Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä tekee tummasta suklaasta terveellistä ja

Vierailija
29.02.2016 |

Tarviiko sen välttämättä olla raakasuklaata ollakseen terveellistä? Jos se siis on oikeasti tummaa... Esim.99% suklaa?

Kommentit (3)

Vierailija
2/3 |
29.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raakasuklaassa on tallella entsyymejä, jotka on saattanut tuhoutua tai muuntua kuumennuksessa.

Kaakaossa on mm. antioksidantteja, magnesiumia, rautaa, kalsiumia, kuparia, kaliumia...proteiinia, ravintokuitua...

Joissain suklaissa on jopa puolet sokeria. Sokerin haitallisuus turhine kaloreineen on tiedossa. Ennemmin tankkaa antioksidantteja ja kivennäisaineita tummasta suklaasta ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
29.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Terveysvaikutukset eivät edellytä raakasuklaata.

Suklaan terveellisyys perustuu pääosin sen ruokavaliota monipuolistavaan vaikutukseen. Toisin sanoen se sisältää erilaisia flavonoideja, antioxidantteja ja muita mikronutrientteja joita muu ruoka ei sisällä.

Aivan kuten marjat, hedelmät, punaviini, olut, äyriöiset, kalat, liha tai vaikkapa peruna, suklaasta löytyy suklaalle tyypillisiä ravintoaineita.

Jos ymmärrät edellisen, tajuat että ei ole mitään väliä syötkö 70 g raakasuklaata, 100 g tummaa suklaata (70% raakasuklaata) vai 140 g vaaleata suklaata (50% raakasuklaata). Kaikista saat yhtä paljon "suklaata".

Kaiken lisäksi suklaan terveysvaikutukset eivät edellytä mitään tiettyjä määriä, kyse on vain ruokavalion monipuolistamisesta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi neljä