Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä ainetta se mignon-suklaamunien kuori on?

Vierailija
20.03.2016 |

Voiko sitä syödä?

Kommentit (47)

Vierailija
1/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunan kuorta...

Vierailija
2/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunan kuori, kyllähän sen voi syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis se on oikea pesty kananmunan kuori. Ei se myrkyllistä ole mutta en itse söisi :D

Vierailija
4/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei, kyllä se on sokeria. Syö vaan, ap.

Vierailija
5/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun mikään ei riitä...

Vierailija
6/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeeta kananmunan kuorta :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on valkosuklaata, voi syödä

Vierailija
8/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä, onko sulla tapana muutenkin popsia kanamunat kuorineen... No leikki leikkinä, et vissiin vaan ollut kuullut, että mignon laitetaan ihan oikeaan kananmunankuoreen. Sen tähden siellä pohjassa on se sokeritulppa, kun tyhjennettyyn munankuoreen on laitettu mignonmassa ja sitten lopulta "tulppa" pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kun mikään ei riitä...

🐣

Vierailija
10/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oli mitä oli: syö!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enimmäkseen kalsiumkarbonaattia.

Vierailija
12/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tosiaan tiennyt, mutta kiitos taas av-raati, täältä saa aina vastauksen. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mignon on Fazerin vuodesta 1896 valmistama pääsiäismuna. Se on Fazerin toiseksi vanhin edelleen myynnissä oleva tuotePihlaja-marmeladimakeisen (1895) jälkeen.  Munan mantelipähkinänougatmassa on valettu aitoon kananmunankuoreen.

Lähes alkuperäisellä reseptillä valmistettavia Mignoneita valmistuu vuosittain noin 1,5 miljoonaa kappaletta. Ne valmistetaan käsityönä Fazerin Vantaan tehtaalla. Prosessi alkaa kuitenkin Laitilan kanalassa, jossa valikoidaan sopivan kokoiset ja -laatuiset munat. Ne lähetetään Scaneggin kananmunapakkaamoon, jossa kananmunankuoria tyhjennetään Mignoneja varten. Scaneggillä kananmunat rei’itetään, puhalletaan tyhjiksi, pestään, desinfioidaan ja kuivataan.

Tehtaalla niitä valmistetaan marraskuusta alkaen 3–4 kuukauden ajan. Munankuoret täytetään mantelipähkinänougatsuklaamassalla hanasta, ja ne viedään kovettumaan jäähdytystunneliin. Munan täyttöaukko suljetaan sokeritulpalla, joka on tehty puuterisokerista, riisivalkuaisesta ja vedestä. Munien pakkaus tehdään myös käsin. Mignon-munat ovat maidottomia ja ne painavat 52 grammaa.

Karl Fazer toi Mignon-munan idean työmatkaltaan Saksasta. Vuodesta 1896 valmistettu makeinen on siitä asti kuulunut suomalaiseen pääsiäisperinteeseen. Aikoinaan tätä pääsiäisherkkua valmistettiin mm. Venäjän tsaariperheelle.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mignon

Vierailija
14/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta mitä tehdään tyhjennetyn munankuoren sisällölle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Scanegg myy pullomunaa, käytetään etenkin suurravintoloissa

Vierailija
16/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tosiaan tiennyt, mutta kiitos taas av-raati, täältä saa aina vastauksen. :D

Pienet lapsetkin tuon tietää, että on kananmunankuori, mutta tyypillinen av-mamma ei...

Ihmeellinen on maailma.

Vierailija
17/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Scanegg myy pullomunaa, käytetään etenkin suurravintoloissa

Sekä viipaloitua pitkämunaa. http://www.scanegg.fi/wp-content/uploads/2014/07/viipaloitupitkamuna3kg…

Vierailija
18/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

AV-mamman mies on (olut)pullomuna.

Vierailija
19/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En tosiaan tiennyt, mutta kiitos taas av-raati, täältä saa aina vastauksen. :D

Pienet lapsetkin tuon tietää, että on kananmunankuori, mutta tyypillinen av-mamma ei...

Ihmeellinen on maailma.

Ja mitähän sait tästä viestistä? Onko hyvä olo nyt?

Vierailija
20/47 |
20.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Munankuoret täytetään mantelipähkinänougatsuklaamassalla hanasta, ja ne viedään kovettumaan jäähdytystunneliin. Munan täyttöaukko suljetaan sokeritulpalla, joka on tehty puuterisokerista, riisivalkuaisesta ja vedestä. Munien pakkaus tehdään myös käsin. Mignon-munat ovat maidottomia ja ne painavat 52 grammaa.

Voi että, aina luulin että ovat ihan perus maitosuklaata! Täytyykin sitten ensimmäistä kertaa kokeilla ko. munia. Meidän lapsuudenkodissa kun niitä ei syöty, enkä sitten aikuisenakaan innostunut kokeilemaan kun luulin että vain maitosuklaata sisällä. Nyt lähtee testaukseen. :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi viisi