Anorektikko samalla ryhmäliikuntatunnilla?!

Vierailija

Kuntokeskuksessa missä käyn ja usein samoissa jumpissa kanssani käy eräs vanhempi nainen, olisiko ehkä nelikymppinen, joka on selkeästi syömishäiriöinen. Jumppaa aina ihan täysillä, vaikka ohjaaja sanoisi että "tässä kohtaa on tarkoitus palautella ja ottaa iisimmin" tms. Itsekin tykkään vetää jumpat täysillä, mutta tuon naisen kohdalla se menee ihan överiksi. Sellainen hullun kiilto silmässään. No tässä ei vielä mitään, mutta nainen on ihan luuta ja nahkaa, tai käsivarsista erottuu joo lihakset, mutta iho on todella "kireän" näköinen. Lisäksi naisen hiukset ovat hamppuiset, mikä on kai aika yleistä esim anoreksiassa? Pukeutuu aina löysiin housuihin, ehkä siksi ettei kukaan näkisi miten hoikat jalat ovat? Naisella on kädessään kaksi (!) sykemittaria tms aktiivisuusranneketta, ja toisessa kädessä vielä yksi. Mukana tunneilla kulkee aina vihko, oisko joku treenipäiväkirja vai mikä lie.

Tiedän, että tämän naisen asiat ei kuulu mulle millään tavalla. Jokainen saa toki tehdä keholleen mitä haluaa. On vain todella ahdistavaa katsoa vierestä kun toinen tuhoaa itseään ja huomaan miettiväni tätä naista ja mikä on ajanut hänet tällaiseen tilanteeseen.

Olenkin miettinyt, millä tavoin kuntokeskus voi puuttua tällaiseen, vai voiko ollenkaan? Mitä itse tekisitte?

Kommentit (3)

Vierailija

Joskus ohjaajat puuttuvat tilanteeseen ja menevät juttelemaan tunnin jälkeen näille "epäilyttäville" tyypeille, mutta vaikka antaisikin bännit, anorektikko kyllä etsii uuden jumppapaikan :(

Vierailija

Olenkin kysynyt tuota asiaa ohjaajilta. He eivät voi tosiaan paljoa tehdä, koska anorektikko löytää joka tapauksessa jonkun toisen paikan tai tavan kiduttaa itseään. Muistan myös joskus vuosia sitten, kun kävin jumpissa, niin jokaikinen kerta kun menin jumppaan, siellä oli tämä n. 20-vuotias anorektikkotyttö. Tunnin puoleen väliin oli aina collegepaidassa koska sillä oli niin kylmä. Saunassa järkyttävä kuihtunut olemus. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat