Vinkkejä bataatin valmistukseen?!
Tarkoitus oli tehdä kasvisgratiinia helpoimman kautta, mutta kaupassa ei ollut sitä Apetitin valmisgratiini-pussia missä on myös bataattia mukana. Otin sitten sen mitä oli tarjolla, ja ajattelin lisätä bataattia sekaan itse, mutta mulla ei ole hajuakaan kuinka se pitäisi tehdä. :D Koitin googletella, mutta en löytänyt mielestäni sellaista ohjetta mistä olisi mulle hyötyä.
Eli täytyykö mun paloitella ja keittää sitä bataattia tietty aika ennen kuin voin laittaa sen muun gratiiniseoksen kanssa uuniin? Vai valmistuuko se sellaisenaan sekaan pilkottuna?
Kommentit (3)
Kauan aiot pitää uunissa? Kun tekee uunijuureksia eli max 1 h ja 200 astetta, bataatti saa olla muita isompi lohko ja silti pehmenee ensimmäisenä. (Ihan raakana kaikki laitettu.)
Vierailija kirjoitti:
Kauan aiot pitää uunissa? Kun tekee uunijuureksia eli max 1 h ja 200 astetta, bataatti saa olla muita isompi lohko ja silti pehmenee ensimmäisenä. (Ihan raakana kaikki laitettu.)
Gratiinin ohjeessa lukee 255 asteessa 35-40 min. Että vissiin sen aikaa sitä uunissa pitäisin. :0
Kyllä täytyy. Muuten bataatti ei kypsy tai pakastevihannekset menee mössöksi
Voit kyllä tehdä esim bataattiperunamuusia ja muut vihannekset erikseen