Mitä ainetta se mignon-suklaamunien kuori on?
Kommentit (47)
Kananmunan kuori, kyllähän sen voi syödä.
Siis se on oikea pesty kananmunan kuori. Ei se myrkyllistä ole mutta en itse söisi :D
Ei, kyllä se on sokeria. Syö vaan, ap.
Riippuu siitä, onko sulla tapana muutenkin popsia kanamunat kuorineen... No leikki leikkinä, et vissiin vaan ollut kuullut, että mignon laitetaan ihan oikeaan kananmunankuoreen. Sen tähden siellä pohjassa on se sokeritulppa, kun tyhjennettyyn munankuoreen on laitettu mignonmassa ja sitten lopulta "tulppa" pohjaan.
Vierailija kirjoitti:
Kun mikään ei riitä...
🐣
En tosiaan tiennyt, mutta kiitos taas av-raati, täältä saa aina vastauksen. :D
Mignon on Fazerin vuodesta 1896 valmistama pääsiäismuna. Se on Fazerin toiseksi vanhin edelleen myynnissä oleva tuotePihlaja-marmeladimakeisen (1895) jälkeen. Munan mantelipähkinänougatmassa on valettu aitoon kananmunankuoreen.
Lähes alkuperäisellä reseptillä valmistettavia Mignoneita valmistuu vuosittain noin 1,5 miljoonaa kappaletta. Ne valmistetaan käsityönä Fazerin Vantaan tehtaalla. Prosessi alkaa kuitenkin Laitilan kanalassa, jossa valikoidaan sopivan kokoiset ja -laatuiset munat. Ne lähetetään Scaneggin kananmunapakkaamoon, jossa kananmunankuoria tyhjennetään Mignoneja varten. Scaneggillä kananmunat rei’itetään, puhalletaan tyhjiksi, pestään, desinfioidaan ja kuivataan.
Tehtaalla niitä valmistetaan marraskuusta alkaen 3–4 kuukauden ajan. Munankuoret täytetään mantelipähkinänougatsuklaamassalla hanasta, ja ne viedään kovettumaan jäähdytystunneliin. Munan täyttöaukko suljetaan sokeritulpalla, joka on tehty puuterisokerista, riisivalkuaisesta ja vedestä. Munien pakkaus tehdään myös käsin. Mignon-munat ovat maidottomia ja ne painavat 52 grammaa.
Karl Fazer toi Mignon-munan idean työmatkaltaan Saksasta. Vuodesta 1896 valmistettu makeinen on siitä asti kuulunut suomalaiseen pääsiäisperinteeseen. Aikoinaan tätä pääsiäisherkkua valmistettiin mm. Venäjän tsaariperheelle.
Mutta mitä tehdään tyhjennetyn munankuoren sisällölle?
Scanegg myy pullomunaa, käytetään etenkin suurravintoloissa
Vierailija kirjoitti:
En tosiaan tiennyt, mutta kiitos taas av-raati, täältä saa aina vastauksen. :D
Pienet lapsetkin tuon tietää, että on kananmunankuori, mutta tyypillinen av-mamma ei...
Ihmeellinen on maailma.
Vierailija kirjoitti:
Scanegg myy pullomunaa, käytetään etenkin suurravintoloissa
Sekä viipaloitua pitkämunaa. http://www.scanegg.fi/wp-content/uploads/2014/07/viipaloitupitkamuna3kg…
AV-mamman mies on (olut)pullomuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tosiaan tiennyt, mutta kiitos taas av-raati, täältä saa aina vastauksen. :D
Pienet lapsetkin tuon tietää, että on kananmunankuori, mutta tyypillinen av-mamma ei...
Ihmeellinen on maailma.
Ja mitähän sait tästä viestistä? Onko hyvä olo nyt?
Vierailija kirjoitti:
Munankuoret täytetään mantelipähkinänougatsuklaamassalla hanasta, ja ne viedään kovettumaan jäähdytystunneliin. Munan täyttöaukko suljetaan sokeritulpalla, joka on tehty puuterisokerista, riisivalkuaisesta ja vedestä. Munien pakkaus tehdään myös käsin. Mignon-munat ovat maidottomia ja ne painavat 52 grammaa.
Voi että, aina luulin että ovat ihan perus maitosuklaata! Täytyykin sitten ensimmäistä kertaa kokeilla ko. munia. Meidän lapsuudenkodissa kun niitä ei syöty, enkä sitten aikuisenakaan innostunut kokeilemaan kun luulin että vain maitosuklaata sisällä. Nyt lähtee testaukseen. :)
Kananmunan kuorta...