Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Montako chiliä uskaltaa laittaa jauhelihakastikkeeseen?

Vierailija
23.03.2016 |

Sellaisia punaisia pitkulaisia chilejä ostin, "suht mietoja", haluaisin nyt ekaa kertaa käyttää chiliä ruoanlaitossa, paljonko uskaltaa laittaa, jotta 15-vuotiaskin pystyy vielä syömään?

Jos teen kastikkeen jossa 800g jauhelihaa

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Chilien tulisuus vaihtelee todella paljon, niin vähän vaikea sanoa. Jos on tulisia, niin alle yksi. Joskus ne ei vaan maistu millekään. Siinä paketissa saattaa lukea jotain mieto, tulinen, tms. mutta se ei välttämättä pidä paikkaansa. Ehkä maista pieni pala ja sen mukaan.

Vierailija
2/8 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyrkkisääntö chileille: mitä pienempi, sen tulisempi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

no nuo on aika pitkiä. Sittarista ostin ja kyltissä luki suht mieto. Eli kaipa sen kokonaisen nyt ainakin uskaltaa laittaa.

Kiitos teille

Vierailija
4/8 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan säkillisen  ziliä sianlihan sekaan ja hyvin menee. Terv Banitoksen kokki

Vierailija
5/8 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää vaihtelee niin kovasti. Esim. Pirkka mieto chiliä olen välillä syönyt, kuin paprikaa ja välillä niissä taas on ihan potkuakin. Myös saman chilin eri päädyt voivat olla hieman erivahvuisia. Chilin tulisin osa on vaalea siemenkiinnike. Ne, sekä siemenet voi poistaa valmistaessa.

Vierailija
6/8 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mut siiis maista pala :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita 1 ensin. Ota siemenet pois ja pilko. Voit aina lisätä myöhemmin, mutta pois et saa otettua.

Vierailija
8/8 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Chilien tulisuus vaihtelee todella paljon, ei se yleensä selviä kuin maistelemalla ensin palanen. Käytän chilejä lähes aina kun laitan ruokaa. Viimeksi kun laitoin jauhelihakeittoon yhden "tavallisen" chilin, en huomannut juuri minkäänlaista poltetta, kyllähän siihen tulisuuteen tottuu, mutta on niissä huomattavia eroja. Tulisuus vähenee, jos poistat chileistä siemenet ja sen valkoisen osan. Joskus laitoin keittoon kolme voimakasta habaneroa, ja siitä tuli sellaista ruokaa, että ihan oikeasti hiki valui naamasta kun sitä söi.