisi olla jokin kasvistäyte. Noille tekisin kaveriksi vielä ihan vihersaalaatin. Makeisiin sitten juhlakalun toiveiden mukainen kakku ja jotain hyviä pikkuleipiä.
Mikä on savulohinappi? Kun googletti niin tuli vain pizzaohjeita?!
Vierailija kirjoitti:
no ei minusta voileipäkakku ja piirakka mitään haarukkaa vaadi, menee ihan kahvilusikalla. Ruuan laittaminen "vanhemmalle väelle" ei kyllä hoidu millään salaateilla, ei ne mummot ja mammat sellaisista tykkää.
Tuulihatut, suolaiset piirakat yms voi kai kyllä pakastaa?
mites makeat tarjottavat?
Kyllä mummot ja mammat tykkää perinteisestä paahtopaisti, lihapulla, savukala, perunalinjasta
Vierailija kirjoitti:
Mikä on savulohinappi? Kun googletti niin tuli vain pizzaohjeita?!
Pieniä pyöreitä ruisleipiä (en tiiä saako kaikkialta, meijän paikallisleipomolta saa semmosia 5cm halkasijaltaan) tai ruisleipänappeja (niitä kovia) ja päälle savulohta.
Alle voi laittaa voita jos haluaa ja päälle pippuria/suolaa/sitruunaa/tilliä/persiljaa
Pikkuleipäset eri täytteillä ja bruchetat yms. 50 hengelle on tosi työläitä ja vaatii tosi paljon tilaa. Tuleeko vieraat heti kirkon jälkeen ja onko sulla joku auttamassa tarjoiluissa? Jos kukaan ei auta, sun on tehtävä nuo kaikki valmiiksi etukäteen ja laitettava johonkin kylmään --> onko kylmätilaa riittävästi? Vai onko mahdollista, että joku muu värkkäilee niitä sillä aikaa, kun te olette kirkossa? Jos kirkko on klo 10 ja ihmiset tulee sieltä teille noin puolen päivän aikaan, se on lounasaika ja osa voi olla aika nälkäisiä, varsinkin ne, jotka on lähteneet vähän kauempaa aamulla. Sanoisin, että 1 pikkusuolainen/laji /syöjä on liian vähän.
Mä hankkisin valmista savulohifilettä muutaman kappaleen ja/tai laadukasta hyvää savulihaa siivuina ja sitten niille kaveriksi pari salaattia, vihreä salatti ja toinen perunasalaatti tai joku pastapohjainen salaatti. Lisäksi patonkia ja levitettä. Tämä olisi aika helppo ja kuitenkin aika ruokaisa.
Jälkkäriksi kakut ja kahvit.
Meillä oli molempien lasten yo-juhlissa salaattibuffee, josta jokainen sai itse koota salaattinsa. Sen lisäks oli vaikka minkä sortin fingerfoodia eli juuri sellasia parin suupalan kokoisia naposteltavia.
- minipizzat
- savupororullat
- savulohinapit
- katkarapukananmunat
- pekonipiiraset (nää oli isompia, muffinin kokoisia)
- Feta-pinaattinyytit
- Dippimukit (pienet mukit, pohjalla dippikastike ja mukiin tökätty kurkkua/porkkanaa tms)
Lasten suosikkeja olivat mimipizzat ja dippimukit, aikuisille meni eniten savupororullia ja feta-pinaattinyyttejä.